מרק קארי פטריות הכי טעים שיש

11 Oct
October 11, 2012

את המרק הזה הכנתי בעקבות חברה בפייסבוק, שביקשה בקשה מיוחדת שאכין מרק קארי שיכיל את המרכיבים האלו… אני מאוד אוהבת לחדש, גם לעצמי, אז מיד חייכתי והינה לכם הפוסט עליו… מקווה שלא אכזבתי 🙂
פורטבלו, שיטאקי ועוד כמה שאין לי מושג מה השם שלהם, פינקו לי את המרק באופן מושלם.
אני, מאוהבי הפטריות למיניהן..ובמרק קארי הזה הרכבתי שילוב מושלם של טעמים, לא משהו מידי מסובך או מקורי, רק קצת, בעיקר טעים ואני מאוד גאה בו…

וכך נראה עלה של כפיר ליים למי שתהה-

מרק קארי פטריות
מרכיבים:


3 כפות שמן זית

1 בצל בינוני

3 שיני שום כתושות

ליטר מים או חלב קוקוס

חצי עלה כפיר ליים או גבעול לימונית (גראס ליים) רק החלק הלבן קצוץ דק

חצי לימון או עדיף למון ליים

כוס כוסברה קצוצה (אפשר להשתמש גם בגבעולים)

כפית גדושה אבקת קארי

כפית ג’ינג’ר טרי כתוש או מגורד ואם אין אז חצי כפית ג’ינג’ר באבקה

4 כפות קרם קוקוס

1 צ’ילי ירוק חריף חצי עד שלם, תלוי בחריפות

וכמות של כ-10 פטריות מכל סוג שבוחרים, כמובן שלפי הגודל

מלח ופלפל לפי הטעם בסוף הבישול

אופציונלי 1- חצי כוס קשיו או אם אתם אנשים מוזרים כמוני ומחזיקים במזווה חמאת קשיו ,
זה הינה לנו הזדמנות טובה להשתמש בה, בערך 3 כפות.

אופציונלי 2- גבינת קשיו מגוררת מעל.

נתחיל:

נטגן בשמן הזית את הבצל ל-2 דקות ונוסיף אליו את האבקת קארי, הג’ינג’ר, הצ’ילי, הלימונית והשום הכתוש לכ-עוד 3 דקות בעירבוב,
נוסיף את הנוזלים (המים או החלב) ואת הכוסברה הקצוצה ונבשל אחרי הרתחה על אש נמוכה לכעוד 20 דקות.
בשלב זה נוריד מהאש ונשתמש או בבלנדר מוט או בבלנדר רגיל, עדיף לתת למרק להתקרר מעט לפני ולשמור על זהירות, נטחן את המרק לתערובת אחידה, ונחזיר חזרה לסיר להמשך בישול,
את הפטריות לשטוף היטב ולקלף את הקליפה החיצונית החלקלקה של הפטריה, לא בכל פטריה זה אפשרי אבל אם הפטריה היא פתוחה ורחבה, פשוט למשוך את קצה העטרה שלה כלפי חוץ עם היד הזה מתקלף בקלות. נחתוך אותן מעט גס,
נוסיף את הפטריות החתוכות ונבשל לעוד 10 דקות עד שהפטריות מתרככות ומצתמקות, בשלב זה נוסיף את קרם הקוקוס
ואת הלימון או הליים ל-2 דקות בישול ונשאר רק לטעום ולהחליט כמה מלח להוסיף,
אני תמיד מוסיפה כבר בסיר לפי העין ואז טועמת
ואם חסר
מוסיפה.

שאלות מישהו?

🙂

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
9 replies
  1. דיינה says:

    הי נטלי,

    בדיוק היום היה כזה קר והתחשק לי מרק מעניין.. אז כמובן דבר ראשון נכנסתי לכאן ואכן לא התאכזבתי

    הכנתי את המרק שיצא טעים ברמה של מסעדה!! מתכון מדהים שאמשיך להכין, ותודה לך על היצירתיות התמידית בה מילאת את מטבחי ועוד כמה תחומים..

    כמה הערות: ליטר מים לא הספיק לי, יצא ממש מעט, ולכן הוספתי קצת יותר מחצי ליטר מים
    במצרכים רשמת 1 צ’ילי ירוק חריף חצי עד שלם, תלוי בחריפות,
    אך באופן ההכנה הוא לא מוזכר ולכן לא ידעתי מתי להוסיפו – הוספתי ב10 דקות האחרונות, יצא טעים
    אך אשמח שתערכי במתכון זמן מדוייק להוספה

    טחנתי את המרק לתערובת אחידה עם המוט בעודו על האש – פשוט חבל על הזמן (היינו רעבים), קצת מתרחקים עם הגוף והכל בסדר.

    השתמשתי בלימון במקום למון ליים – ועדיין יצא מדהים

    ממליצה בחום על המתכון ותודה מקרב לב

    דיינה

    Reply
  2. דיינה says:

    עוד אילתור – לא היה לי גבעול לימונית אז השתמשתי בגבעול לואיזה שגדלה לי בגינה

    תודה

    Reply
    • Natalie says:

      אילתור פשוט מעולה 🙂
      עם הלימון והליים אין הרבה הבדל אז ככה שזה באמת מומלץ, אני באמת רואה שאין בהוראות זמן להכנסת הצ’ילי אבל הוא פשוט נכנס מההתחלה, לא באמת משנה איתו, תודה רבה אני אעדכן את המתכון מיד, והכי חשוב שמחה שנהנתם, חיממת לי את הלב, תודה רבה על כל מילה ופירגון 🙂

      Reply
  3. יפעת says:

    שלום, אני מעוניינת להכין את המרק ל-16 אורחים ביום חמישי הקרוב. את יכולה להגיד לי בכמה להכפיל את הכמויות?

    תודה רבה.

    Reply
  4. Natalie says:

    היי יפעת, כמנה עיקרית בצלחת יפה בגודלה, אני מעריכה שליטר מים/חלב קוקוס מספיק ל-3 אנשים, לכן ההערכה שלי תהיה שתכפילי כפול 5 את הכל.
    בהצלחה ותהנו…

    Reply
  5. דין says:

    יצא נהדר. ספייסי וחריף למרות שלא השתמשתי בפלפל שחור כלל. שמתי רק קצת צ’ילי ירוק אבל ממש מעט. אולי הקארי מוסיף חריפות?

    אהבתי את החמיצות שיצאה בסוף.

    בכל אופן תודה. 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      תודה 🙂 הקארי מוסיף מעט מאוד חריפות אבל לפעמים “נופלים” על איזה פלפל קטן ושובב שמפתיע בחריפות ולפעמים הפלפלים לא חריפים בכלל, אני תמיד שמה קצת על קצה הלשון את הפלפל וטועמת להעריך את מידת החריפות שלו לכל מקרה, חשוב לא להשתמש בגרעינים והחלק המחבר את הגרעינים למעטפת, זה החלק הכי חריף בפלפל ועדיף להמנע ממנו… וזהירות על הידיים, אני תמיד שמה כפפות!

      Reply
  6. אורני says:

    המתכון נשמע מצוין. אם אני מזמינה לארוחה בשבת ומכינה את המרק יומיים לפני ההגשה הוא ישמור על טעם טוב לדעתך? (לא אידאלי אבל לוגיסטית אין לי ברירה, השאלה אם לבחור מרק אחר)

    Reply
    • Natalie says:

      הטעם יהיה מצויין, יש עיניין עם מרקים שתמיד ביום למחרת הם טעימים יותר 🙂 הטעמים נספגים טוב יותר ויומיים לא יתקלקל או משהו אז לכי על זה…

      Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.