מרק עדשים הודי

25 Aug
August 25, 2012

טוב כבר ידוע שיש לי חלשה לכל מה שמזכיר אפילו את האוכל ההודי… ולא סתם, זה המרקים האלו שכבשו אותי כבר מזמן…

1. מרק עדשים עם קרם קוקוס
מנות 3-4
זמן הכנה: שעה וחצי

מרכיבים:
כוס וחצי או שתי כוסות עדשים כתומות (הן מתפרקות לגמרי בבישול)
מיץ מלימון אחד שלם
כפית אבקת כוסברה
כף גארם מסאלה
כפית תערובת תבלינים הודית (עם מעט קינמון, הל, ג’ינג’ר וציפורן), אם אין פשוט מעט מכל תבלין.
כף זרעי כמון
3 כפות גדושות קרם קוקוס
חצי כוס כוסברה קצוצה טריה
4 שיני שום (2 מטוגנות + 2 כתושות)
בצל קטן אחד קצוץ דק
מלח לפי הטעם
כפית אבקת קארי
חצי כפית פתיתי צ’ילי
2-3 כפות שמן זית


אופן ההכנה
מטגנים יחד את הבצל ואת שתי שיני השום למשך כשתי דקות.
מוסיפים את כל התבלינים ולערבב כל הזמן למשך עוד שלוש דקות.
מוסיפים את המים ואת העדשים השטופות.
מוסיפים חצי מכמות הכוסברה לבישול.
מכניסים פנימה גם פרוסת לימון אחת ואת השום הכתוש.
מבשלים למשך כ-45 דקות או עד שהעדשים התמוססו במרק. אפשר להשתמש גם בבלנדר מוט לקבלת מרקם חלק יותר, עם או בלי פרוסת הלימון המבושלת (אני משאירה בפנים).
מוסיפים את קרם הקוקוס לבישול של עוד כ-5 דקות ולקראת סיום את מיץ הלימון ואת שאר הכוסברה שנותרה.
טועמים ומתקנים תיבול עם מלח במידת הצורך.
מגישים עם פרוסת לימון בצד.

http://www.beok.co.il/Category/Article/12613

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , ,
7 replies
  1. אתי says:

    וואו איזה כיף, כל כך נעים לעין ומזמין
    והכל נראה כל כך טעים ומגרה
    פשוט אלופה, אני אחרוש קצת ואז אכתוב שוב
    שיהיה המון בהצלחה

    Reply
  2. Guy Mugrabi says:

    היי נטלי,

    תתחדשי על הבלוג המקסים ומעורר התיאבון

    התמונה המדהימה הזאת לא יכלה להשאר בלי התייחסות. מהמם!
    איך העדשים בנונשלנטיות ואת שם בתוך הכף
    מקסים

    גיא

    Reply
  3. קרולין says:

    איזה צבע מדליק, צילום מהמם, אני כל כך על זה!
    תודה רבה על תרומתך לטבעונים… 🙂

    Reply
  4. רחל נ. says:

    נטלי, חזרתי מטיול בהודו ממש לפני שבועיים. הולכת להכין עכשיו את המרק שלך, נראה ונקרא נהדר! רק כמה מים לשים..? בינתיים אשים קצת יותר מכיסוי, למיטב הבנתי.. תודה!

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.