עוגת גבינה עם קרם תותים לוולנטיין

04 Feb
February 4, 2013

הפעם במקום להציג לכם את המתכון המהמם הזה, אני אצא קצת מהרגלי ואשתף בשיר שכתב לי ידיד מהפייסבוק, סיפרתי לו על המתכון ושאשמח לשמוע מה דעתו, וזה מה שהוא כתב-

“היא נולדה בחיוך
חיה מנשיקה
ויכולה למות בדמעה,
כן היא רגישה
הכל היא מרגישה
היא נולדה מתוך תחושה
יש לה קצב משלה
ריקוד ומנגינה
זה מה שמחייה אותה
כמו תווים בתוך הלב
יודעת היא להסתובב
יודעת גם הכל מכל
ומצבים קשים יכולה לסבול
כל כך נשית ומתוקה
לכולם היא נגישה
כל כך נשית ומתוקה
כולם מכירים אותה

שמה היא אהבה…והאהבה היא מתוקה…

תות שדה…הריח של הטבע…חייב להיות במתכון האהבה…גם מתוק…גם טעים…גם אדום….אז קחו לכם מתכון מנצח ליום אהבה מושלם לכולם!”

אני- אהבתי 🙂

ולעינייננו….

נשתמש בתבנית בקוטר 26 ס”מ

לבסיס-

300 גרם פתי בר
140 גרם שמן קוקוס

לרסק את הפתי בר בבלנדר לפירורים ולחמם את השמן למשך כמה שניות במיקרו או בכלי עם מים רותחים עד שהשמן נמס וניתן לערבב אותו באופן אחיד עם הפירורי פתי בר.
תתקבל תערובת פירורית ושמנונית מעט,
נשמן קלות את התבנית ונפזר את התערובת באופן אחיד וישר על התבנית, נהדק, ונכניס לתנור שחומם מראש על 160 מעלות ונאפה למשך כ- 10 דקות.
לאחר האפיה נוציא לקירור עד לטמפרטורת החדר.

למלית-

675 גרם גבינת טופוטי בטעם רגיל
כף נו- אגג, או כף אינסטנט פודינג
כוס סוכר
250 מ”ל שמנת צמחית
כפית תמצית וניל

נערבב את כל המרכיבים יחד במיקסר או בעזרת מקציף ידני ונשפוך לתבנית שלנו.

נאפה על חום של 160 מעלות למשך כשעה ו-20 דקות עד להזהבה/השחמה קלה בשכבה מעל, העוגה מוכנה כשהיא עדיין נראת נוזלית ורועדת במרכזה אך שחומה מעט מעל.
מומלץ לשים בתחתית התנור כלי חסין חום עם מים רותחים על מנת למנוע התייבשות של העוגה מעל ושמירת הלחות.

לקרם התותים מעל-

200 גרם קרם קוקוס עם אחוזי שומן גבוהים
4-5 תותים מפחית שימורים (תותים בסירופ תות)
5 כפות ריבת תותים
כף אינסטנט פודינג וניל
4 טיפות צבע מאכל ורוד (אופציונלי)

להקציף הכל במקצפת יד ולמרוח מעל לעוגה הקרה, לקשט* ולהחזיר למקרר

*נקשט לפי הטעם האישי, אני בחרתי לבבות חמודים מסוכר וחתכתי מעט תותים טריים עם זיגוג של רוטב קרמל (קנוי) ומתוק…

NAT_2162

NAT_2163

NAT_2171

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
35 replies
  1. נועה says:

    משגעעעעעעעעעעעעעעע
    למה האפייה העיוורת של הפתי בר? הרי הוא כבר אפוי. רק שאלה.
    נראה פצצה!

    Reply
    • Natalie says:

      את הפתי בר אופים בכדי להפוך את השיכבה התחתונה לאחידה, מעט נוקשה ופחות סופגת נוזלים באפיה עם הקרם מעל. תודה רבה 🙂

      Reply
      • ישי says:

        אצלי השכבה התחתונה יצאה מאוד קשה אולי היה עדיף לי לא לאפות… או לאפות פחות

        אבל בקטנה כי העוגה יצאה מעולה בנסיון ראשון!.

        Reply
  2. מעיין says:

    נראה משגע…אני כל כך אנסה.

    Reply
  3. רותם אלון says:

    מתי את עושה משלוחים 🙂 ?

    Reply
  4. רונן says:

    ראיתי בפייסבוק שדיברו על המחיר של הטופוטי, כמה זה עולה אצלכם? אגב זה נראה ממש טוב, אני בונה על זה…

    Reply
  5. מירית גולן says:

    מהמם

    Reply
  6. טובה says:

    ממש ממש מהמם, כל הכבוד. אפשר להשתמש בסוג אחר של קרם? זה ילך עם שוקולד?

    Reply
    • Natalie says:

      תודה רבה, זה ילך עם כל מה שאת אוהבת :), אגב על אף מה שחושבים שגבינה לא הולכת עם שוקולד, אני אישית מאוד אוהבת וגם יש לי פה בבלוג מתכון של עוגת גבינה עם שוקולד מעל…

      Reply
  7. ענת says:

    אוי. זה נראה יאמי!! 😛
    אפשר להוריד את כמות זמן הקוקוס מעט? זה יקר לי מידי אז אני ממש מתקמצנת על זה….
    וגם.. יש לך רעיון אחד לציפוי? (משהו עם תותים) ברור לי שבצבע מאכל אני לא הולכת להשתמש, אבל אין לי מושג איפה אני הולכת להשיג עכשיו תותים משומרים בסירופ (בחיי שמעולם לא ראיתי דבר כזה…)

    Reply
    • Natalie says:

      תראי, השמן מאוד הכרחי בבצק, אפשר להחליף במרגרינה, אבל אני תמיד משתמשת בשמן קוקוס מאחר והוא עדיף מבחינה בריאותית, אם תחליטי להשתמש במרגרינה, אז תכפילי את הכמות של מה שכתוב בשמן קוקוס מאחר השמן קוקוס מאוד שומני ולא צריך הרבה ממנו.
      ולגביי השימורי תותים, אם ממש לא מצאת, השתמשי בכמות יותר גדולה של ריבת תותים לקרם וזה יפצה על זה, גם מבחינת מתיקות, אבל גם אני עד שלא חיפשתי, לא היה לי מושג שקיים כזה מוצר, אגב זה ממש ממש טעים לאכול גם פשוט ככה, או להוסיף לסלט פירות, זה פשוט פודינג/ליפתן.

      Reply
      • ענת says:

        תודה על התשובה!
        מכיוון שמרגרינה לא תיכנס אליי לבית ולא לבטן, אני אשאר עם שמן הקוקוס. מקסימום אקנה עוד 😉
        אני אחפש את התותים האלו… גם ככה אני צריכה לקנות תותים כי את הריבה אני מכינה בעצמי אז אולי תבוא לי השראה כלשהי ואספר לך.

        תודה!

        Reply
      • שרון says:

        אולי אפשר קצת חמאת קקאו במקום חלק מהשמן קוקוס?

        Reply
        • Natalie says:

          חמאת קקאו מטבעה היא קשה יותר משמן הקוקוס, לכן שימי לב לכמות שאת משתמשת בה, וקחי בחשבון את שינוי הטעמים, לחמאת קקאו יש טעם של קקאו. אם זה מסתדר לך, אז בכיף 🙂

          Reply
  8. נגה says:

    הי,
    תודה על המתכון, איך היא יעמוד ביום פיקניק לדעתך, כלומר כמה שעות בצידנית?

    Reply
    • Natalie says:

      לדעתי אם תוציאי אותה ישר מהקפאה היא תהיה בסדר, גם ככה לוקח לה זמן להפשיר למצב נוח לפריסה.

      Reply
  9. Meraves says:

    כרגיל, נראה מדהים!!! אני קצת מפחדת מהטופוטי, כי כמות שהיא היא בלתי ניתנת לאכילה לטעמי (וזאת מחמאה עדינה). באפיה היא פשוט משמשת למרקם וסופגת את את טעמי המרכיבים הנוספים?

    Reply
    • Natalie says:

      כן, היא לא מורגשת כטופוטי, היא חלק מהמרכיבים, אבל את תמיד יכולה לנסות את המתכון שהעלתי להכנת גבינת סויה ביתית, זה יוצא יותר זול ויותר טעים בעיניי, אשמח לשמוע אם ניסית.

      http://thevlog.me/?p=3818

      Reply
      • Merves says:

        הסתבכת ;-), כי כמובן שלתשובתך יש לי שאלות:
        ראשית, מניחה שאם מכינה הגבינה לעוגה, אזי ללא השום…
        שנית, מה דעתך על שימוש בחלב אורז או שקדים או אפילו ראיתי שמוכרים עכשיו חלב קוקוס (לא מסוג השימורים

        Reply
        • Natalie says:

          מחלב אורז לאיתצא לך גבינה אז חבל על החלב 😉 , מהשקדים יכול להיות אבל לא ניסיתי ומהקוקוס גם לא הייתי מנסה. אם כבר אז לכי על קשיו.
          וכמובן שללא השום, אלא אם כן זה הקטע שלך… LOL

          Reply
      • Merves says:

        ועוד ניג’וסון: יש לך מושג כמה גרם “גבינה” מתקבל?

        Reply
        • Natalie says:

          מהניסיונות שלי אני מקבלת מ-2 ליטר חלב, כ-250 גרם טפינה (גבינת סויה), אבל הכל תלוי במרקם ובכמות המים שנשארת/מוסיפים לטפינה, אם את רוצה אותה יותר קשה, זה תצא פחות גבינה, וההפך… בעוגה הזאת קניתי טפינה מוכנה אז אין לי מידות, אני יכולה רק להפנות אותך להערכה שלי בעוגת הטפינה עם הדובדבנים ששם הכנתי והשתמשתי בטפינה ביתית ותוכלי להעזר בזה. רק תקלידי בשורת החיפוש “עוגת טפינה/גבינה עם דובדבנים”, היא התפרסמה לא מזמן אז לדעתי היא עדיין בדף הראשי גם.

          Reply
  10. ליאור says:

    טוב…מדהים:)
    גם כאן עשיתי קצת שינויים, נו אין לי תותים משומרים…
    אז בישלתי פירות יער קפואים עם סוכר, ללא סבלנות להכנת ריבה, והוספתי ריבת תותים.
    הציפוי יצא לי נוזלי, אני מניחה שבגלל שלא קיררתי קודם את קרם הקוקוס/סיננתי ממנו נוזלים (הוא כולו היה נוזלים!)/פירות היער המבושלים והנוזליים…
    מה הטעות שלי?

    בכל מקרה, למרות הטעות, יצא….משהו!

    Reply
    • Natalie says:

      אחלה 🙂 שיצא מדהים ומשהו,
      לדעתי הטעות היא שלא סיננת/קיררת את הקרם, זה ממש חובה, והריבה, אפשר להוסיף לה פקטין או לימון כדי למצק אותה ואז היא הופכת לסמיכה ויציבה יותר.

      Reply
  11. לירון says:

    היי,
    קודם כל העוגה נראית נפלא ובטוח גם טעימה!
    כמה שאלות:
    האם אפשר להשתמש ברסק תפוחים/בננה במקום שמן? ואם כן כמה?
    וגם- יש הצעה או המלצה לציפוי למי שלא אוהב תותים?
    תודה רבה ):

    Reply
    • Natalie says:

      היי לירון, לא הייתי ממליצה על השינוי פה.
      ובמקום תותים אפשר אוכמניות, פטל וכו… ואם את בכלל בכיוון אחר אז לכי על פירות בתרכיז, כל פרי רך ומתוק יתאים מאוד!

      Reply
  12. עדי says:

    נטלי המקסימה,

    כמובן שהעוגה נראית סוף דרך 🙂 ואני סומכת על המתכונים המדהימים שלך שיאפשרו לי להרשים את משפחתי בארוחת שבועות טבעונית מרשימה ביותר! הכל בזכותך 🙂

    כעת בעיצומן של ההכנות.. שאלה קטנה-
    אני מכינה את העוגה רק בחצי כמויות.. מה לדעתך זמן האפייה המשוער שייקח לאפות אותה?

    המון תודה וסופ”ש נעים!

    Reply
    • Natalie says:

      בטח כבר איחרתי בתגובתי אבל כמובן שזמן האפיה מתקצר מעט. חג שמח ואשמח לשמוע איך יצא 🙂 תודה רבה!

      Reply
  13. איתי says:

    תודה רבה לפני הכל, כי את נהדרת והמתכונים פה מדהימים,
    שאלה נוספת, אחרי שהוצאתי מהתנור וקיררתי לטמפרטורת החדר, זה עדיין לא יציב. כמה זמן זה אמור להיות במקרר (אחרי הקירור לטמפרטורת החדר. עד שזה מתייצב?

    Reply
  14. נעמה says:

    נראה מצויין ואני רוצה לנסות להכין כזה לשבועות..
    אבל.. אני לא מבינה איך יצא לך כל כך גבוה ויפה אם כמות הטופוטי היא כמו בעוגה הזאת
    http://thevlog.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%95%D7%93%D7%95%D7%91%D7%93%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%98%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA/

    בכל מקרה, אם אני אכין טפינה מ-3 ליטר חלב סויה זה יהיה כמות שמספיקה לעוגה גבוהה ומרשימה כמו שלך?
    והאם כדאי להשתמש בחלב סויה לא ממותק או בחלב רגיל/וניל ולהפחית בכמויות הסוכר ו/או הוניל?

    תודה מראש 🙂

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.