תבשיל בסגנון הודי טבעוני

01 Oct
October 1, 2012

השארתי חלק מהתערובת שהכנתי לקציצות,
ונזכרתי שאמש אמר לי אישי שממש בא לו שאבשל לו משהו טעים אבל כבד,
ככה הוא אמר, כבד.
או קיי
יותר כבד מזה- אין!
אז הכנתי מהתערובת, גם קציצות וגם השתמשתי באותה תערובת לתבשיל עם הרוטב ההודי המהמם הזה.


אני מוסיפה את שתי האופציות הכנה.

לקציצות:

מנות: 30 קציצות
זמן ההכנה: 25 דקות (ללא זמן ההשרייה)


מצרכים:
כוס תערובת קיטניות שונות כמו חומוס וסוגי שעועית שונים
בצל גדול
חופן פטרוזליה
3 שיני שום
2 כפות קמח חומוס
2 כפות טחינה
חופן אגוזי מלך
כפית מלח
כפית פלפל שחור
5 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה:
משרים את הקטניות במים למשך לפחות 5 שעות ודואגים להחליף את המים כל שעתיים במים נקיים.
חותכים את הבצל, ומקלפים את השום.
מכניסים את הכל בשלבים למעבד מזון וטוחנים לא יותר מידי.
מגלגלים לכדורים ומטגנים במחבת חמה עם השמן משני הצדדים עד שמתקבל גוון חום ויפה.

לרוטב:

תערובת הקטניות מלמעלה
קצצתי בצל אחד גדול
4 שיני שום
טיגנתי עם מעט שמן זית בסיר
והתחלתי לשפוך תבלינים פנימה
חצי כפית אבקת הל
חצי כפית אבקת ג’ינג’ר
כף גארם מאסלה
כף פפריקה מתוקה
כפית פתיתי צ’ילי
חצי כפית פלפל שחור
כף כמון
טרגון (איך קוראים לזה בעברית?) בערך כף
כף זרעי כוסברה
ומלח הוספתי בסוף לפי הטעם

אחרי 2 דקות בשמן עם הבצל והשום שפכתי פנימה גם כחצי כוס קרם קוקוס עם הנוזלים
כף רסק עגבניות
ומעט מים
התלבטתי בין עם להכין קציצות ברוטב הזה או תבשיל רך והלכתי על התבשיל.
אם אתם רוצים קציצות אז רק אחרי הטיגון והבישול של הרוטב להוסיף את הקציצות ממש בסוף כדי שלא יתפרקו.

אני פשוט עירבבתי את התערובת דגנים להכל יחד, מעל הוספתי המון המון כוסברה, סגרתי מכסה ושלום על ישראל.

20 דקות על אש קטנה ויש לי תבשיל כבד, טעים ושאין מי שלא יאהב…

בצד בזמן הזה הכנתי גם אורז עם כוסברה וחוויאג’ למרק עם הרבה בצל ושום אחד כתוש 🙂

חסר לו שיתלונן…. וכדאי לו שיכין את הסלט הערב 🙂

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
2 replies
  1. מיקי לאון says:

    חחחח אהבתי שמאילתור יצא לך מתכון כזה מהמם, אני לגמרי אכין אותו!!!

    Reply
  2. Willis says:

    Clear, informative, simlpe. Could I send you some e-hugs?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.