פנקייק טבעוני מושלם

22 Aug
August 22, 2012

אחת ההצלחות הקולינריות שלי ללא ספק, מתכון קליל ומוצלח לפנקייק טבעוני ומושלם בכל פעם, אם עדיין לא ניסיתם אותם, מצפה לכם חוויה מדהימה…



הכמות היא בסביבות 6 גדולים או 10-12 קטנים ושמנמנים 🙂

כוס קמח
כוס חלב סויה (אני משתמשת בסויה בטעם וניל של אלפרו)
כפית תמצית וניל
כף סוכר
חצי כפית מלח
כפית אבקת אפיה
כפית אבקת סודה 1/2
2 כפות שמן רגיל

לערבב יחד את המרכיבים היבשים (אני אוהבת לנפות קצת את הקמח לפני) ואז להוסיף את הרטובים ולערבל עד שמעורבל…
למזוג למחבת (טפלון) וכשרואים בועות קטנות להפוך… יוצא אוורירי ומתפצפץ בפה.

אני אוהבת להוסיף מעל הרבה קינמון ורוטב דבש פירות או ריבה טובה,
הפנקייק המושלם. בדוק!

פנקייק טבעוני מושלם
הקמח שלי בהארלם שייק

NAT_2099
פנקייק טבעוני מושלם
נדמה לי שהוא מחייך אליי קצת…
פנקייק טבעוני מושלם

פנקייק טבעוני מושלם

פנקייק טבעוני מושלם

פנקייק טבעוני מושלם

פנקייק טבעוני מושלם

בגירסת הגדולים


Comments

comments

Tags: , , , ,
103 replies
  1. Tierra says:

    I like the valuable info you supply in your articles. I’ll bookmark your weblog and test once more here frequently. I’m fairly certain I will learn plenty of new stuff proper here! Best of luck for the following!

    Reply
  2. אסף says:

    האם אפשר להחליף את הסויה בחלב אורז?

    Reply
  3. אתוש מורין says:

    וואו יצא מדהים תודה רבה

    Reply
  4. מתי רובין says:

    צילומים מעולים, הכנתי לפני שבועיים והייתי חייב לחזור לעוד סיבוב אז הפעם יש לי גם רגע להגיב ולשבח 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      מעולה, אני שמחה לשמוע איך יוצא לכם…גם אחלה פידבק לאחרים לנסות בעצמם ללא חשש 🙂

      Reply
  5. נורית says:

    בוקר משובח….גם אני החלפתי את החלב וחלב שקדים (מה שהיה לי במקרר) ויצא מעניין ומעולה…

    Reply
  6. דנדוש says:

    מאוד אוורירי ועבה, ניסיתי גם להכין קטנטנים והילדים התלהבו מהרעיון…
    ממליץ גם על החלפת הסוכר במעט מלח וזה משתלב מעולה גם עם מלוחים וממרחים…

    Reply
    • Natalie says:

      נכון, גם אני לפעמים משתמשת בבלילה למלוחים, יש לי עוד מתכון כאן שיותר מתאים אפילו… בתיאבון

      Reply
  7. רינה says:

    לרגישים לגלוטן, איזה קמח שאינו חיטה היית ממליצה לפנקייק?

    Reply
    • Natalie says:

      היי רינה, אם זאת רק רגישות ולא ציליאק, אז אפשר להשתמש בקמח שיפון מלא.
      אם זה יותר מזה, אז יש את קמח קונדיטור, נטול גלוטן של גלעם.

      Reply
  8. דניאלה says:

    היי 🙂 המתכונים שלך פשוט מושלמים
    אולי תעשי אפליקציה לאייפון? של כל המתכונים שלך?
    זה יהיה מדהים !!
    או, שכבר יש לך? ( :O) ?
    אם כן אשמח לדעת מה שם האפליקציה 🙂

    Reply
  9. נטע says:

    הכנתי עכשיו, במקום תמצית וניל (כי נגמר) שמתי סילאן וקינמון ויצא מהמם! שישה פנקייקים תפוחים ונהדרים. תודה 🙂

    Reply
  10. מאיה says:

    יצא מעולה, התהפך בקלות

    Reply
  11. ריטה says:

    צריך לשמן גם את המחבת?

    Reply
  12. מאיה says:

    הו אימצתי את המתכון הזה- מכינה פעם שלישית,יצא ממש טוב

    Reply
  13. alina says:

    יש לי חל”ס בטעם שוקו. מה את אומרת, ילך טוב בפנקייקים, או שצריך חל”ס רגיל?

    Reply
    • Natalie says:

      הם יצאו לך טיפה חומים ומרירים, אבל זה יכול להיות נחמד אם תמרחי שוקולד מעל 🙂

      Reply
  14. אמיר says:

    אלופה !!
    מתערב איתך שהשתמשת ברינג 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      🙂 לא רינג ולא שמרינג, יש אפילו תמונה של הפנקייק על המחבת, פשוט בעדינות הכל יוצא נקי 🙂
      תנקס…

      Reply
  15. נונה says:

    הי
    נראה מעולה!!!
    והבלוג שלך נראה נהדר לרגל הצטרפותנו לעולם הטבעוני
    אבל … אין לי מחבת טפלון. ואני מעדיפה שלא להשתמש בכזה
    ניסיתי להכין על מחבת שלי – פלדת אלחלד – והכל כל הזמן נדבק. גם אם שימנתי יותר או פחות, גם אם יצקתי כשהמחבת הי החם יותר או פחות.
    אוף
    האם חסר הביצה – גורם לכך שאי אפשר לטגן ללא טופלון ….
    : (
    יש לך אולי רעיונות?
    תודה רבה
    ותודה על הבלוג

    Reply
    • Natalie says:

      היי מתוקה, תודה רבה רבה
      אני מבינה את הגישה שלך, אבל גם ביצה תדבק על מחבת פלדה/מתכת ללא נונסטיק עליה.
      אין לי עצה אחרת מעבר, אני אישית משתמשת בטפלון. אפילו לא שמה שמן בחלק מהמקרים. צריך לבדוק את השוק ולראות אם מציעים סוג אחר של חומר שמונע הדבקות, תמיד יש חידושים 🙂

      Reply
  16. אסא says:

    היי. זה באמת יצא מדהים. חוץ מדבר אחד. יוצא לי טעם לוואי קלוש, קצת מריר.
    יש לך מושג למה?

    Reply
    • אסא says:

      אולי בגלל שהשתמשתי בחלב סויה בטעם טבעי, ולא בטעם וניל?

      Reply
      • Natalie says:

        יתכן, כי הוניל הוא גם מוסיף ריח וגם מתיקות נוספת… אפשר כמובן להוסיף לפי הטעם את מידת הסוכר ותמצית וניל במידה ומשתמשים בסויה בטעם רגיל.

        Reply
  17. pnina says:

    היה לנו אורח, ילד שההורים שלו טבעוניים. עשיתי את הפנקייקים האלה והם נטרפו.
    הבן שלי מבקש אותם עכשיו כל בוקר לבית הספר…
    בקיצור – מעולים!!
    אגב, בגלל שהבן שלי לא אוכל ירקות, אני דוחפת פנימה תירס וגזר שלא יראה ולא יידע…
    תודה על המתכון

    Reply
    • Natalie says:

      תודה רבה, מעולה, גם אני עם הקטנה שלי עובדת בשיטת ה”טריקים”, מה שלא רואים, לא יודעים 😉

      Reply
  18. maya says:

    אפשר להכניס בננה לבלילה?
    ינוסה מחר! נראה טוב!

    Reply
  19. נטע says:

    הכנתי את התערובת ויצאה מאוד נוזלית.. יש לך רעיון למה??

    Reply
    • Natalie says:

      יותר מידי נוזלים, כניראה שלא הכנת במדוייק כי המידות פה מדוייקות, במצב כזה פשוט שמים טיפה יותר מהקמח ומגיעים לתערובת בסמיכות רצויה.

      Reply
  20. kittie says:

    וואו, נראה מושלם,
    האם אפשר להמיר את השמן בשמן קוקוס? ובאיזו כמות?

    Reply
    • Natalie says:

      היי קיטי, בעיקרון אפשר לחמם את השמן ואז להשתמש בו, הייתי הולכת על חצי מהכמות הרשומה אבל קחי בחשבון שפנקייקים קרים/טמפרטורת חדר יתקשו מעט בגלל השמן קוקוס שחוזר למצב מוצק.

      Reply
  21. Tally says:

    הולך גם עם קמח כוסמין מלא? אם כן – באותה כמות? יש גם אופצייה טיבעונית מתאימה לפנקייקס עם שיבולת שועל?

    Reply
    • Natalie says:

      היי טלי, לא ניסיתי עם שום קמח אחר אבל מידע כללי הכוסמין צריך לעבוד מעולה. אם תנסי אשמח לדיווח ואעדכן עבור אחרים במתכון איך יוצא 🙂

      Reply
      • pnina says:

        קמח כוסמין – לידיעתך, אני עשיתי את הפנקייק המעולים האלה עם קמח כוסמין
        וגם עם קמח מלא.
        יצא טעים עם הכוסמין. עם הקמח המלא יצא קצת “כבד” ולא כולם אהבו.
        רק תדעי כמות הנוזלים קצת משתנה וצריך לשים לב

        Reply
  22. Ofri says:

    הי נטלי, אני קוראת נלהבת של הבלוג, הכל פשוט מקסים; מגרה, טעים, צבעוני ומפיח חיים בבישולים, אז תודה על ההשראה שאת נותנת!
    בהמשך, רציתי לספר שהכנתי אתמול את הפנקייקים והם יצאו מעולה!
    רציתי לשאול האם אותה בלילה יכולה לשמש כמאפינס? מה דעתך?
    תודה!

    Reply
    • Natalie says:

      היי עופרי, תודה רבה רבה, בעיקרון הבלילה די דומה למאפינס רק דלילה יותר, יש בבלוג מתכונים יותר מדוייקים למאפינס אז ממליצה להציץ 🙂

      Reply
  23. יעל says:

    היי נטלולו! אש עליך!!! אמנם זה קצת נדוש כי כולם פה מעיפים עליך מחמאות, אבל…. – הכל פה מדהים!!! די, את חייבת להפסיק לגרות עם כל התמונות האלה!! פשוט טירוף.
    קבלי גם שאלה: הפנקייקס נראו מדהימים, ודווקא המתכונים שניסיתי ממך תמיד יצאו אלופים, אבל הפעם… יצא חצי כוח: נדבק ובעיקר טעם לוואי חזק של מרירות- מליחות. אבל ממש~! והכמויות היו בדיוק- ביודק. תוהה אם זה המלח או ה-… סודה? ודווקא היום רציתי לפנק את החתיך שלי! מה נעשה?!
    🙂

    Reply
    • Natalie says:

      🙂 אין עלייך, אבל נדבק זה בגלל שהמחבת שלך לא טפלון, ומריר- מלוח, מוזר, אז שימי פחות מלח וסודה ונסי. אולי יותר סוכר ווניל אפילו, כניראה הטעם שלך יותר רגיש לנקודות האלה, יש מצב, זה קורה הרבה שלמישהו טעים ולאחר לא ממש, אז שחקי לך עם המדדים כמו שאת אוהבת, רק תשאירי את הבסיס אותו דבר. 🙂

      Reply
  24. אתי says:

    אוףףף יצא לי מר. פעם שלישית לא שמתי סודה והכפלתי את כמות אבקת אפייה. יצא מוצלח מאוד כמו כל הבלוג המקסים הזה. המשיכי עם העשייה המבורכת.
    אתי

    Reply
  25. עינת says:

    הי!
    תודה!
    יצא מצוין!!!
    יש לך פה אחלה מתכונים!!
    שמתי חלב שקדים במקום הסויה
    ואגבה במקום הסוכר
    צריך להמתיק קצת יותר..
    מרקם וטעם מעולים
    הכנתי סירופ שוקולד- המסתי שוקולד 100% פולי קקאו בלבד+שמן קוקןס+דבש לא מחומם
    יצא מעולה!
    כל המשפחה טרפה!!!
    (-;

    Reply
  26. ליליה says:

    הי. באיזה קמח להשתמש? תופח? לפי הערות אחרונות אני מסיקה שכן אבל לא בטוחה.
    תודה

    Reply
  27. לימור says:

    יצא מעולה! הבן שלי טרף הכול ליד המחבת! פשוט תענוג של מתכונים
    תודה רבה

    Reply
  28. Anonymous says:

    היי נטלי האלופה!
    יש לי בבית רק אלפרו אדום (ללא מלח וסוכר), צריך לשנות משהו במתכון בשביל להשתמש בו במקום אלפרו וניל?
    או שפשוט עדיף לוותר?

    Reply
    • Natalie says:

      אפשר בהחלט להשתמש בזה, רק לטעום את כמות הסוכר, להוסיף אם יש צורך, ואפשר להוסיף גם כפית תמצית וניל לבלילה ויצא מצויין.

      Reply
  29. ronik says:

    שבת שלום ובקר טוב מישראל. על בסיס המתכון שלך הוספתי 2 כפות רסק תפוחים. הורדתי את כמות הסודה לשתיה ואבקת האפייה לשליש והוספתי חצי כפית מיץ לימון. (מיץ הלימון משמש כזרז לתפיחה) החלפתי את הוניל בקינמון ויצא שיגעון. תודה על המתכון (יצאו לי כאן יותר מידי חרוזים…)

    Reply
  30. מיכל says:

    שלום נטלי.
    המתכון יצא מוצלח ביותר. כולם ליקקו את הקיים, אפילו לא טבעונים. שינויים שלי: 1 כפית סילאן, והשתמשתי בחלב סויה תנובה במתיקות מופחתת. הוראותייך מאד מדויקות, וכרגיל מצליח המתכון ממך. תודה ענקית. אימצתי לפנקייק הבית. ביי

    Reply
  31. מיכל says:

    שאלה. האם אפשר להמיר קמח רגיל בקמח מלא?
    ואם כן זה משפיע על כמויות המרכיבים האחרים?
    תודה

    Reply
    • Natalie says:

      משפיע מבחינת המרקם והמשקל, יתכן ותצטרכי יותר נוזלים, אל תצפי לבדיוק אותה תוצאה 🙂 בכל זאת, זה שינוי די גדול..

      Reply
  32. יפעת says:

    ניסיתי ויצא ממש ממש מעולה.
    שימנתי את המחבת בקצת שמן קוקוס. מומלץ ביותר

    Reply
  33. Anonymous says:

    יעבוד מיץ תפוזים במקום החלב סויה?

    Reply
  34. לי says:

    הכנתי את הפנקייקים בלי הסודה לשתייה ויצא מצויין!! ממליצה להוסיף בננות או תותים- משדרג 🙂
    תודה על מתכון פשוט ומוצלח!

    Reply
  35. Anonymous says:

    מתכון מצוין, ממש לא מורגש שאין ביצים בבלילה!
    אבל הכמות הספיקה לי רק לשני פנקייקים (אמנם גדולים אבל עדיין רק שניים…)

    Reply
  36. מיכל says:

    היי
    קודם כל מתה על האתר שלך!
    הכנתי את הפנקייקס הבוקר אבל הם ממש לא יצאו לי
    השתמשתי במחבת טפלון בלי שמן והכל נדבק. אז ניסיתי עם שמן ועדיין הכל נדבק…עבדתי לפי הכמויות אז מה זה יכול להיות??

    Reply
    • Natalie says:

      גם על טפלון אני שמה ממש מריחה קלה של שמן, למה נדבק? אין לי מושג, באמת שמעולם לא קרה לי.

      Reply
  37. סיון says:

    זה הפנקייק הכי טוב שאני ובן זוגי אכלנו. ובאופן כללי, כל מתכון שאי פעם הכנתי מהבלוג הזה יצא מושלם. אז תודה לך נטלי 🙂

    Reply
  38. עמית בר says:

    היי נטלי, כל הכבוד על המתכון. ניסיתי ולהלן החוויה שלי: היה טעים!
    מה שכן, הייתי שמח אם היה יוצא עוד יותר אוורירי.
    מה יכול להביא את הפנקייק ליותר קליל ?

    ואגב, מבחינת כמויות , אכן מספיק ל 3 פנקייקים גדולים

    עמית

    Reply
    • Natalie says:

      היי עמית, לאווריריות יש להשתמש במיקסר ידני, מערבל יד, זה מוסיף המון נפח. תודה רבה 🙂

      Reply
  39. אודליה says:

    תקשיבי זה מתכון מדהיםםםם
    הכנתי והילדים והחצי שלי פשוט טרפו
    זהו אני מצאתי את המתכון המנצח לפנקיק
    ☺תודהה

    Reply
  40. גיא says:

    היי. זה יעבוד אם מכינים את הבלילה יום או יומיים מראש, והיא יושבת קצת במקרר?

    Reply
    • Natalie says:

      לא נורא יום יומיים, גם לי כבר קרה שלא סיימתי את הכמות והכנתי יומיים אחרי והיה מצויין.

      Reply
  41. נעמה says:

    אפשר גם בלי אבקת סודה ?

    Reply
  42. אביב says:

    האם אפשר להחליף את הסודה לשתייה(נגמר) במשהו אחר?
    תודה

    Reply
  43. אביב says:

    כל כך פשוט כל כך טעים, כל הכבוד!
    היישר לספר המתכונים שלי.
    לטועמים לא היה מושג שאין בזה חלב וביצים..

    Reply
  44. איציק says:

    מה עם התולעים והברחשים

    Reply
    • Natalie says:

      מה איתם? טוב תודה. תעביר עם נפה, אצלי הכל במקפיא גם ככה. ואין לי בעיה של חרקים שנתקלתי בה.

      Reply
  45. מיקי says:

    עוד פנקייקים באתר

    Reply
  46. ענבל says:

    הכנתי עם חלב שיבולת שועל שאני מכינה בבית ויצא טעים מאוד!!!!
    אני ובעלי והקטנה אכלנו הכל הילדון הגדול בררן אז לא אכל אבל נהננו תודה!!!

    Reply
  47. Irina Riegler says:

    עד עכשיו הכנתי מתכון אחר, עם 2 כוסות קמח, שמרים יבשים ועוד.. המתכון שלך פשוט יותר, טעים יותר ובריא יותר :))

    Reply
  48. Noam R says:

    הכנתי את המתכון כבר הרבה פעמים, וכל פעם מחדש הם יוצאים כל כך טעימים ויפים!
    תודה רבה!

    Reply
  49. הילה says:

    יפיפה, פשוט וטעים! פנקייק כמו בילדות 🙂
    תודה

    Reply
  50. דנה says:

    צילומים נהדרים , ומתכונים פשוט מצויינים 🙂

    דנה
    pancake04.wix.com/pancake

    Reply
  51. יערה says:

    תודה נטלי יצא מעולה!
    החלפתי לחלב קוקוס וגם יצא טוב.

    הייתי מוסיפה שצריך קודם לחמם מאד את המחבת ובין פנקייק לפנקייק לשמן מעט עם נייר סופג. 🙂

    Reply
  52. טליה says:

    יצא מקסים! הילדים ביקשו עוד ועוד. פעם הבאה אכפיל כמויות.

    Reply
  53. מיכל says:

    איך אפשר בכל זאת להכין עם מחבת רגיל?

    Reply
  54. ספיר says:

    יצא מעולה, תודה!! 🙂

    Reply
  55. Tal says:

    וואווווו יצא מושלם!!!
    לא חשבתי שזה יהיה עד כדי כך טעים!
    תודה רבה נטלי , חלמתי על פנקייק בערך שלוש שנים..

    Reply
  56. מעיין says:

    מכינה את המתכון הזה כבר הרבה זמן ותמיד יוצא מוצלח. אתמול הגיעו אורחים לארוחת בוקר מוקדמת והחלטתי קצת לשנות..
    1 כוס קמח,
    3/4 כוס חלב סויה רגיל,
    1 כפית א.אפייה,
    1 כפית אבקת סודה לשתייה,
    1/2 כפית מלח,
    1 סוכר וניל,
    1 כף שמן,
    1/2 כוס רסק תפוחים.
    הכפלתי את כל הכמויות ליצירת בלילה גדולה יותר.
    בעלי אומר שזה הפנקייק הכי טעים שיצא לי עד כה (:

    Reply
  57. עינב says:

    ממליצה להוסיף חצי בננה מרוסקת לבלילה (בלי זה יצא לי קצת יבש..)
    טעים בטירוף! תודה לך 🙂

    Reply
  58. תמי רובין says:

    הוספתי בננה מעוכה אחת ויצא מושלם!

    Reply
  59. Malli says:

    אז המתכון מומלץ???

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.