פרש ספרינג רול טבעוני

08 Apr
April 8, 2013


מממ…. פרש ספרינג רוללל… רררר…..

הינה דוגמא מעולה, למשהו שאני ממש לא טובה בו, מסתבר 🙂 .
זה נראה לי נורא פשוט כשאחרים עושים את זה, אבל אני ולגלגל פשוט לא מסתדרים במיוחד, הכל נופל לי מהצדדים ומעצבן אותי 🙂 ובכל זאת, ניסיתי, סתם כי זה פשוט, טעים, וממש בריא.

אז כיאה לטירונית בעינייני ספרינג רולים, פתחתי גוגל, וקראתי כמה שיכולתי,
נכנסתי למטבח, הוצאתי ממה שהיה במקרר, ועם זה אילתרתי אחלה ספרינג רולים. כמובן שכיאה למסורת לא שכחתי לשתף בחוויות המטבח האישיות שלי שגם לכם יהיה חשק לנסות דברים חדשים ומעניינים…

בעיקרון אפשר להכניס גם חסות למיניהן או מעבר לירקות, גם מרכיבים כמו טופו אפוי/מטוגן, או פטריות מטוגנות…, אבל אני הכנתי רק עם ירקות טריים, חיים וצבעוניים.


ספרינג רול טבעוני טבעונות


תיקתקתי לי צלחת עם-

אבוקדו
צנוניות
בצל ירוק
כרוב סגול
גזר
מלפפון
עלי נענע
פלפל אדום
פלפל צהוב

בנוסף הכנתי את דפי האורז, קניתי 2 חבילות שיספיקו ליותר רולים, וחבילת איטריות/נודלס אורז.

את הנודלס הכנתי כמו שכתוב על השקית, במים רותחים לכ-5 דקות עד לריכוך, סיננתי והם מוכנים לשימוש.

ספרינג רול טבעוני טבעונות



את הירקות חתכתי לרצועות או חתיכות.

ספרינג רול טבעוני טבעונות



ונשאר רק להתעסק עם דפי האורז, שוב, פשוט קראתי את ההסבר על האריזה, טובלים אותם במים רותחים ל-3-4 שניות, מכל צד (אני פשוט טובלת קצה אחד כשחצי עדיין מחוץ למים והופכת לקצה השני), ומניחים על המשטח.

עכשיו זה הכל נשמע נורא פשוט, מניחים את הירקות והנודלס על הדף אורז הרך והדביקי, ומגלגלים.
וזה מה שעשיתי.
אבל כל ההתעסקות עם הדביקיות של זה, קצת עיצבנה אותי LOL,
אבל מה… יצא ממש טעים.



ספרינג רול טבעוני טבעונות



גם למרות שזה נראה כמו כמות קטנה, זה דווקא משביע באופן מפתיע.

וגם נורא מזכיר סושי, אולי בגלל הבחירות בירקות שעשיתי.



ספרינג רול טבעוני טבעונות



הכנתי קולאז’ קצת מצ’וקמק של איך להכין, עם השלבי גילגול והכל, אבל בגלל שהדף אורז אחרי הריכוך הופך לכל כך רך, בקושי רואים אותו בצילומים. בכל אופן, זה לא כזה מסובך, מגלגלים מהחלק הקרוב לגוף, לכיוון שרחוק יותר, אחר כך את צד ימין פנימה, ואת צד שמאל פנימה, אפשר גם להתחיל בצד ההפוך 🙂
ואז גילגול סופי של הכל. כמו שמכינים מעטפה שמנמנה וגלילית.

ספרינג רול טבעוני טבעונות


בשביל פעם ראשונה, נראה לי שיצא לי סבבה לגמרי.
קצת למרוח שמן זית לאחר הגילגול (למניעת הדבקות שלהם אחד לשני) ולהניח אותם אחר על השני או ליד השני, אפשר לחתוך אותם לחצי או פשוט להגיש ככה שלמים בליווי רוטב צ’ילי חמוץ-מתוק.

בצילומים שמצאתי בגוגל ראיתי שיש לזה המון גירסאות, כולל גירסא מטוגנת. החלטתי לא לטגן הפעם.
אבל שווה להתנסות.

ספרינג רול טבעוני טבעונות



ספרינג רול טבעוני טבעונות



ספרינג רול טבעוני טבעונות



ספרינג רול טבעוני טבעונות



ספרינג רול טבעוני טבעונות



Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,
13 replies
  1. יפעת says:

    ניסיתי פעם אחת להכין את זה.
    ממש לא התלהבתי…. משהו בריח של דפי האורז דחה אותי….
    הכנתי כמה רולים אבל הרוב הלך לפח… 🙁

    Reply
    • Natalie says:

      יכול להיות שזה לא טעם לטעם שלך, אני לא הרגשתי שום טעם משונה או אחר בדפי האורז (הייתי ממליצה לנסות חברה אחרת או לבדוק אם הדפים לא היו עבשים מעט מלחות וכו…), יצא לנו מאוד מאוד טעים, ממש שווה לנסות שוב, אולי תגלי שזה אחרת ממה שחווית בפעם הראשונה…

      Reply
  2. נעמה says:

    הצילומים נפלאים במיוחד האחרון, הרעיון להשתמש בשקיפות של דפי האורז כדי להראות שכבה של עלה על רקע האטריות הלבנות פשוט מצויין. נראה כמו פריט דקורציה יותר מאשר רק אוכל.

    Reply
  3. אבי-ז'אן says:

    נראה נהדר! אגב, מטוגנים גם יוצא מעניין אבל קצת מזכיר סיגרים וכדומה
    ניסיתי בעבר לעשות עם טופו מטוגן, טחון מהצומח ויצא ממש כמו סיגרים… נוטף שמן, זאת היתה הפעם הראשונה שטיגנתי והפעם האחרונה, חבל להרוס.
    ככה איך שזה עם רוטב חמוץ מתוק או רוטב חמאת בוטנים, סויה וחומץ אורז… טעייייםםם!!

    Reply
    • Natalie says:

      נשמע מעניין, לא יצא לי לנסות מטוגן, קצת נמנעת מהטיגון, אבל שווה לנסות בהמשך… אולי לפחות בחלק מהרולים.

      Reply
  4. Anonymous says:

    הי!
    נראה מקסים!!
    אני מגלגלת את הנייר אורז אחרי השריה במים מהברז וזה לא דביקי…
    אני אנסה במים רותחים כי אולי זה מדביק באמת את הכל וזה קצת פחות רופף..
    בכל אופן יצא מהמם ביחוד עם הקישוט :)!

    Reply
    • Natalie says:

      🙂 תודה רבה, אכן חלק מכינים בשיטה שלך, אבל במים רותחים זה יוצא יותר דביקי ורך, בעיניי יותר טעים גם. לגביי הקישוט, ראיתי את זה איפשהו והייתי חייבת לנסות בעצמי, אז זרמתי עם הרעיון, גם אני חושבת שיצא מאוד רענן וחגיגי…

      Reply
  5. אפרת says:

    ניסיתי פעמיים את דפי האורז והמרקם הבלתי לעיס ממש דוחה אותי.כיוון שכולם אומרים שזה טעים…אז מה אני עושה לא נכון

    Reply
    • Natalie says:

      אני מנחשת שאת לא מרככת את דפי האורז מספיק. אני ממש טובלת במים רותחים ל2-3 שניות וזה מרכך אותם. זה לא כמו מים פושרים שרק מרככים מעט ועדיין משאירים את הדפים צמיגיים ולא לעיסים במיוחד…

      Reply
  6. ליאור says:

    אני בעסקי דפי האורז כבר מלא זמן. זה זה טעים ומשביע!
    היופי בזה, זה שאפשר לדחוף לשם כל מה שיש במקרר… אני תמיד פשוט מוציאה כל מה שיש- ירקות חתוכים, קטניות מונבטות, שאריות אורז או קינואה, מג’דרה, זה הולך עם הכל.
    והגלגול- אחרי 2-3 גלגולים את הופכת לדוקטור לגלגולי דפי אורז… חחח.. כמו לאפה, רק כולל הלמעלה.
    חולה על זה.

    Reply
    • Natalie says:

      צריך לתפוס את הפרנציפ וזה זורם 🙂
      זה ממש טעים אבל הכי טעים כשמישהו אחר מכין לי 😉

      Reply
  7. דיינה says:

    הי נטלי,

    לא הזכרת תיבול..
    האם לא להוסיף לפחות מלח או פלפל לירקות?

    תודה

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.