פטריות שומפיניון ממולאות- נא

25 Feb
February 25, 2013

במסגרת הפירגון לבלוגים חברים, פנתה אליי הבלוגרית המקסימה קירה, והיא מומחית בהכנת אוכל פשוט וזריז, מזין ובריא, בעיקר נא ושניתן לארוז ולקחת לאן שרק הולכים.
לקירה בלוג מקסים בשם-

בנטו – ארוחה בקופסא

“בנטו ביפנית זו ארוחה בקופסא.
מסורת הבנטו התחילה לפני מאות שנים, כאשר לוחמים יפנים שיצאו למסעות לקחו איתם אוכל מוכן לאכילה שהיה ארוז בקופסאות. עם הזמן נשיאת אוכל בקופסא הפכה לטרנד אופנתי, כאשר מידת ההשקעה בבנטו שיקפה את המעמד החברתי של בעליו: הקופסאות הוכנו מעץ בציפוי לק, עוטרו באיורים, והאוכל עוצב בצורה אומנותית ומשוכללת ביותר.

בימינו קופסאות הבנטו עשויות בעיקר מפלסטיק (ניתן למצוא גם קופסאות אלומיניום ועיצובים מסורתיים מעץ), והן משמשות בדרך כלל לנשיאת ארוחות לעבודה ולבית ספר.”

crop-bento

cute-bento-box-1

אוהבים?
את השאר תוכלו לקרוא בבלוג.

ולמתכון הנבחר:

פטריות שמפיניון גדולות ממולאות באבוקדו, עגבניות ופטרוזיליה. אפשר להוסיף גם עיגולים של בצל לבן, גמבה, מלפפון וכדומה.

רכיבים למילוי:

אבוקדו, חתוך לקוביות קטנות
עגבנייה, חתוכה לפרוסות עגולות
עלי פטרוזיליה או כוסברה
שומשום מלא (בהיר ושחור) לקישוט
מלח ומיץ לימון לפי טעם


הוראות הכנה:
להוציא את הרגליים של הפטריות.
למלא את המקום שהתפנה באבוקדו.
להניח עלי פטרוזיליה מעל האבוקדו, כך שהעלים יבצבצו מעבר לצידי הפטרייה, כמו בתמונה.
לכסות עם פרוסת עגבנייה, לקשט עם חתיכות קטנות של אבוקדו ולפזר שומשום מעל.
אפשר לפזר על הפטרייה קצת מיץ לימון ולהוסיף מלח, או תבלין אחר שאוהבים.

בתאבון!

1_3

1

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
1 reply
  1. קירה says:

    נטלי, תודה על הפרגון! תענוג להתארח אצלך

    אגב, תמונות הבנטו שבפוסט נלקחו מהרשת. כדי לראות את הבנטו שהכנתי בעצמי – מוזמנים להיכנס לגלריית התמונות של האתר..

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.