ממרח שוקולד נוטלה טבעוני

12 Jun
June 12, 2013


איזה כיף ומרגש זה כשמוצאים את הטעם המוכר והמושלם שאהבנו אה…?!
וכך קרה עם ממרח הנוטלה הטבעוני שרץ לו ברשת באנגלית בכל מיני ורסיות מעניינות, ממש מזמן שמרתי לינק לטו-קוק לינס שלי וחיכיתי לרגע שיצא לי להכין אותו כבר והיום זה הגיע,
סתם כי היה לי יום מתוק ורציתי להתפנק בו 🙂
ולפנק גם אתכם…

בנוטלה המקורי משתמשים בשמן דקלים וזה נו נו נו לטבעונים אז החלפתי לשמן הקנולה ואז לשמן הענבים כי הוא הכי פחות מזיק מהשניים, למרות שלפני יומיים קראתי מאמר מעניין על מחקר חדש שאומר ששמן קנולה בעצם די בריא ולא כמו שחשבו בעבר, אם אמצא אותו אשתף כאן.
בכל מקרה מבחינתי ועם כל הכבוד ויש כבוד לשוקולד השחר, הגיע חבר חדש לשכונה והוא בצנצנת מתוקה ששם אותו בכיס הקטן שלו.

אז בואו נתחיל:

נוטלה טבעוני ממרח שוקולד טבעוני טבעונות vegan nutella

מרכיבים:


2 כוסות אגוזי לוז קלופים קלויים (בערך 275 גרם)
6 כפות אבקת קקאו
כוס ורבע אבקת סוכר
רבע כפית מלח
3/4 כפית תמצית וניל
רבע-חצי כוס שמן קנולה/שמן ענבים

הוראות הכנה:

אם קניתם אגוזי לוז לא קלויים ולא קלופים, אז לקלות אותם על 200 מעלות למשך 10 דקות בתנור. לעטוף היטב במגבת מטבח ולשפשף חזק, הקליפה הקדידה תפול בקלות ונשאר עם אגוזי הלוז החשופים.

נעביר את האגוזים למעבד מזון ונטחן למשך 5 דקות עד שממש מתקבלת עיסה וכמה שיותר טחון יותר טוב, ממש ממרחי.
הוסיפו את שאר המרכיבים חוץ מהשמן ובלנדרו לעוד כדקה עד שהכל אחיד.
הוסיפו את השמן בהדרגה עד שהממרח הופך אחיד, חלק ומבריק.

הערונת:
כתבתי במתכון בין רבע לחצי כוס שמן כי המתכון המקורי היה פחות שומני ממה שאני הכנתי, פשוט הרגשתי שצריך קצת יותר. לשיקולכם.

בנוסף במתכון המקורי גם העבירו את הממרח דרך מסננת להחלקת הממרח והוצאת הגרגירים הנותרים אבל אני דווקא אוהבת את הגרגירים הקטנטנים שנשארו לי ובכלל, זה חוסך עוד בלאגן במטבח 🙂

כמה קל אהה…. והרי לכם ממרח שוקולד נוטלה טבעוני,טעים וכיפי להכנה!

נוטלה טבעוני ממרח שוקולד טבעוני טבעונות vegan nutella

נוטלה טבעוני ממרח שוקולד טבעוני טבעונות vegan nutella

נוטלה טבעוני ממרח שוקולד טבעוני טבעונות vegan nutella

נוטלה טבעוני ממרח שוקולד טבעוני טבעונות vegan nutella

נוטלה טבעוני ממרח שוקולד טבעוני טבעונות vegan nutella

נוטלה טבעוני ממרח שוקולד טבעוני טבעונות vegan nutella


Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
65 replies
  1. טל says:

    האם להזיק רק במקרר אם כן, כמה זמן זה מחזיק?

    Reply
    • Natalie says:

      אצלי זה בארון כרגע, לא מכניסה למקרר, אם אראה שמתקלקל אז אדווח ואעדכן. לדעתי כמות השומן והסוכר לא יתנו לזה להתקלקל בקלות, גם נוטלה אורגינל לא מחזיקים במקרר.

      Reply
  2. טל says:

    *להחזיק

    Reply
  3. mor says:

    את חושבת שאצליח לרסק את האגוזים עם בלנדר סטיק? הם ממש מעוכים בתמונה שלך..

    Reply
    • Natalie says:

      בלנדר סטיק זה לא נשמע לי הגיוני, הייתי משאילה ממישהו בלנדר, מעבד מזון או משהו יותר יציב וחזק.

      Reply
  4. מוריה says:

    אם יש לי אבקת נוגט זה נכנס איפשהו\מחליף משהו??

    Reply
  5. הדר says:

    נטלי,
    רציתי להגיד לך תודה על כל המתכונים המופלאים שנמצאים אצלך באתר.
    !!!את בעיניי לא פחות מהמשיח שגורם לטבעונות שלי להיראות הרבה הרבה יותר יפה, טעימה, צבעונית ונגישה
    אין לי מילים להודות לך!
    והנוטלה הזו זה בכלל השיא של השיאים…..:)
    אז המון תודה!

    Reply
    • Natalie says:

      בשמחה, תודה לך, ואני מידי פעם רק מעבירה הלאה, העיקר שהכל יהיה נגיש וברור לכולם, שאפשר גם אחרת 🙂

      Reply
  6. אלפי says:

    וואו, נטלי, כמה שזה נראה טעים… תכננתי על גבינת הסויה שלך אבל נגמרה לי סוללת המשקל ונאלצתי לדחות את ההכנה לשבוע הבא.
    אחרי הפוסט הזה, אני כבר לא בטוחה שהסופ”ש יהיה עם גבינה… הנוטלה תקח בגדול (זה החשש שלי!).
    תודה.

    Reply
  7. מאיה says:

    אוח כמה שאת מתוקה!!!!

    תודה

    ובכלל יש לך מתכונים שהם זהב

    Reply
  8. רותם אחרת says:

    אוי מעולה. הכנתי בעבר מלוז ושוקולד מריר וזה יצא מריר מדי בשביל הילדים. אנסה את המתכון שלך. בקרוב בתוך עוגה!

    Reply
  9. Anonymous says:

    את מדהימה!כמה יצירתיות,כמה השקעה בכל מתכון ומתכון.שאפו 🙂

    Reply
  10. מריאנה says:

    את חושבת שיצא טעים אם מחליפים את הסוכר בסילאן דבש או מייפל?

    Reply
    • Natalie says:

      אפשר לנסות להחליף את הסוכר במייפל או באגבה, דבש אני כטבעונית לא משתמשת וגם לא יודעת לענות לך וסילאן יש לו טעם יותר דומיננטי ואני לא בטוחה בתוצאה. 🙂

      Reply
  11. Anonymous says:

    נראה לך שעם אגוזי מקדמייה זה גם ילך?

    Reply
  12. שרון says:

    האם לדעתך ניתן להחליף את בלוז במקדמייה?

    Reply
    • Natalie says:

      לא ניסיתי אבל נשמע ומרגיש לי שכן. למרות שהנוטלה המקורי מיוצר עם אגוזי לוז. מקדמיה גם יקר יותר לדעתי. תמיד אפשר לנסות 🙂

      Reply
  13. רעיה says:

    האם לטחון את האגוזים עם הקליפה הדקה החומה שמסביבם?

    Reply
  14. יעל says:

    היי

    יש לי שאלה לגבי הטחינה של האגוזים (במתכון הזה ובכלל):
    טחנת בבלנדר?
    כי כשטחנתי אותם ככה יבשים בבלנדר קיבלתי פירורים, בלי נוזלים זה ממש לא חשב להפוך לעיסה..
    וגם התוצאה הסופית יצאה מאוד מאוד גרגירית.. הייתי רוצה שזה יהיה חלק לגמרי (אם הייתי מנסה לסנן לא היה נשאר כלום)

    השאלה היא במה אפשר לטחון אגוזים יבשים בצורה ממש טובה? עם עדיפות לא ללכלך את הפוד פרוססור (ואני גם לא ממש סומכת עליו) יש משהו קטן וזול שעושה את העבודה?

    תודה 🙂

    יעל

    Reply
    • Natalie says:

      מאוד תלוי במכשיר שאת משתמשת בו, אם לא היה לי מכשיר טוב יתכן ולא הייתי מנסה, למזלי יש לי שלושה שלכל אחד אני מייעדת סוג אחר של שימוש ואם הפוד פרוססור שלך חזק, הייתי מנסה בו, כי חבל יותר לא לאהוב את התוצאה הסופית, המרקם ממש צריך לצאת הכי חלק שאפשר, ופירורי זה ממש לא זה, האגוז ממש מפרק את השומן שבו ומתקבלת עיסה שומנית ולכן אולי שווה לך לנסות.
      אם יש לך בלנדר חזק, הוא לגמרי יכול להתאים.
      אין לי המלצה לחברה מסויימת מאחר ואת שלי אי אפשר לקנות בארץ בכל מקרה ורק עליו ידעתי להמליץ 🙂

      Reply
  15. יערה says:

    היי נטלי,
    קודם כל, תודה לך על כל המתכונים 🙂
    1. האם את חושבת שבפעם הקודמת שניסיתי להכין נוטלה זה לא יצא טוב כי לא קליתי את האגוזים?
    2. כמה וואט יש בבלנדר שהשתמשת בו?
    תודה!

    Reply
    • Natalie says:

      בברכה יערה, לפי השאלות שלך נשמע שהבלנדר שלך כניראה לא חזק מספיק. שלי מאוד טוב הוא 1000W
      ואני מאוד נהנת ממנו. הקליה משפרת את הטעם ואני לא בטוחה אם זה קשור להצלחה אבל מומלץ לעקוב אחר המתכון בדיוק.

      Reply
  16. שרון says:

    היי נטלי!
    תודה על כל המתכונים הנפלאים!!!
    רציתי לשאול, האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן קנולה/ענבים?

    Reply
    • Natalie says:

      תודה רבה.
      לא רצוי בכלל להשתמש בשמן קוקוס במתכון הזה, הוא יתקשה ויקלקל את המרקם של השוקולד.

      Reply
  17. Anonymous says:

    שלום!
    יצא טעים מאוד אך כדי להגיע למרקם של ממרח הייתי צריכה להשתמש בעוד שמן, הגעתי ל- 3/4 כוס..
    נשמע לך הגיוני?
    בנוסף זה יצא כהה הרבה יותר מהתמונה
    במהלך ההכנה, כשהוספתי בהתחלה רבע כוס שמן, זה יצא במרקם שמזכיר בצק פריך. זה מאוד מאוד טעים וחשבתי אם ניתן לאפות את זה כבצק פריך, בסיס לפאי או אפילו עוגיות. מה דעתך? יכול לצאת מזה משהו או שזה סתם ימס בתנור?
    תודה (:

    Reply
    • Natalie says:

      היי, כניראה שלא טחנת היטב, מכשירים מסויימים לא טוחנים מספיק טוב ולא ממצים את כל השומן באגוזים ולכן יצא לך קצת פחות שומני, אבל פתרת את זה באילתור נכון.
      הגוונים יכולים לצאת מעט שונים בעיקר כי בצילום לפעמים תאורה (שמש חזקה, פלאש) יכולים לשנות גוונים, זה לגמרי הגיוני לי.
      זה יכול להיות בסיס מושלם לעוגה אני אישית מכינה משהו מאוד דומה במרכיבים ויודעת שבעיקרון זה הולך יופי. לגבי עוגיות, לא בטוחה…עוגיות בפני עצמן יתכן וינזלו ויצאו פיתות מוזרות חח 🙂

      Reply
  18. שושנה says:

    אהלן, מנסה להכין את הממרח וגיליתי ששכחתי לקנות אבקת סוכר :0
    האם אפשר להשתמש בסוכר רגיל או באיזשהי אלטרנטיבה אחרת?

    Reply
    • Natalie says:

      את יכולה להחליף את הסוכר באגבה או רוטב קרמל או משהו בסיגנון הזה, סוכר ישאיר מרקם גרגירי לדעתי

      Reply
  19. Irit says:

    ואוו יצא מעולה!
    האמת שגם בלי הקקאו זה טעים בטירוף, תודה!

    ובכלל, הבלוג מקסים 🙂

    Reply
  20. סיון says:

    ואו את פשוט מדהימה מעוררת השראה ואת האמת שאני כמה ימים חולה בבית וחברה שלי שהיא טבעונית המליצה לי על האתר שלך ואמרתי לעצמי יאללה אני אכנס לקרוא קצת וישבתי שעות וראיתי את כל הסרטים שפרסמת פה והייתי בשוק , אני שוקלת טבעונות מאוד אפילו שההורים שלי מאוד חוששים ואומרים לי שאני קיצונית מידיי..(אני בת 16) בנוסף יש לי שאלה אלייך, קראתי המון על זה שקמח חיטה אינו בריא כלל כי הוא מהונדס גנטית וכל מיני דברים כאלה ואני כבר חצי שנה לא אכלתי קמח חיטה, מה את חושבת על הנושא? אם אני אשתמש במתכונים שלך במקום בקמח חיטה בקמח חומוס או כוסמין או כוסמת זה אפשרי? תודה מראש , ממש ממש ממש אוהבת את הבלוג שלך ! תמשיכי להיות מי שאת את נשמעת בחורה מדהימה והבת שלך נראית מקסימה פשוט בובה 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      תודה רבה רבה סיון 🙂 מעריכה את זה מאוד.

      קודם כל תרגישי טוב,
      אני שמחה לשמוע שאת מגששת את דרכך לטבעונות, ועוד בגיל מוקדם (הרבה יותר טוב ממה שאני יכולתי לעשות בגילך), זה מעולה.
      חשוב לציין ולזכור לאכול נכון, מאוזן וליטול תוסף של B12
      פעמיים בשבוע, ועל כן יש להצתייד 🙂

      לגבי הנדסה גנטית, יש הנדסה שהיא חיובית ומועילה ויש שמשתמשים בה להרחקת מזיקים, לגבי קמח חיטה, באופן כללי הוא לא יותר מידי תורם לגוף, במיוחד לבן, לכן עדיף מלא או סוגים שונים.
      ברוב המקרים קמח חומוס לא יתאים, קמח כוסמין יכול להוות תחליף אבל גם פה תלוי באיזה מתכון, אני אשמח אם תתייעצי איתי לגבי מתכון שאת מתעניינת בו ואני אכווין אותך ביתר דיוק.
      תודה רבה על המחמאות, גם אושן שלי שמחה לשמוע 🙂

      Reply
      • סיון says:

        קודם כל תודה רבה שבכלל הגבת לתגובה שלי 🙂 אממ ואני ממש אשמח אם אני אוכל להתייעץ איתך כאדם יותר מבוגר ממני שהוא לא ההורים שלי לדברים כאלה כי אין לי ממש עם מי להתייעץ וההורים שלי חוזרים ואומרים לי שאני מאוד מגזימה אבל זה החיים שלי ואני רוצה להחליט מה אני אכניס לפה, אני מבינה את הדאגה שלהם אבל זה מטריד אותי.
        הכנתי את עוגת הגזר שלך היום ממש מחכה לראות כבר את התגובה של כולם ^_^ והכנתי גם קדירת שורשים שנתת פה בקיצור התאהבתי בבלוג חחח (לא מנסה להתחנף) שוב תודה רבה רבה שהגבת

        Reply
  21. טל says:

    יצא מעולה! קשה להפסיק לטרוף… מה שכן, כמה שאלות/הערות: בניגוד לאחרים כאן, דווקא אצלי מרגיש שיצא נוזלי מדי – ולא שמתי הרבה שמן בכלל. האם להפחית עוד מכמות השמן? כמו כן, סתם הערה למי שקורא עוד בטרם מכין – עדיף בהרבה לקנות אגוזים קלויים מראש. עבדתי לא מעט על קילוף הקליפה וחלק מהאגוזים נותרו בחוץ. דבר אחרון – המלח בעיני קצת מיותר, אני ממש הרגשתי את טעמו, אני יודעת שבד”כ ממליצים מאד על שימוש במלח בכל מתכון עם שוקולד אבל לי זה מפריע. עניין של טעם כמובן אבל תמיד אפשר להכין בלי ואז להוסיף טיפה אם רוצים. המון תודה על המתכונים הנפלאים נטלי, זה הבלוג האהוב עלי
    🙂

    Reply
  22. שני says:

    היי נטלי! תודה רבה על המתכון המדהים!
    אך יצא לי נורא כהה
    אם אוסיף חלב שקדים/אגוזים זה יהיה טוב?
    ואם כן כמה זמן ניתן לשמור את הממרח אם הוספתי לו חלב? כי החלב נראה לי מקלקל את זה לא?

    Reply
    • Natalie says:

      היי שני, לא ניסיתי עם חלב ומניסיון של קורא אחר, הוא הוסיף חלב, זה התקשה לו (כמו טחינה) אז הוא הוסיף עוד וזה קיבל צורת ממרח טובה. אז תוסיפי אם בא לך, אבל קשה לי להבין למה הצבע משנה 🙂

      Reply
      • שני says:

        תודה רבה 🙂

        וזה לא יתקלקל מהר מאוד בגלל זה ?

        Reply
        • Natalie says:

          סביר להניח שהרבה יותר מהר, השמן במתכון שומר עליו אבל עם עירבוב של חומר כזה אני לא מאמינה שיחזיק מעמד כמו בלי.

          Reply
  23. תמארי says:

    יצא מצויין, לטעמי קצת שמן מדי אבל טעים בטירוף.תודה רבה לך

    Reply
  24. אוריה מנטקה says:

    נטלי היקרה.
    דבר ראשון אני רוצה להודות לך על הספר המהמם שפרסמת למען הכלל ובפרט לטבעוניים. אני כמעט שנה בטבעונות,אך כמעט ולא יצא לי לעשות מתכונים עד עתה.
    ניסיתי את ממרח השוקולד בעבור בני היקר שמנסה לטבעת גם אותו וממרח זה עוד יותר טוב בעבורו בגלל רגישותו לגלוטן, שאובחן לא מזמן. הדבר עוד יותר מקשה עלי לחפש מתכונים לטבעונים וגם ללא גלוטן, אמאלה.

    לגבי הממרח: היה לי 100 ג’ של אגוזי לוז קלויים שערבלתי במערבל אך יצא משחתי ולא נוזלי. הוספתי2 כפות קקאו עם קורט מלח וערבלתי שוב. לאחר מכן הוספתי את הנוזלים, 2כפות של אגבה וכף מייפל עם חצי כפית וניל וערבלתי ובסוף הוספתי את השמן, 2 כפות וחצי של שמן קנולה וכף שמן קוקוס.
    . התערובת יצאה לי סמיכה מדי, וכהה מאוד לגבי הטעם מתקשה להגיד כי אסור לי כרגע לאכול מתוק ובלוטות הטעם שלי לא ממש עובדות טוב :/

    האם יש משהו שאני יכולה לשפר את המרקם שיהיה טיפה נוזלי ובהיר?

    שוב תודה על תמיכתך בטבעונים המתחילים כמוני ולכלל. מקווה בהמשך לעשות עוד מתכונים ובתקווה שילדיי יאהבו

    חג חירות שמח לכולנו ולכלל העולם ובמיוחד עבור החיות החפות מפשע
    מי יתן שעוד אנשים יפקחו את עיניהם ויפתחו את לבם אל השונים מהם ונחבוק באהבה את שלל החיות, נוקיר את הטבע הנפלא ואת היקום אשר מגן עלינו ומעניק לנו חיים נפלאים של צמיחה, העצמה וקבלה

    אמן ואמן באהבה אוריה

    Reply
  25. אוריה מנטקה says:

    נטלי היקרה.
    דבר ראשון אני רוצה להודות לך על הספר-בלוג המהמם שפרסמת למען הכלל ובפרט לטבעוניים. אני כמעט שנה בטבעונות, אך כמעט ולא יצא לי לעשות מתכונים עד עתה.
    ניסיתי את ממרח השוקולד בעבור בני היקר שמנסה לטבעת גם אותו וממרח זה עוד יותר טוב בעבורו בגלל רגישותו לגלוטן, שאובחן לא מזמן. הדבר עוד יותר מקשה עלי לחפש מתכונים לטבעונים וגם ללא גלוטן, אמאלה.

    לגבי הממרח: היה לי 100 ג’ של אגוזי לוז קלויים שערבלתי במערבל אך יצא משחתי ולא נוזלי. הוספתי2 כפות קקאו עם קורט מלח וערבלתי שוב. לאחר מכן הוספתי את הנוזלים, 2כפות של אגבה וכף מייפל עם חצי כפית וניל וערבלתי ובסוף הוספתי את השמן, 2 כפות וחצי של שמן קנולה וכף שמן קוקוס.
    . התערובת יצאה לי סמיכה מדי, וכהה מאוד לגבי הטעם מתקשה להגיד כי אסור לי כרגע לאכול מתוק ובלוטות הטעם שלי לא ממש עובדות טוב :/

    האם יש משהו שאני יכולה לשפר את המרקם שיהיה טיפה נוזלי ובהיר?

    שוב תודה על תמיכתך בטבעונים המתחילים כמוני ולכלל. מקווה בהמשך לעשות עוד מתכונים ובתקווה שילדיי יאהבו

    חג חירות שמח לכולנו ולכלל העולם ובמיוחד עבור החיות החפות מפשע
    מי יתן שעוד אנשים יפקחו את עיניהם ויפתחו את לבם אל השונים מהם ונחבוק באהבה את שלל החיות, נוקיר את הטבע הנפלא ואת היקום אשר מגן עלינו ומעניק לנו חיים נפלאים של צמיחה, העצמה וקבלה

    אמן ואמן באהבה אוריה

    Reply
    • Natalie says:

      אוריה, תודה רבה רבה על הפירגון והחיזוק.
      לדעתי המעבד מזון שלך לא פירק מספיק את האגוזים עד שהשומן יוצא מהם, וכניראה פה זה התפספס, תוסיפי מעט חלב סויה לאט לאט ותערבבי היטב, זה ישפר את המרקם והסמיכות גם מעט את הצבע (למרות שצבע פחות מפריע לי),

      מצטרפת לאיחולים שלך ואמן ^_^

      Reply
      • אוריה מנטקה says:

        אשה יפה ואמא יקרה,
        תודה רבה לך על תגובתך המהירה. השיפורים יתבצעו מחר ועד לפעם הבאה, רות עבור 🙂

        חג שמח מלווה בבריאות שמחה והרבה הרבה אהבה

        Reply
  26. עדי says:

    יצא מדהים!!!!!!!!

    Reply
  27. הדס says:

    אז השריתי, קילפתי, קליתי ואז טחנתי וטחנתי במשך כשעה. ניסיתי מהירויות שונות, להפחית את כמות השקדים, להוסיף קצת שמן… לא עבר את השלב
    הפירורי. ואני מכינה חמאת קשיו כל הזמן בצ’יק.
    מבאס נורא

    Reply
    • Natalie says:

      כניראה נגלה של אגוזים לא טובים, אולי יבשים מידי, כי אחרת השמן היה יוצא בקלות (לפי מה שאת מתארת). נסי שוב, אולי זה הבלנדר/מעבד מזון שלא חזק מספיק. בכל מקרה לא להתייאש. זה שווה כל רגע.

      Reply
  28. שרון says:

    הי נטלי,
    אין לי בלנדר חזק רק ידני
    אולי אפשר להשתמש בחמאת אגוזי לוז (טבעית כמובן) קנויה?
    כמובן שזה ייקר את הממרח
    מה דעתך?
    ואם כן אז כמה?

    Reply
    • Natalie says:

      נשמע מבטיח, רק להתחשב בכמויות הסוכר, אני מניחה שממרח האגוזים מגיע ממותק. תמתיקי לפי הטעם אם כך.

      Reply
    • אני says:

      אם זה בלנדר ידני שיכול לכתוש קרח, אז סביר להניח שלא תהיה לו שום בעיה עם אגוזים.
      אני טוחנת אגוזים עם בלנדר ידני חזק, לפעמים אני קצת שוברת אותם עם פטיש לפני. אם את מנסה עם הידני כנראה שכדאי לשבור קצת את האגוזים לפני ולשים לפחות חלק מכמות השמן כבר בהתחלה, כי בד”כ בלנדר ידני לא מיועד לטחון דברים בלי נוזלים.

      Reply
  29. אני says:

    במתכונים בחול תמיד מדגישים ומציינים האם להשתמש בקקאו dutch processed
    או לא. בארץ אין שום איזכור של זה (גם לא על מוצרים, ככה בכל מקרה יהיה קשה לקנות מה שצריך)
    אז באיזה קקאו השתמשת פה? ואם יש לך כוח אז מה זה קקאו איכותי והאם יש עצות לבחירה וזיהוי של קקאו (למרות שאני 99% בטוחה שכל הקקאו “של הסופר” בארץ הוא “הולנדי” ולא מעובד אפשר להשיג רק בחלק האורגני של החנת או בחנוית קונדיטוריה.
    אם אין לך כוח אז אשמח לתשובה רק לשאלה הראשונה, לפי התמונה נראה שהקקאו בהיר אז אני מנחשת שהוא לא מעובד.
    אני גיליתי את ההקקאו הלא מעובד רק עם הכניסה לטבעונת ואני מאוד שמחה על התגלית. ואני מתה על הגוון האדמדם המיוחד שהוא יוצר בתגובות חומציות בעוגות עם סודה.

    Reply
  30. Shay W. says:

    הכנתי ויצא לי נוזלי מדי. יש רעיון איך לעבות את הממרח?

    Reply
  31. רונקי says:

    היי נטלי, ראשית תודה רבה על העבודה המדהימה שאת עושה כאן. הממרח יצא לי מאוד טעים, אבל גרגרי. מה עשיתי לא טוב? האם הייתי צריכה לטחון עוד את האגוזים לבד, או שיכולה להיות סיבה אחרת?

    המון תודה וחג שמח.

    Reply
    • Natalie says:

      הכל טמון בטחינה, אז יתכן והמכשיר שהשתמשת בו לא היה חזק מספיק, או שלא נתת לזה מספיק זמן 🙂 בהצלחה בניסיון הבא.

      Reply
  32. רונקי says:

    זה מתכון העשור! באמת. מגיעה לך פרס 🙂

    Reply
  33. קלרה says:

    היי נטלי, תודה ענקית על המתכון!
    אני ממש ממש אוהבת את הבלוג שלך, והוא גרם לי להבין שאין דבר כזה קינוח שאי אפשר להכין אותו טבעוני (מה שמאוד חשוב לי בתור חובבת מתוקים ואפייה)
    האגוזים החלו משום מה להשרף בקלייה, אז הנמכתי את המעלות וכיביתי את התנור יותר מוקדם. יצא טיפה קלוי יותר מדי אבל לא הורגש בטעם. הוספתי חצי מכמות הקקאו ןהמרתי חלק מהסוכר במייפל, ואז. החלטתי להוסיף חלב אגוזי לוז ו התערובת נהיית קצת במרקם של בצק אבל אז הוספתי עוד וזה נהיה בסדר.
    בסוף אפילו לא הייתי צריכה להוסיף שמן!
    הטעם והמרקם נהדרים.
    יש לי כבר סנדוויץ’ למחר והבטחתי גם לחבר שלי ה טבעוני שניסה פעם להכין יוצא לו משהו נחמד אבל במרקם שונה :)לגמרי
    תודה רבה!!!

    Reply
  34. Mark Lomkin says:

    היי נטלי, הכנתי הרגע.
    חילקתי את הכמויות בחצי.
    יצא טעים מאד אבל נוזלי מדי, אולי כי שמתי יותר מדי שמן?
    יש לך רעיון איך להסמיך את זה? טפיוקה אולי?

    Reply
  35. הילה צ. says:

    מתכון פשוט מושלם, אין מילים! ישבנו כמו שני קופים וליקקנו את הבלנדר אחרי שהכל הועבר לצנצנת.

    Reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] המלית שכאן מתאימה יותר למבוגרים שביננו כיוון שבנויה על הקראנצ'יות של אגוזי הלוז הקלויים והמרירות העדינה של השוקולד. חלת שוקולד לילדים הייתי מכינה עם המלית המצויינת הזו. […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.