עוגת שכבות גבינה וביסקוויטים טבעונית

24 Aug
August 24, 2012



עונת האביב הגיעה ואיתה קושטה לה העיר בגוונים מדהימים ובשל צבעים, אין כמו האביב, אומנם יורד עלינו גם גשם, אבל מידי פעם גם הקשת מציצה וגורמת לליבי לרשרש קלות מהתרגשות,
מידי כל יציאה מהבית אני מוצאת את עצמי נהנת מהעובדה שטרי יושב על ההגה ואני זוכה להנות מהשפע סביב, טרי אומר שאני קצת היפית, טוב האמת שהוא קורא לי “היפית קטנה”, בכל פעם שאני מתלהבת מעוד גוון חדש על העלים או פרח שפשוט משך את תשומת ליבי, כי אין מה לומר, יש דברים שרואים רק באירופה, ואנגליה מצויינת במראות מרגשים, ביננו, ב’שנות אנגליה’, אני עדיין נחשבת ילדה, רק בת 5, באוגוסט הקרוב נחגוג לי 5 שנים מאז המעבר לכאן, אז איך לא אתלהב מהכל?!?..

כך שמצאתי את עצמי מצלמת את השולחן חג הפורח שלנו הבוקר, ומידי פעם התגנבה לצילום גם העוגת קרם המדהימה מאמש 🙂

מתכון קל לעוגת גבינה שכבות לחג שבועות וטבעונית, כזה שבכל בית אפשר להכין בקלות, ומי לא אוהב קרם ושמנת?!?… 🙂 רק זהירות עם יישור הפינות, זה ממכר…

עוגת גבינה שכבות טבעוני טבעונית טבעונות

עוגת גבינה שכבות חג שבועות  טבעוני טבעונות

NAT_1893 copy

NAT_1901 copy


נוסעים הביתה…
NAT_1921 copy

NAT_1925 copy


אז מה צריך-

1 250 מ”ל חבילת שמנת מתוקה להקצפה צמחית
להקציף לקצף יציב עם כמה כפות חלב סויה להסמכה.

2 16% חבילות שמנת טופוטי
1/2 חבילה אינסטנט פודינג
1 כוס סוכר
לערבב, אפשר במערבל יד חשמלי, וכשהתערובת אחידה, לקפל פנימה את הקצפת.

500 גרם ביסקוויטים ( הכי מומלץ ביסקוויטים מקורמלים של לוטוס, להשיג ברשתות השיווק הנבחרות, (ולהפחית לחצי כוס סוכר אם השתמשתם בלוטוס כי הן מאוד מתוקות), אבל גם פתי בר רגיל בא בחשבון)
1 כוס חלב סויה/וניל/שוקו/קפה

לטבול את הביסקוויטים בחלב ולסדר בתחתית של תבנית מלבנית בינונית,
למרוח מעל שכבת הביסקוויטים שליש מתערובת הגבינה,
על שכבת הגבינה, לסדר את יתרת הביסקוויטים אחרי שנטבלו בנוזל,
למרוח עוד שליש מהגבינה ושוב שכבת ביסקוויטים טבולים ושכבה אחרונה של קרם גבינה
(אפשר גם רק 2 שכבות ביסקוויטים ואז יוצא שיש יותר גבינה בין לבין…)

לצנן במקרר כשעה, או במקפיא חצי שעה, ולגשת לפיניש-

אפשרות 1:
לסדר על הגבינה חצאי תותים, תזדקקו לכ-2 כוסות תות
ואז לקחת חבילת אינסטנט ג’לי, להכין לפי ההוראות, ולצקת על התותים.
לצנן לילה במקרר, מכוסה בניילון נצמד.

אפשרות 2:
להמיס בסיר בן מארי
200 גרם שוקולד מריר איכותי
עם 200 מ”ל חלב צמחי לבחירה,
לצקת על העוגה, ולצנן לילה במקרר, מכוסה בניילון נצמד

לעוגה יותר גבוהה השתמשתי במחצית מכמות הביסקוויטים ובתבנית יותר קטנה וגבוהה. העוגה מאוד פתוחה לשינויים ולהתאמה אישית לפי הטעם והאורחים 🙂 , למעדיפי קרם הקוקוס על השמנת, מצרפת לינק להכנת קצפת קוקוס מושלמת להחלפה.
הערב הכנתי אותה שוב והפעם עם חלב סויה בטעם וניל מעורבב עם מעט נס קפה וליקר אמרטו, יצא מעולה, ולכן תרגישו חופשי לזרום איתה ולהנות ממנה בכל צורה.

עוגת גבינה שכבות חג שבועות  טבעוני טבעונות

עוגת גבינה שכבות חג שבועות  טבעוני טבעונות

עוגת גבינה שכבות חג שבועות  טבעוני טבעונות

עוגת גבינה שכבות חג שבועות  טבעוני טבעונות

עוגת גבינה שכבות חג שבועות  טבעוני טבעונות

עוגת גבינה שכבות חג שבועות  טבעוני טבעונות

NAT_2024 copy


Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
31 replies
  1. Itay Levi says:

    היי!

    העוגה נראית כל כך טוב… מתכוון להכין אותה השבוע.
    רציתי לדעת:
    1. קצפת צמחית – איזה גודל חבילה?? כמה מ”ל??
    2. איסטנט פודינג – איזה טעם שאני בוחר? כלומר, איזה טעם את עשית? וניל?

    תודה!

    Reply
    • Natalie says:

      תודה רבה,
      הקצפת הצמחית באריזה הסטנדרטית היא 250 מ”ל,
      האינסטנט פודינג הוא בטעם וניל והשמנת טופוטי היא גבינת שמנת טופוטי,
      היא בעצם המוצר היחידי בתור שמנת שקיים 🙂

      המון בהצלחה, אתה הולך להתפנק…. ואני קצת מקנאה …יאמממ

      Reply
  2. Itay Levi says:

    אה וגם – שמנת טופוטי, הכוונה היא לגבינת שמנת טופוטי??

    Reply
  3. לילך says:

    מה עשית לי מה….אני כולי מאוהבתתת……שתדעי לך שאמא שלי ממש גאה על היכולות שלי לאחרונה, ואני מודה שזה הכל בזכותך 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      מקסימה אחת, תודה גם לך על הפירגון, חוץ מזה שמי שעושה מקבל את הכבוד 🙂 אז כל הכבוד על העבודה הטובה. זה מתכון שאספתי מחברה בקבוצת הטבעונים בפייסבוק, ופשוט מדהים וממכר…

      Reply
  4. Natalie says:

    מדהימה פינקית… ^_^

    Reply
  5. אלפי says:

    העוגה נראית טעימה ומדהימה!
    והצילומים שלך… אין מלים.
    תודה.

    Reply
  6. Anonymous says:

    היי נטלי, איפה ניתן לרכוש גבינת טופוטי ושמנת מתוקה-צמחית להקצפה?

    Reply
    • Natalie says:

      ניתן למצוא בחנויות אורגניות וסופרים כמו טבע עדן מרקט, ניצן הדובדבן וכדומה חלק מהמוצרים כמו שמנת צמחית יש גם בסופר רגיל, צריך לבדוק בסופר הקרוב…

      Reply
  7. טושטוש says:

    כולם אהבו בטירוף 🙂 תודה על המתכון והשדרוג של העוגיות לוטוס

    Reply
  8. סיון says:

    העוגה יצאה מעולה. הכנתי אותה עם עוגיות לוטוס כמו שהמלצת ועם ג’לי תות ותותים מלמעלה, והגשתי אותה במסיבת יום ההולדת של אבא שלי שכללה 40 קרניסטים. נרשמה מהומה סביב העוגה, מלא ביקשו ממני מתכון והעוגה חוסלה לחלוטין תוך דקות (שתי העוגות הלא טבעוניות והמפוארות שההורים שלי הזמינו מקונדיטוריה לא זכו להצלחה דומה). הקטע היחיד עם העוגה שדורש שיפור הוא שהיא קצת נוזלית מדי ואני לא יודעת איך לגרום לה להיות יותר יציבה בלי לשנות את הטעם המדהים שלה.

    Reply
    • Natalie says:

      איזה כיף ומזל טוב 🙂 את יכולה להוסיף עוד אינסטנט פודינג או לדאוג להקצפה טובה. אם ממש בא לך יציב, את יכולה גם לערבב אגר אגר, אבל לא הרגשתי מעולם שיש צורך בשינוי או תוספת, יתכן והשתמשת בשמנת לבישול ולא להקצפה? צריך להשתמש בשמנת עם האחוזי שומן הגבוהים ביותר.

      Reply
  9. נועה says:

    נבדק על קרניסטים בעבודה. אפילו פירורים לא נשארו. תודה!

    Reply
  10. Lital says:

    הכנתי את העוגה עם עוגיות לוטוס לאירוע שבועות בעבודה, יצא מעולה, תודה רבה

    Reply
  11. רינת says:

    היי נטלי,
    הייתי בסופר וראיתי שיש שני מוצרים שונים של טופוטי. אחת בסגנון גבינה – 225 גרם, והשנייה בסגנון שמנת- 340 גרם.
    איזו מהן לקחת?

    תודה וחג שמח 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      את סיגנון השמנת. היא יותר רכה. אבל גם הסוג השני יעבוד, אני פשוט מעדיפה את הטעם של השמנת על הגבינה, פחות טעם של סויה ויותר נייטרלי חמצמץ.
      חג שמח.

      Reply
  12. Anonymous says:

    לא היה מסובך להכנה, וגם ספקני הטבעונות התלהבו 🙂 אגב, ציפיתי כל השכבה העליונה בתערובות השוקולד עם סויה וניל ויש לזה מרקם מושלם

    Reply
  13. שמרית says:

    חברה שלי הביאה לי עכשיו פרוסה מהעוגה הזו (היא הכינה עם הציפוי השוקולדי) והיא פשוט טעימה בטירוף!!!

    אגב יש דבר כזה אינסטנט ג’לי טבעוני? הרי זה שמוכרים בסופר עשוי מג’לטין.. מעצמות דגים בד”כ..
    אז מאיפה משיגים?

    תודה 🙂

    Reply
  14. אריה says:

    תודה רבה!
    באיזה גודל התבנית למתכון?

    Reply
  15. אלי says:

    הי נטלי,
    אני מעוניינת לעשות את העוגה בצורה עגולה (ולהוריד את דפנות התבנית בסוף). הכוונה לפורר את הביסקוויטים לגמרי ולערבב עם קצת שמן קוקוס ולרפד כשכבה. השאלה, האם קרם הגבינה יציב מספיק לכך? שכבת הביסקוויטים השנייה היא הבעייתית לריפוד על שכבת הגבינה… תודה

    Reply
  16. אלי says:

    הי נטלי,
    הייתי רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה (ולהוריד את הדפנות בסוף…), לפורר את הביסקוויטים ולערבב עם קצת שמן קוקוס.
    ?האם קרם הגבינה מספיק יציב
    החלק הבעייתי זה לרפד את השכבה השנייה שהיא על הגבינה…. תודה רבה

    Reply
  17. שרון says:

    היי! תודה על המתכון! איך את חושבת שהעוגה תיהיה אם אקפיא אותה? סטייל עוגת גלידה

    Reply
  18. dganit hod says:

    שאלה: ראשית לא הצלחתי לפתוח את הלינק לקצפת קוקוס שהיא הרבה יותר טעימה לדעתי. האם ניתן להקציף קרם קוקוס שקורר במערבל ידני? אין לי מיקסר… העוגה נראית נהדר וזה מה שהילדה ביקשה להביא כעוגת יומולדת לכיתה. . האם כדאי אחרי קירור לחתוך ולהעביר למנג’טים כדי שהמורה לא תסתבך בכיתה?

    Reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] אני מצאתי בפריזר פטל, אבל יש אופציה עם תותים, שוקולד או חלבה. הכל תלוי […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.