מרק שומר (בישבש) טבעוני

20 Nov
November 20, 2013



יאיי, שמעתי ליחשושים שביומיים האחרונים החורף מבצבץ לו וכבר מריחים את הגשם, אז ללא היסוס ודיחוי נוסף (המתכון שהה מספיק זמן והמתין לחום להשבר מעט), קבלו מרק שירגש לכם את כל החושים, מרק בישבש/שומר מהמם, מחמם, בריא, טעים, עם ארומה נפלאה, מעט חמצמץ וניחוח חורפי…

 מרק שומר טבעוני

מרק שומר (בישבש) טבעוני

מרכיבים:

3 כפות שמן זית

3 שומר בינוני או 2 גדולים חתוך בינוני

צרור פטרוזיליה קצוצה

1 גבעול סלרי חתוך בינוני

1 עגבניה מרוסקת

1 כפית זרעי כוסברה

1/2 כפית כורכום

מיץ מ 1/2 לימון

מלח-פלפל לפי הטעם

1 כרישה בינונית (לפרק את כל העלים של הכרישה ולשטוף היטב)

כ-ליטר מים

ההכנה:

לחמם את שמן הזית בסיר, להוסיף את הכרישה חתוכה ולטגן מעט עד הזהבה קלה,
להוסיף את הכורכום והזרעי כוסברה לטיגון לעוד כדקה ולערבב היטב, להוסיף כ- ליטר מים ואת שאר המרכיבים פנימה, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה למשך כ30 עד 40 דקות. אם יש צורך בהוספת מים במשך הבישול, הוסיפו עוד מעט מים רתוחים מהקומקום.
להגיש בתוספת לימון בצד להזלפה ועלי שומר מפוזרים מעל לחיזוק טעם השומר במרק… יוצא נפלא.

 מרק שומר טבעוני

 מרק שומר טבעוני

 מרק שומר טבעוני

 מרק שומר טבעוני

 מרק שומר טבעוני

 מרק שומר טבעוני

 מרק שומר טבעוני


Print Friendly

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , ,
14 replies
  1. לימור says:

    הי! אני רוצה להכין את המרק. קניתי זרעי כוסברה במיוחד בשבילו..
    שאלתי היא לגבי זרעי הכוסברה- לא מוציאים אותם אחר כך מהמרק? זה לא מפריע?

    המתכון (והבלוג בכלל) נראה מעולההה

    Reply
    • Natalie says:

      היי לימור, הזרעים מעט מתרככים, הם לעיסים ואין צורך להוציאם, בכל ביס תרגישי טעם לימוני מרענן, מאוד מוסיף…
      תודה רבה :)

      Reply
      • לימור says:

        תודה על התשובה המהירה! אכין ואדווח…

        Reply
        • לימור says:

          יצא סוף הדרך! תודה על מתכון קל וטעים!

          Reply
  2. פאני says:

    יצא מצויין, לא חזק מידי, בדיוק במידה, אהבתי

    Reply
  3. ורדית says:

    סוףסוף התחיל להתקרר קצת, אבל האמת, שגם כשחם אני אוהבת מרק, בכלל לא משנה לי, אני שמה מזגן ונהנת ממרק, אני מתה על מרקים, נראה לי שגם את נכון?!.. מרק מצויין, אני אוטוטו מסיימת את רשימת המרקים שלך מותק, תכיני עוד מהר… איזה חידושים את מכניסה לחיינו… מושלם

    Reply
    • Natalie says:

      כמוך כמוני, גם אני ומרקים זה כל השנה… תודה

      Reply
  4. מור חיימוביץ says:

    תכלס גם אנחנו מחזיקים את הבלוג כמו ספר אישי, אני מכינה כל שבוע לפחות משהו אחד, תמיד נהנת, את מפתיעה והמתכונים מאוד ברורים, תודה שאת משקיעה כל כך, הצילומים מאוד עוזרים למישהי כמוני שלא חזקה בבישול…

    Reply
    • Natalie says:

      מעולה, אני אשתדל לפרט כמה שיותר בצילומים :)

      Reply
  5. ליאת says:

    יצא פצצה!!!

    Reply
  6. חיים says:

    תודה אהבנו. אני מתחיל להיות שף קטן מאז שהכרנו :)

    Reply
  7. וואי says:

    אני מתה על בישבש, איזה עדה את? כל כך מכינה את זה בקרוב…

    Reply
    • Natalie says:

      היי אני חצי תוניסאית וחצי תימניה :)

      Reply

השאר תגובה

אפשר גם פירגון או הצעת שיפור
אני פתוחה לרעיונות חדשים!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *