קציצות קישוא ונענע טבעוני

30 Sep
September 30, 2012



מתכון במקור של אהרוני (כמדומני…), פלוס כמה שינויים ו-2 תוספות שלי

6 קישואים קטנים, מגוררים (לא קטנים מאוד, אבל לא הענקיים)
1 בצל קצוץ דק
1 כוס פרורי לחם
1/2 כוס כוסברה/פטרוזיליה קצוץ דק ככל האפשר (פטרוזיליה יותר טעים)
2 כפות נענע קצוצה דק ככל האפשר
2 כפיות מחוקות מלח
קורט פלפל שחור
כף קורנפלור
שום אחד כתוש
חצי כפית כורכום

מערבבים את הקישואים עם המלח ומניחים במסננת להגרת נוזלים,
בנתיים קוצצים ומכינים הכל, סוחטים את הקישואים עוד קצת ומערבבים הכל למעט 1/2 כוס מפירורי הלחם, יוצרים קציצות ומצפים בפירורי הלחם.
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים 4 דק’ מכל צד על להבה בינונית (לא פחות אחרת יספג יותר שמן ממה שרוצים), הצבע הוא חום-זהוב.

עכשיו ככה, לא יצא לי כל כך לטעמי,
זה לא רע ,זה טוב, אבל לא לטעמי,
פה נכנס העיניין שבעלי חיסל ב-3 דקות חצי מהכמות והיה צריך פליקים על היד כדי להשאיר משהו לקטנה שחוזרת מהגן,
ואמר שהן ממש אבל ממש מעולות. ונכון לעכשיו כל הביקורות שיבחו.
אז זה באמת עיניין של טעם, וממש לא מרגישים את הנענע בקציצות.
רק אומרת….

טיפ- אפשר גם לאפות במקום לטגן.
מוסיפה עוד הערה נוספת- את התערובת של הקציצות צריך ללוש היטב עם היד ודי למעוך אותה כדי שתתרכך ותקבל את הדביקות הרצויה לקציצות לא מתפרקות.



Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,
20 replies
  1. heli says:

    היי שמי חלי ואני רוצה לומר תודה ושמאוד נהנת מהפוסטים והמתכונים. הקציצות יצאו נ ה ד ר.
    המשיכי כך…

    Reply
  2. טולטולית says:

    מאוד טעים, אני אשמח להכין גם פעם שניה והפעם לצלם לך את התוצר :)…
    תודה רבה לך חברה, פשוט מוכשרת!!!

    Reply
  3. איציק says:

    שלום שמי איציק אני רוצה לדעת אם הקציצות צריכות לצאת מתפרקות ושהבפנים שלהם צריך לצאת ירוק או שאני לא עשיתי משהו טוב במהלך הבישול ? תודה על התשובה מראש…

    Reply
    • Natalie says:

      כניראה שמשהו לא יצא מדוייק כי אין סיבה שתתפרקנה, תוסיף יותר מהפירורי לחם, או קצת קמח כדי להחזיק אותן, זה נשמע שיש לך יותר מידי ירק בקציצות ולכן אין מה שיחזיק אותן יחד… מקווה שהתגובה שלי תעזור לך להציל אותן…

      Reply
  4. יעל says:

    רק רוצה להגיד תודה על האתר המדהים והמרשים הזה!
    הבת שלי הפכה לטיבעונית (מתונה) מטעמים אידאולוגים לפני שנה.
    עד אז ידעתי ( ואהבתי) להכין בעיקר עוגות. שונאת לגעת בבשר, אז בעיקר הכנתי אוכל עם הרבה בצים ומוצרי חלב.בזכותכם גיליתי שאפשר גם בלי.
    אז אמנם הבת שלי מוכנה מדי פעם לאכול עוגה עם בצים מהתרנגולות החופשיות והמאושרות של השכן,
    אבל האתר הזה מאפשר לי לא להיות תלויה בבצים של השכן
    ובזכותכם הצלחתי לפנק אותה בעוגת יומולדת מרשימה.
    גם קיבלתי מכם רעיונות לקציצות שונות
    תודה . מרגישה שבזכותכם יכולה להמשיך להיות אמא סבירה, ולהכין אוכל לבת שלי….

    Reply
  5. ענבל says:

    יצא ממש ממש טעים!!! אבל הקציצות קצת התפרקו.. יכול להיות כי לא שמתי קורנפלור? אין לי בבית.. בד”כ אני שמה גם בקציצות טחינה גולמית במקום ביצים, זה יכול להחליף את הקורנפלור?

    Reply
    • Natalie says:

      אם לא שמת קורנפלור (החומר המדביק) אז יש סיבה שקצת לא ידבקו לך, אפשר להוסיף קמח חומוס ואפילו קמח רגיל אם אין קורנפלור.

      Reply
  6. יסמין says:

    נטלי,
    אני לא יודעת איך אמרת שהן לא היו לך כל כך טעימות… יצאו לי ממש ממש טעימות, אבל הוספתי הרבה יותר כוסברה ונענע כי אני אוהבת טעמים חזקים מאוד, גם החבר התלהב מאוד!!!
    טיפה התפרקו אז אני אנסה בפעם הבאה להוסיף קצת קמח חומוס
    בקיצור תודה רבה על המתכון הנהדר 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      חחח מקסימה את, כן, זה עיניין של טעם, אני דווקא מקבלת הרבה תגובות חיוביות בפייסבוק עליהן, (אני משתדלת להיות כנה עם מה שאני אוהבת), ואם מוסיפים יותר ירק אז חייב יותר “חומר מדביק” כי הירק מפרק נורא. 🙂 תודה רבה…

      Reply
  7. Anonymous says:

    הי,
    הכנתי את הקציצות לפני שבוע בפעם הראשונה
    נשפך לי מלח בכמויות והן היו בלתי אכילות
    זרקתי אותן אבל הרגשתי את הפוטנציאל. הכנתי שוב עכשיו
    עם פרורי לחם מכוסמין. יצאו מעולות!!!
    תודה

    Reply
    • Natalie says:

      אוי, קרה לי היום ששפכתי יותר מידי מלח, אומרים שזה סימן לאהבה, אבל לא ממש אהבתי את ה”שווארמה” המלוחה שלי 😉 העיקר שהסתדר לך, ואני כניראה צריכה להעביר את המלח שלי למלחיה עם חורים קטנים יותר.

      Reply
  8. ruthie says:

    היי נטלי רעיון עבורך ועבור נמנעים מגלוטן נסי להחליף את פירורוי הלחם בפשתן טחון. משנה את הטעם , נטול גלוטן ועשיר בסיבים בתיאבון

    Reply
  9. מלי says:

    היי נטלי,
    הכנתי את הקציצות בצורה קצת שונה – 4 קישואים ו-2 תפו”א מגורדים, ועוד תפו”א אחד מבושל ומעוך כדי שיהווה דבק (במקום הקורנפלור). אפיתי, ולא טיגנתי, ויצאתי ממש טעים!
    תודה על ההשראה 🙂 🙂

    Reply
  10. li says:

    היי נטלי, האם ניתן להשתמש באורז מלא או קינואה במקום פירורי לחם/קמח?

    Reply
  11. מעיין says:

    קציצות מעולות ממש!! עד עכשיו רוב נסיונותי בקציצות טבעוניות נכשלו אז זה ממש כיף, תודה לך!
    הנענע מוסיפה קיק מדהים

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.