קציצות שעועית

25 Aug
August 25, 2012


קציצות טבעוניות מלאות בכל טוב, קלות מאוד להכנה, טעימות,
וכאלה שאני לוקחת איתי תמיד לכל מקום להרשים קצת חברים בארוחות ערב 🙂
אומר הכל לא?!…


מנות: 30 קציצות שעועית
זמן ההכנה: 25 דקות (ללא זמן ההשרייה)

מצרכים:

כוס תערובת קיטניות שונות כמו חומוס וסוגי שעועית שונים

בצל גדול

חופן פטרוזליה

3 שיני שום

2 כפות קמח חומוס

2 כפות טחינה

חופן אגוזי מלך

כפית מלח

כפית פלפל שחור

5 כפות שמן לטיגון


אופן ההכנה:

משרים את הקטניות במים למשך לפחות 5 שעות ודואגים להחליף את המים כל שעתיים במים נקיים.
חותכים את הבצל, ומקלפים את השום.
מכניסים את הכל בשלבים למעבד מזון וטוחנים לא יותר מידי.
מגלגלים לכדורים ומטגנים במחבת חמה עם השמן משני הצדדים עד שמתקבל גוון חום ויפה.

במידה ובחרתם להשתמש בשעועית אדומה, רצוי לשים לב ולבשל אותן כ10 דקות במים רותחים על מנת לנטרל את החומר הפעיל הרעיל שיש בהן- להלן כתבה שמסבירה את העיניין

Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,
18 replies
  1. Sophie says:

    איזה בלוג יפה. תודה על כל המתכונים היפים! רציתי לשאול- לא מבשלים את הקטניות בכלל לפני ששמים במעבד מזון?

    Reply
    • Natalie says:

      תודה רבה סופי 🙂 , אין צורך בבישול בכלל, הריכוך שהקטניות מגיעות אליו אחרי ההשריה מספיק עבור המתכון וזה שומר על חלק גדול יותר מהויטמינים והמינרלים שיש בהן.

      Reply
    • נעמה נעים says:

      קציצות מוצלחות ונהדרות, מאוד שמחה למצוא את זה פה… תודה רבה

      Reply
  2. אמילי says:

    פשוט יוצא מושלם, מיליון תודות לך ושבת שלום ומבורכת

    Reply
  3. morin says:

    קציצות מאוד מוצלחות, יצאו נהדר וכולם אהבו, שילבנו בסנדוויצים וזאת דרך מעולה להאכיל את הקטנים שלי בקצת קטניות שהם מאוד לא אוהבים, טיגנתי בשמן זית ולא היה צריך הרבה שמן עבור זה,
    המון תודות…אוהבת את האתר שלך. 🙂

    Reply
  4. סתיו says:

    היי נטלי, תודה רבה על הכל! 🙂 לקחתי כל כך הרבה מתכונים מהאתר שלך ואני בטוחה שהם יעשו לי את המעבר לצמחונות הרבה יותר קל (אני לא יכולה לאכול חלב מפאת אי סבילות ללקטוז).

    Reply
  5. מעיין says:

    טעיםםםםם!!!
    תודה על המתכון הנהדר
    אגב אני הכנתי עם חצי כוס שעועית לבנה וחצי כוס שעועית מש מונבטת
    להיט 🙂

    Reply
    • מעיין says:

      אה וגם לא היו לי אגוזי מלך אז שמתי אגוזי ברזיל- עובד מעולה

      Reply
  6. בלהה נוימן says:

    הצילומים מקסימים כמו גם המתכונים את מככבת המון במטבחנו תודה חמה

    Reply
  7. לאה says:

    האתר מקסים מחדש לי כל כך הרבה דברים חדשים! תודה רבה!

    Reply
  8. anat says:

    יצאו לי 15 קציצות… /:
    יש מצב שצריך יותר מכוס קטניות??

    Reply
  9. ענבר says:

    הי נטלי,
    בחרתי שעועית מש למתכון. השרתי את השעועית 5 שעות וחצי וכשהגעתי לשלב להוסיף את השעועית לתערובת בבלנדר , השעועית הגיבה כמו אבנים.
    מה לא בסדר? אני או השעועית? 🙁

    Reply
  10. Anonymous says:

    האם הטחינה הכרחית? רק לאחר שהתחלתי להכין הבחנתי כי אין לי טחינה :(((

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.