מרק בצל טבעוני

12 Jan
January 12, 2014


וואו, הפעם, הוא באמת התעלה על עצמו הבעל הזה שלי, הכין לי מרק בצל פשוט כל כך מושך שצלחת אחת לא הספיקה לי, הבצל המקורמל באיטיות עד לריבה והיין הלבן (לא לוותר על היין) פשוט העיפו לי את החושים הישר לפריז על מרפסת קרירה וחלומות רחוקים…
איזה כיף זה בעל שאוהב לבשל, כמעט כמוני :)

אין לי מילים אבל יש לי מתכון, ותמונות למי שלא מאמין!

מרק בצל טבעוני

מרכיבים:

2 כפות שמן זית

1 כף שמן קנולה

5 בצלים גדולים קצוצים

3 שיני שום כתושים

1/2 כפית מלח

2 כפות קמח רגיל

6 כוסות מים

6 כפות רוטב סויה

1/3 – 1/2 כוס יין לבן

1 כפית חרדל דיז’ון

2 כפות סוכר חום

ההכנה:

חממו את השמן והוסיפו את הבצלים , שום ומלח וטגנו למשך 5 דקות, ערבבו מידי פעם.
בשלו על חום נמוך מאוד למשך כ40 דקות, ערבבו מידי פעם, עד שהבצלים מזהיבים ומקורמלים. לא שרופים אבל ממש ממש מקורמלים.

ערבבו פנימה את הקמח והסוכר ובשלו 3-4 דקות, ערבבו במשך כל הזמן.

הוסיפו את המים ורוטב הסויה, היין הלבן והחרדל, ערבבו היטב, ובשלו יחד למשך 15 דקות.

הגישו בתוספת צנימים טריים וגבינה טבעונית (אופציונלי)…

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני

מרק בצל טבעוני


Print Friendly

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
2 replies
  1. דסי says:

    היי נטלי, זה כבר המתכון השלישי (או אולי רביעי) שלך שאני מכינה והוא הצלחה אדירה. הרעיון לשלב סויה וחרדל דיז’ון היה מעולה והקפיץ את המרק לטעמים חדשים. יותר טוב מכל מרק בצל *לא* טבעוני שאי פעם הכנתי…
    כל הכבוד! ותודה!

    Reply
    • Natalie says:

      תודה תודה, האמת שזה היה רעיון לגמרי של בעלי, הוא ממש הכין פה הכל :) לפעמים יש לו הברקות כל כך מדהימות שאני לא בטוחה מי הבשלן בבית :) שמחתי לקרוא!

      Reply

השאר תגובה

אפשר גם פירגון או הצעת שיפור
אני פתוחה לרעיונות חדשים!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *