קאפקייק בלוברי-וניל-אניס עם קרם רימון

20 Nov
November 20, 2012

לפעמים החשק למשהו מתוק מנצח ואני רצה להכין לי מאפה משמח לב וטעים, לפעמים זה פשוט האריזה שעושה לי את זה וזה הכל, בשיטוטיי בין החנויות המעניינות נתקלתי בקישוט דמוי תחרה המותאם במיוחד לקאפרייקס/מאפינס וזה פשוט כבש את ליבי הרך…
זה עלה לי 2 פאונד שלמים שהייתי מאוד שמחה לבזבז… 🙂
מיד הפעלתי חוטים במוח והוצאתי את המתכון הבא… האניס פשוט מפתיע לטובה והתאהבנו טוטאלית.
קבלו את כוכב הערב….

מרכיבים-

240 גרם קמח תופח
כפית אבקת אפיה
70 גרם שמן קוקוס
100 גרם סוכר חום
רבע כוס חלב סויה
2 מעדני אלפרו בטעם וניל
כפית תמצית וניל או תוכן מתרמיל וניל
250 גרם בלוברי/אוכמניות טריות או קפואות
כפית אבקת אניס

לקישוט-

600 גרם אבקת סוכר
מיץ מחצי רימון עם גרעינים אדומים אדומים
סוכריות ציבעוניות או כל מה שמתחשק לכם…

ההכנה הכי קלה בעולם, בלי יותר מידי סיבוכים, את הכל מערבבים יחד בקערה, רצוי מעט לחמם את שמן הקוקוס בכדי שימס ולא ישאר מידי מוצק,
אם יש לכם תרמיל וניל, לחצות אותו לאורכו ולגרוף את תוכנו לקערה,
ובמידה ואין לכם אבקת אניס, פשוט מאוד לטחון 2-3 כוכבי אניס במטחנת תבלינים והרי לכם אבקה טריה ומשובחת…

לאחר העירבוב, מלאו בכוסיות מאפינס/קאפקייקס, בערך 3/4 מהגובה של הכוסית, נשאיר מקום לתפוח ולעלות למעלה,
נכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כרבע שעה, נבדוק עם קיסם שהם מוכנים מבפנים, וכשמוכן, נניח בתנור להתקרר לאט לאט.
את הקרם נכין עם מיץ הרימון שיתן צבע ורוד משגע לאבקת הסוכר, אפשר להוסיף גם מעט תמצית וניל או אבקת סוכר וניל לקרם, אבל לא חייב,
נערבב לאט את המיץ פנימה לקערה אבקת הסוכר עד שהסוכר נמס ונוצרת עיסה רכה אך לא נוזלית, חשוב מאוד לדאוג לעבוד לאט ולערבב היטב את אבקת הסוכר כי לא צריך הרבה מיץ ליצירת הקרם.
נשתמש במזלף ונקשט את הקאפקייקס, לא לשכוח את הסוכריות…
יאמיייי

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , ,
5 replies
  1. דיאטה מהירה says:

    חבל שיש בקאפקייק הזה המון קלוריות…

    Reply
    • Natalie says:

      קלוריות זה מושג יחסי מאוד, אם תאכלי רק אחד זה לא נורא, כמובן שיש מרכיבים מחליפים למי שממש מעוניין לשמור על המשקל, אבל זה כבר לא התחום שלי…. 🙂

      Reply
  2. Merves says:

    ואני אומרת כל כך יפה וכה מפתה, שלעזאזל הקלוריות 😉
    אהבתי מאד את הרעיון של השימוש במיץ הרימון כצבע מאכל. מעט מלחיץ אותי לנסות ליצור את הפרוסטינג, אך אולי אעז
    ?נטלי, סבורה שזה יכול לעבוד גם עם מיץ רימונים קנוי

    Reply
    • Natalie says:

      לגמרי אפשרי, ללא ספק, זה רק עיניין של צבע 🙂
      וחוץ מזה, מותר להתפנק מידי פעם, לא?!…
      בהצלחה…
      והמון תודה…

      Reply
  3. Anonymous says:

    הי,

    אני רוצה להכין קאפקייקס לאירוע שייערך בחוץ, ואמנם הקאפקייקס יישמרו בצידנית, אבל אני חוששת שהקרם לא יהיה יציב מספיק. האם הוא יחזית מעמד בחום מדברי?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *