מתחילים מחדש

17 Oct
October 17, 2013


הלואווו… יש מישהו בבית?
אז מה… נשאר פה עוד מישהו שעדיין לא יודע שנחתנו? :)
ובכן לכל מי שלא עודכן או אפילו לא יודע על מה לעזזל מדובר, נחתנו בשלום ביבשת אוסטרליה החמה (אש), ואני שמחה לבשר על כניסתי המחודשת למטבח, אומנם בימים שאנחנו לא חיים על טייק אווי אני אכן מבשלת, אבל לא משהו חדש ומפתיע במיוחד ולכן גם לא משתפת, אבל אל דאגה, אגרתי מס’ מתכונים מרתקים בטיולי בעולם ויצא לי להכיר מאכלים מרגשים ומפתיעים ואני כל כך אבל כל כך מחכה כבר לשתף שזה מטריף, (הרשמו לעידכונים ולא תפספסו).
בנוסף עדיין אין לנו חיבור לאינטרנט בבית, וכל התקשורת שלי נעשת מהטאבלט בלבד, קצת קשה, אבל מסתדרים, והיום בשעה טובה אמור להתעדכן האינטרנט כי מודם כבר יש, נמתין רק עוד קצת…
אז כפי שאתם מנחשים, את כל האוצרות שלי במזווה השארתי מאחור, לפחות התנחמתי בעובדה שחברתי הטובה אן אספה את הארגזים ותרמה לבית היתומים בעיר, איזה מלכה.
והמשכנו בדרך עם צנצנת אחת של טחינה, שוקולד טבעוני למריחה וקפה נמס ללא קפאין כי אני לא יכולה לשתות אחרת ולא היה לנו מושג אם נמצא איפה (בדיעבד יכולנו ללא כל זה, אבל עד לטחינה).

המטבח החדש נאה ומקסים, לא גדול מידי ולא קטן, אני אוהבת את הגוונים וכבר קניתי לי פרחים לשמח לי את השהיה בו, למרות שבתכלס זה חלל פתוח כך שהמטבח משקיף לפינת אוכל, משם לסלון והלאה לגינה עצמה, מעולה להשקפה על הטרוריסטית הקטנה שלי בזמן הבישול מה שלא יכולתי לעשות בבית הקודם.

בטיול בשוק הקרוב המתקיים מול הים על הטיילת בכל יום ראשון מהבוקר, איתרתי את מוכרי התבלינים שאאמץ בקרוב לשדרג לי את הניחוחות על השיש ולהוסיף לי קצת צבע לאוירה, הם לא היה אוסטרלים, זה כבר סימן טוב…
תמיד אעדיף לקנות מדוכן הומה ומלא ריחות שאני יודעת שיש בו תחלופה סדירה של תבלינים, מאשר בסופר, באריזות קטנות ותחושה של משהו שכבר חסר חיים על מדף מיותם.
אצתי רצתי וקניתי צנצנות קטנות ומקסימות, 2 וחצי דולר אוסטרלי לאחד, קניתי 20 (השקעתי ;) ) וכניראה אצטרך עוד 20 בקרוב, שברתי את הראש איך אתייג אותן, ואז בשיטוט קל באחת החנויות מאלו עם הפיצ’יפקייס מצאתי את התויות תבלינים המהממות האלו, טרי קצת צחק עליי, אך אמר ששמח עבורי, כי הוא יודע כמה שהדברים הקטנים והיפים עושים לי את זה. זה אכן עשה לי את היום! :)

תבלינים thevlog
ברמת העיקרון חשוב לציין שתבלינים תמיד עדיף להחזיק במקרר, או במקפיא, אבל האמת, במקרה שלי, אני מבשלת כל כך הרבה שזה לא ממש משנה, התחלופה היא גבוהה אז אני לא דואגת, שישארו על השיש (שעשוי מחומר לא ברור אך לא שיש בעליל).

נסענו עם הרכב השכור לקנות ולמלא את הצנצנות כהובטח, אך משום מה המוכרים לא עמדו שם יותר, קודם כששאלתי הם אמרו שהם שם בכל שבוע, אבל אולי היה להם שבוע אוף כזה ודווקא אז יצא שחיפשתי. לא נורא, בשבוע הבא אחפש אותם שוב…ובכל מקרה, מצאתי דוכן מעניין של שמן זית בטעמים וקניתי את השמן בניחוח שום שהיה מדהים ואני משתמשת בו כמעט בכל יום, חוסך לי את הוספת השום וההתעסקות איתו ואני ממש ממליצה להכין אחד כזה בבית, פשוט לכתוש היטב כמה שיני שום ולהכניס לבקבוק השמן זית, לתת לטעמים להספג אחד בשני ולהתמכר… אז הכל לטובה :)

משם נסענו לסופר במקום, הרי חייב שיהיה משהו בבית, אפילו מעט, רק כדי להתחיל לבשל, קניתי 4 תבלינים, כמון, גארם מסאלה, תערובת איטלקית וגם כורכום.
והתחלתי להרכיב, צנצנת ומדבקה, לא יכול להיות פשוט יותר מזה, וכמובן את התבלינים, מה שיש, בנתיים.

מרק עדשים טבעוני

מכל העסק כבר הכנתי בזריזות מרק עדשים כתומות משגע, פשוט, קל וטעים.
כל כך קל שמתאים גם לחובבנים, לעצלנים, למחוסרי הזמן ול… שכחתי מישהו?!

20 דקות והיינו פה.
אני לא מעדכנת מתכון כי לא תכננתי לשתף אבל יצא כך, וכך עשיתי, איך אומרים, עם העין, אז קחו בחשבון שזה לא מדע מדוייק,
אם רוצים סמיך יותר, מוסיפים פחות מים לעדשים,
עם רוצים דליל יותר מוסיפים עוד מים לעדשים,
הסיר בגודל בינוני ונתחיל-

שטפתי את העדשים, העברתי לסיר, הוספתי מים שיעברו (בחצי גובה אצבע בערך) את כמות העדשים,
אפשר להוסיף מים כבר רתוחים ותחסכו זמן המתנה למים להתחמם.

במחבת נפרדת טיגנתי בצל שלם קצוץ בשמן הזית עם השום, אפשר להוסיף שן שום למי שיש שמן רגיל והוספתי את התבלינים, קצת כמון, קצת יותר מהגארם מסאלה, נגיעה של כורכום ומאבקת התבלון האיטלקית. עירבבתי עד להזהבה קלה בלבד והעברתי לסיר עם העדשים. אפשר לעשות גם הפוך, אפשר לטגן הכל בסיר עצמו ואז להוסיף לו את העדשים והמים ולבשל הכל יחד, אבל אני בחרתי כך, כך הבצל
לא יוצא מדובלל מידי ולא נעלם במרק.

1-2 כפות רוטב צ’ילי חריף מתוק,

חופן יפה וקצוץ של פטרוזיליה מסולסלת (אפשר גם רגילה), נכנסה גם היא לסיר בחדוה.
מלח לפי הטעם ולתת לעדשים להתרכך סופית.
מידי פעם לערבב שלא ישרף בתחתית ולהוסיף עוד מעט מים כי העדשים יספגו את הכל והמים יצתמצמו די מהר.

מוכן.

מרק עדשים טבעוני

מרק עדשים טבעוני

מרק עדשים טבעוני

מבחינתי מרק קטניות זה תמיד הכי טעים שבעולם! והעובדה שאושן שבדר”כ מעקמת אף כשרואה ירקרוקים בצלחת אכלה צלחת שלמה מעידה על כך.

למתכון מצויין ומסודר של מרק עדשים הקליקו כאן- מרק עדשים טבעוני

וזהו, נשאר רק לאבזר בחזרה את המטבח בכל המכשירים, לתלות מנורה מעל, ולמלא את המזווה מחדש. אז אומנם כל זה יקח עוד 4 שבועות (כי כל הרהיטים ומכשירי החשמל והחפצים שלנו עדיין במכולה בדרך מאנגליה על אוניה), אבל שטויות, אוטוטו ואנחנו שם! או שהכל כאן. תלוי מאיזה כיוון מסתכלים…


Print Friendly

Comments

comments

Tags: , , , ,
2 replies
  1. Silvi says:

    נטלי,את אחלה ובכל זאת קבלי המלצה ;
    אל תקראי לבת שלך טרוריסטית אפילו בצחוק.

    Reply

השאר תגובה

אפשר גם פירגון או הצעת שיפור
אני פתוחה לרעיונות חדשים!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *