מאפינס (קאפקייקס) גזר, פקאן וקינמון – מעולה
ביום שאבין מה ההבדל בין קאפקייקס למאפינס אדע מה לכתוב על המיני עוגות הנפלאות האלו 🙂
בנתיים, נחיה בבילבול, אבל מה אכפת לי, העיקר שנחיה עם עוגות…
לקאפקייקס:
1 כוס + כף גדושה (220 גרם) סוכר
1 כוס שמן לבישול לבחירתכם (לא שמן זית)
9 גזרים בינוניים קלופים ומגוררים גס
חצי מיכל שמנת מתוקה סויה של אלפרו 175 מ”ל
2 כוסות קמח
1 וחצי כפית קינמון
1 כפית אבקת אפייה גדושה
כפית כפית אבקת סודה לשתייה שטוחה
1/2 כפית מלח
100 גרם פקאן או (אגוזי מלך קצוצים גס)
לציפוי:
50 גרם מחמאה רכה. מוציאים מהמקרר כשעתיים קודם
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת סויה טופוטי בטעם טבעי
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
אופציה שניה לציפוי:
גביע שמנת מתוקה צמחית להקציף עם אבקת סוכר לפי הטעם וממעט תמצית וניל ולמרוח מעל.
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160-170 מעלות.
2. מקציפים קלות את השמנת מתוקה והסוכר בקערת מיקסר .
יוצקים שמן ומקציפים כשתי דקות נוספות. מקפלים גזר, קמח, קינמון, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים אגוזים ומערבבים רק עד שנבלעים בתערובת.
4. מסדרים בתבנית מיוחדת לקאפקייקס את הניירות אפיה בצורת כוסיות ועם כף מוזגים לתוך כל כוסית כמות עד כמעט לקצה הכוסית.
5. אופים 30 דקות, עד שקיסם הננעץ בקאפקייקס יוצא יבש. מצננים היטב. רצוי לא להוציא מיד מהתנור ורק לכבות אותו ולהשאיר עם דלת פתוחה כדי שיתקררו לאט לאט ולא בבת אחת.
6. מכינים את הציפוי: מקציפים מחמאה וגבינת שמנת עד לקבלת תערובת רכה ותפוחה (אם התערובת גרגרית סימן שהמחמאה לא הייתה רכה מספיק ולכן יש לחמם את התערובת במיקרוגל כ-10 שניות ואחר כך להמשיך להקציף). מוסיפים תמצית וניל ואבקת סוכר ומערבבים. מורחים את הציפוי על הקאפקייקס כשהם קרים.
7. מקשטים ויאיי…. מוכן.
8. להכין כוס מיץ גזר בצד.
9. לחזור לומר לי תודה 🙂
חייבת לשאול לגבי הגזר בתמונה… האם אכיל..? ואם כן איך הכנת או מאיפה קונים וממה עשוי
תודה
🙂 חייבת לענות לך..
הגזר עשוי משוקולד טבעוני לבן (צבוע)
הוא אכיל בעיקרון, למרות שלא אכלתי אותו סתם לא לטעמי,
וקניתי אותו לא בארץ אז כך שאין לי רעיון מאיפה להשיג, אולי חיפוש בעברית בגוגל יעלה על משהו כזה או דומה 🙂
בהצלחה ואשמח לעידכון אם מצאת משהו כזה גם בארץ…
אם את לא פריקית בריאות, אז מציעה לך מה שאני שוקלת לנסות וזה “לפסל” בבצק סוכר צבעוני.
מניחה שאפשר אולי גם לעבוד אם מרציפן ולצבוע אותו בצבעי מאכל . יש גם טבעיים
אני מאוד אוהבת להעסק בבצק סוכר, פעם בכמה זמן אני משקיעה באיזה עיצוב, כשיהיה לי יותר זמן, אני אנסה ממש לפסל ברצינות, אני עוד לא הכי בקיאה בנושא אבל בטח אמצא חומר לקרוא עליו בגוגל 🙂
תמשיכי בעבודה המעולה, מי ידע שככה אוכל טבעוני יטעם … רק מחמאות קיבלתי על הקאפקייקס האלו…. תבורכי 🙂
כיף לשמוע, תודה רבה על שחזרת לכתוב תגובה 🙂
:הי נטלי, שוקלת בחיוב רב להכין את המפתים הללו, ומכאן 2 שאלות
ראשית, מניחה שאין מניעה להכין הבלילה לעוגה (יומולדת לחבר אוהבת גזרים, ולא הוא לא ארנב 😉
שנית, האם את סבורה שניתן להחליף את שמנת האלפרו בכמות זהה של קרם קוקוס (מתחשקת לנו מעט קוקוסיות בעוגה)
תודות רבות, מרב
היי מירב (צדקתי נכון?)
מעולה, כמובן שאפשר גם בתור עוגה, אני אישית לא מחליפה שמנת מתוקה בקוקוס, אבל זה אפשרי, אם את רוצה קוקוסיות הייתי ממליצה על שבבי קוקוס, זה ממש ישדרג בעיניי במקום להחליף את השמנת, פשוט להוסיף. 🙂
חצי מיכל שמנת קטן או גדול?
175 מ”ל.
סליחה על הבורות- 175 להקציף או 175 הגודל של המיכל…. אני פשוט לא בשלנית גדולה :/
אהה זהו הסבירו לי … 175 להקציף 🙂 תודה
כן, 175 זה כבר החצי 🙂
יצא מאוד טעים אבל משום מה לא טפח לי 🙁
היי יעל. את זוכרת אם הקפדת על סודה לשתיה ואבקת אפיה? האם הם ישנים? קורה לפעמים שהתיישנות פוגמת במוצר.
אבקת אפיה:
הניחי 1/2 כפית אבקת אפיה בקערה קטנה. הוסיפי 1/4 כוס מים חמים. אם נוצרות בועות (כמו סבון), האבקה טובה.
אם לא, קני קופסה חדשה
אבקת סודה:
הניחי 1.5 כפיות אבקת סודה בקערה קטנה, הוסיפי כף אחת של חומץ. אם התערובת מבעבעת, האבקה עדיין טובה.
אם לא, קני חדשה…
שמחה שיצא טעים בכל זאת.
מקווה שעזרתי.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!