אורז – אורז – אורז

22 Aug
August 22, 2012

מידי פעם אני נתקלת בכל מיני מתכונים מסובכים לאורז, מלאי שלבים ובלאגן.
עזבו.
הכי פשוט.

קוצצת בצל, מטגנת,
קוצצת 3 שום, מטגנת,
מוסיפה המון תבלינים (אני קונה תערובת מוכנה של תיבלון לאורז הודי)
, מטגנת יחד עם הכל,
הוספתי עוד קצת כורכום , מלח, ושקדים חצויים… מערבבת 2 דקות עם האורז,
מוסיפה מים רותחים עד ל2 ס”מ מעל האורז, כשאני רואה שזה רותח אני מנמיכה ללהבה הכי נמוכה שיש לי על הגז, מכסה, מבשלת,
מתישהו באמצע פותחת לעירבוב עדין, וכשכמעט מוכן ומרגיש כמעט רך בדיוק, מורידה מהאש ומשאירה את המכסה סגור אחרי עוד עירבוב כדי שהאדים ימשיכו לרכך סופית את האורז.
מעל הכל פיזרתי קצת טימין לטעם ובום.
אורז מהמם.


ולמי שכמויות המים מלחיצות אותו- על כל כוס אורז = כוס וחצי מים
אז אם יש לכם 2 כוסות אורז = 3 כוסות מים.

Comments

comments

Tags: ,
4 replies
  1. שוקיקי says:

    נראה ממש טוב… אני אנסה, אגב ניסיתי אחת מהעוגות שוקולד שלך ויצא מהמם…

    Reply
  2. Valentina says:

    I don’t know who you wrote this for but you helped a brtheor out.

    Reply
  3. חן says:

    שלום רציתי לשאול אם יש לך מתכון לקוראסונים טבעונים
    תודה

    Reply
    • Natalie says:

      האמת שלא בדיוק קרואסונים, יש מאפים שונים, אפשר להקליד “מאפה” בשורת החיפוש ולראות מה מתקבל 🙂

      Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply to Natalie Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *