קציצות בורגר וכרישה

19 Aug
August 19, 2012
קציצות מעולות לכל דבר, כארוחה, כמנה צדדית או ישר בסנדוויץ כמו שאנחנו אוהבים, קצת/הרבה טחינה, עגבניה ובצל ירוק… שלמות!


מה צריך-
200 גרם פתיתי סויה אחרי השריה וסחיטה או מוכנים לבישול ואם אין בנמצא, תפשירו איזה בורגר טבעוני וזה ישמש אחלה בסיס.
כף כורכום
כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
תפוח אדמה גדול מגורר בפומפיה וסחוט היטב מנוזלים
כרישה וחצי קצוצים
חופן כוסברה וחופן פיטרוזליה
4 כפות פשתן טחון
2 שיני שום כתושות
4 כפות טחינה
שמן לטיגון

להכנה

את כל המרכיבים לקצוץ דק דק, את חצי מהכמות של התערובת אפשר לרסק גם בבלנדר למעיכה יותר טובה, ולמעוך לתערובת אחידה בקערה.
לחמם את השמן במחבת גדולה ולגלגל כמות קטנה לכדור, למעוך קצת מהצד ולטגן על חום בינוני, להפוך כשמשחים לכיוון השני.
אפשרות שניה היא לחמם את התנור ל180 מעלות ולסדר את הקציצות על מגש עם נייר אפיה ולהפוך אחרי כרבע שעה או כשהקציצות נראות משחימות בחלק העליון.

טיפ למי שלא מצליח להדבק לו-
אני ממליצה גם על שימוש בפירה כחומר מדביק.
לבשל תפוח אדמה אחד גדול לאחר שטיפה אחת בלבד של הקליפה, קילופו, חיתוך קטן יחסית ובישול במים רדודים עד לריכוך,
זה שומר על העמילן שמשמש כמדביק מעולה, ופשוט למעוך את תפוח האדמה עם מזלג ומעט מהמים של הבישול שלו,
עד לקבלת פירה די רך וחלק.
להבדיק מחומרים אחרים, לפירה אין טעם לוואי והוא די אהוב על כולם…
לא מתפקששות לי קציצות אף פעם.

Comments

comments

19 replies
  1. אלי says:

    מה אפשר במקום כרישה? אולי בצל?

    Reply
    • admin says:

      בטח , גם בצל זה מעולה, הם מאוד דומים בטעם, רק שהכרישה יותר מעודנת ופחות חזרה, הבצל יצא מתקתק ואני בטוחה שזה תחליף מצויין.

      Reply
    • ענת says:

      אפשר להחליף בכל מתכון כרישה בבצל- ולהיפך. יש לקחת בחשבון שהטעם של הכרישה מעט שונה משל הבצל. זה עדיין יוצא טעים, אבל הכרישה עדינה מעט יותר בטעמה.
      כשאין לי כרישה אני תמיד מחליפה בבצל. ולפעמים אני אפילו מחליפה ושמה כרישה במקום בצל במתכונים ותמיד יוצא מעולה

      Reply
  2. אלי says:

    איזה כמות יוצאת בערך(לפי הגודל שבתמונה)?
    תודה
    ותתחדשי על הבלוג 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      היי אלי, תודה רבה, יצאה לי כמות של 10 קציצות בגודל די סביר. לא הייתי מכינה קטנות יותר, ותמיד אפשר להכפיל כמויות אם צריך 🙂 בהצלחה.

      Reply
  3. 2 says:

    אין לי נבט חיטה 🙁 מה תפקידו ומה אפשר במקומו?

    Reply
    • Natalie says:

      היי, זה פשתן טחון, תפקידו להדביק את החומרים יחד ולהוסיף ערכים תזונתיים וסיבים.
      את יכולה לוותר עליו במתכון הזה, או להשתמש בכף קורנפלור או אפילו 2 כפות פירורי לחם. 🙂

      Reply
  4. 2 says:

    הי, האם הכוונה ל 200 גרם פתיתי סויה לאחר השריה או לפני השריה?
    יצאה לי כמות עצומה של פתיתי סויה כששמתי 200 גרם יבש ואז השריתי

    Reply
  5. 2 says:

    מצטערת על ההצקה..אבל אפשר אולי תמונה של התערובת- לפני הטיגון, כדי שנדע איך אמור להיות המרקם ?

    Reply
  6. Natalie says:

    היי 2
    התערובת היא 200 גרם אחרי ההשריה, (כפי שכתוב במתכון מעל), לא נורא אם יצא לך יותר מהכמות, אני בטוחה שגם זה טעים…
    לגביי תמונה של התערובת, לצערי לא צילמת.
    זה נראה כמו פתיתים אבל תמעכי אותם היטב שיהפכו לתערובת די דביקית.
    תנסי אחד ראשון בשמן שחומם מראש לחום גבוה ותראי איך זה מחזיק .
    אולי זה לא מרוסק מספיק, ותמיד אפשר להוסיף מרכיבים מדביקים לשיפור.

    Reply
  7. 2 says:

    אז ככה.. מסקנות
    עשיתי לבסוף 200 גרם פתיתים (לאחר השריה
    חצי בצל גדול קצוץ, שתי כפות פירורי לחם
    וכל השאר כפי שכתוב במתכון
    התערובת יצאה לא דביקה, לא ממש נתפסה במחבת
    היה טעם חזק של טחינה אז לא הוספתי מעבר למה שכתבת במתכון,

    יצאה לי מין שקשוקה טופו שכזו..
    אבל לא קציצות יפות כמו בתמונה

    Reply
  8. Natalie says:

    נשמע ממש מפוקשש, (למרות שגם משהו כמו שקשוקה זה טוב מאוד) אבל אם ניסית אחד ולא יצא, אז חבל שניסית עוד,
    יכול להיות ששימוש בבלנדר היה מועך את התערובת טוב יותר למשהו שכן נדבק. אם כן נשארה לך מהתערובת, תעבירי אותה לבלנדר, לאט לאט ובחלקים קטנים וזה בטוח ישתפר, לי זה עבד מאוד טוב ובקלות.
    אגב אני ממליצה גם על שימוש בפירה כחומר מדביק.

    אני אוסיף את הטיפ למעלה למתכון למי שזקוק לו.
    מקווה לשמוע הצלחה…

    Reply
  9. מלי says:

    וואי כמה זמן חיכיתי לכאלה קציצותתת,
    שמתי בפיתה עם טחינה ועגבניה.
    חלום…
    הזכיר לי את הקציצות שסבתא שלי הייתה מכינה פעם.

    Reply
  10. אפרת says:

    לא סובלת פתיתי סויה.
    משוגעת על כרשה.
    יש מצב להחליף את הסויה פה בסייטן?

    Reply
    • Anonymous says:

      היי אפרת, אני כמעט תמיד מחליפה בסייטן כשמדובר במוצרים האלו, במקרה הזה אני לא מאוד בטוחה שזה ידבק טוב, הסייטן לא דביק ורך כמו הסויה.
      את יכולה לפורר במקום איזה בורגר סויה במקום הפתיתים אם זה מה שיתאים לך יותר…

      Reply
  11. אלינור says:

    היי, הכנו אתמול,
    במקום פתיתי סויה אילתרנו עם 100 גרם ערמונים, ובורגר 1 של טבע דלי מופשר
    ממש לא הייתה בעיה במרקם (אבל השתמשנו בטיפ של הפירה, זה בהחלט תרם לעניין) , ויצאו קציצות יפות- לא מתפרקות, קלות להתעסקות
    מה שכן, מרגישים בטעם שהכרישה לא התבשלה לגמרי (הם בכל זאת נאכלו, אל דאגה)
    רעיונות איפה פישלנו?
    אנחנו חדשים עם כרישה, אז אם יש דברים שכולם יודעים לגבי הטיפול בה- נשמח שתגלו לנו
    תודה 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      נשמע ממש מעולה, הכרישה היא פשוט כמו בצל רק בטעם מעודן יותר ופחות חריף, משתמשים בה כמו בבצל , אני אישית מאוד אוהבת את הטעם שלה, חלק ממנה מתבשלת בטיגון וחלק פחות, אבל אם את מעדיפה לא להרגיש אותה יותר מידי, אפשר לטגן אותה או לאדות ממש מעט לפני הכניסה לקציצות… (ואפשר גם ללא שמן, עם מעט מים)

      Reply
  12. k8 says:

    לגבי הטיפ עם הפירה – פירה מתפו”א אחד זה במקום התפו”א המגורר וסחוט מנוזלים או בנוסף?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.