ממולאים טבעונים עם אורז ופטריות בתנור

27 Mar
March 27, 2013


הפעם את הממולאים הכנתי שונה מהסוג הקודם שאני כל כך אוהבת, הממולאים שלנו יצאו אווריריים ורכים, אפויים בתנור ללא רוטב, ומאוד טעימים ומשביעים. מתכון לגזור ולשמור ולאמץ שוב ושוב ושוב…


פלפלים ממולאים באורז פטריות טבעוני אפויים בתנור טבעונות


6 פלפלי גמבה בצבעים שונים

כוס-כוס וחצי אורז (תלוי בגודל הפלפלים)

כוס פטריות שומפיניון

בצל גדול

כף תבלין טימין יבש

חופן פטרוזיליה/כוסברה קצוצה

כף תערובת תבלין לאורז

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

3 כוסות מים רתוחים להכנת האורז

3 כפות שמן לטיגון (אני משתמשת בשמן ענבים או שמן קוקוס ללא ריח)

מים לחליטה (מהברז)

פלפל שחור גרוס לבזיקה מעל ומעט שמן זית להברשת הפלפלים


הפלפלים בג’קוזי בחליטה
פלפלים ממולאים באורז פטריות טבעוני אפויים בתנור טבעונות


נחתוך את “ראש” הפלפלים ונרוקן את הגרעינים. (לשמור את ה”כובעים”),
נמלא סיר רחב המים ונחלוט את הפלפלים למשך 10 דקות במים הרותחים לריכוך חלקי. נשטוף במים קרים ונשאיר בצד.

את האורז נשטוף היטב במסננת, ונחמם את השמן בסיר להכנת האורז, נקצוץ את הבצל קצוץ קצוץ ונטגן אותו עד להזהבה עדינה, נקצוץ את הפטריות ונטגן יחד עם הבצל לכעוד 3 דקות, לא צריך לטגן את הפטריות יותר מידי אבל זה טעים יותר מטוגן.
נוסיף את האורז לסיר ונערבב היטב, נערבב יחד גם את שאר התבלינים והפטרוזיליה/כוסברה ונוסיף לסיר גם את 3 כוסות המים הרותחים.

לאחר שהכל רתח ננמיך את הלהבה לחום הכי נמוך שיש, אפילו נעביר לאש הקטנה ביותר בכיריים.

לאחר כ-15 דקות, נפתח את הסיר ונערבב את האורז בעדינות, נכסה את האש ונכסה את המכסה לכעוד 5 דקות לריכוך סופי או אם האורז כבר רך מספיק, נוריד מהאש ונשאיר פתוח להתאוורר מידי שלא יהיה רך ומושי מידי.

נמלא את הפלפלים באורז עד הסוף בתוך כלי פיירקס או על תבנית אפיה, נכסה בחלק העליון של הפלפל ששמרנו, נבריש מעט שמן זית מעל הפלפלים ונפזר פלפל שחור טחון טרי מעל, נכניס לתנור בחום של 200 מעלות עד שהפלפלים משחימים מעט מלמעלה ונראים יפים ואפויים…

קל, זריז, מתאים לחג, ובתיאבון חברים 🙂


פלפלים ממולאים באורז פטריות טבעוני אפויים בתנור טבעונות


פלפלים ממולאים באורז פטריות טבעוני אפויים בתנור טבעונות


פלפלים ממולאים באורז פטריות טבעוני אפויים בתנור טבעונות


Comments

comments

Tags: , , , , , ,
25 replies
  1. מוריה בעדני says:

    יאמייי…. מעולה

    Reply
  2. לונדון says:

    אני מכין משהו דומה לזה, אבל למדתי ממך כמה טיפים לשיפור וכבר אכין את המנה הבאה

    Reply
  3. בנימין says:

    אני אומנם לא טבעוני אבל מוכרח לפרגן פה על האוכל המושקע והנהדר שכולנו נהנים מאוד להכין מידי פעם בפעם וגם זה נכנס לרשימה… תודה נטלי

    Reply
  4. סיון says:

    מ ה מ מ י ם
    ו מ ה מ מ ת שאת.
    תודה וסגרת לי פינה של אחלה ארוחה…

    Reply
  5. מידן says:

    אפשר להכין גם עם כוסמת במקום האורז או שילוב, זה גם טעים מאוד.

    Reply
  6. יעל וישראל says:

    תודה רבה, אכין בהקדם, אשמח לקבל עוד מתכונים למייל.

    Reply
    • Natalie says:

      בשמחה, יש אפשרות בצד ימין של הבלוג להרשם לדיוור ישיר למייל על כל פוסט שעולה…

      Reply
  7. מעניין ומגרה says:

    יאמיייי

    Reply
  8. שרון says:

    זה יכול לעבוד גם עם בצל/קישוא במקום הגמבה?
    אף פעם לא הכנתי ממולאים ואני לא אוהבת גמבה

    Reply
  9. זיו says:

    עשיתי במקום עם פטריות שמתי פטרוזיליה וחציל באורז.. יצא מעולההההה

    Reply
  10. Anonymous says:

    nice article tahnks for your times and goo lck for you next article !

    Reply
  11. lino6217 says:

    Great delivery. Great arguments. Keep up the good spirit.

    Reply
  12. Drug Test says:

    This is what I call beneficial information. Continue the great work.

    Reply
  13. Detox says:

    And this is what I consider beneficial information. Keep up the good work.

    Reply
  14. cora3021 says:

    It certainly is good to find good posts like this. I truly enjoyed it.

    Reply
  15. louann1783 says:

    I have to admit this is most definitely one of many impressive postings I’ve discovered for this niche. I’ll certainly keep an eye on your posts.

    Reply
  16. cruz1429 says:

    Wonderful content. The most impressive I’ve come upon.

    Reply

Trackbacks & Pingbacks

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.