מאפינס שוקולד טבעוני עם קרם קוקוס ומרשמלו

22 May
May 22, 2013


חוגגים שנה ורודה…


מאפינס שוקולד קרם מרשמלו טבעוני טבעונות


וואו, היום בדיוק, ה-22 למאי, לפני שנה, העלתי את הפוסט הראשון שלי לבלוג.
היו אלו מאפינס בטעם בננה.
אז, עוד אף אחד לא היה כאן, אף אחד עוד לא ידע שהולך להוולד לי בלוג חדש, ואפילו אני עדיין לא הייתי בטוחה בדרך, מאז הפוסט הראשון עברו שלושה חודשים עד לפוסט השני שלי, כניראה שהיה לי הרבה על מה לחשוב בין ולבין, היו המון מכשולים בדרך, בעיקר טכניים אבל היה כיוון.
אנשים טובים נחלצו לעזרתי, חברים כמו פינטו שנתן לי מקום חמים באיחסון שלו, והמון תמיכה טכנית עד שעמדתי על הרגליים,
אריק המוכשר שמסדר לי את העיניינים בכל פעם שצריך, פשוט כי הוא יכול ויש בו המון נתינה,
אישי היקר שבכל עיניין שלא מסתדר מיד בודק איך אפשר לשפר וסובלני לכל ההברקות שלי,
ובסוף כמו ילדה גדולה למדתי על העולם המופלא של הבלוגים. למדתי להיות בלוגרית מין המניין.
עברה שנה שלמה מאז, שנה של המון תהפוכות מסוגים שונים, אפילו לפני מס’ ימים החלפנו דומיין חדש, מה שאיפס את כל הלייקים שלכם (באסה אבל לא נורא), והתחושה היא של התחלה חדשה ממש, הספקנו להפוך מבלוג אנונימי לבלוג מוביל והמטרה קידשה את כל הקשיים, כמות האהבה שלכם הקוראים מעיפה אותי בכל יום מחדש, המטרה שלי עדיין לא הושלמה ותמיד יש מה להוסיף, ואני אוסיף ואמשיך כי הנתינה מחזירה הרבה,
אני זוכרת שכשהתחלתי, אמרתי לעצמי, גם אם אצליח להגיע לאדם אחד, ארגיש שזה היה שווה את זה, לא חשבתי שאגיש לעשרות, מאות ואולי אפילו אלפים…

אני מאמינה גדולה בדרך,
ואהבת העולם, האדם והחיות היא זו שמניעה אותי לעוד ועוד…
תודה רבה לכל מי שהיה שותף לחוויה, לכל מי שתמך, לכל מי שטרח וכתב לי מילה טובה, פה, בצ’אט, בפרטי, על הדף, בכל מקום, כל מילה ומילה זכורה ונצורה, היא מוערכת עד לאין שעור!

תודה!

את היום בחרנו לחגוג עם מאפינס שוקולד קרם ומרשמלו טבעוניים, נכון, אני יודעת שאין בארץ להשיג בקלות מרשמלו, אבל אפשר להכין לבד בבית עם מתכון מהרשת או להזמין באינטרנט, למרות שאפשר גם בלי, המרשמלו זה רק טוויסט ופינוק אישי שלי 😉



מאפינס שוקולד קרם מרשמלו טבעוני טבעונות


בערך 14 מאפינס קטנים או 9 מאפינס קטנים ו-2 בינונים כמו בתמונה.

מצרכים:

כפית סודה לשתיה
כוס וחצי קמח תופח
כוס סוכר
3/4 כוס קקאו
רבע כפית מלח
כוס חלב סויה בטעם וניל, או חלב סויה רגיל פלוס כפית תמצית וניל
חצי כוס שמן או רסק תפוחים
מעדן שוקולד סויה
חצי כפית נס קפה
רבע כוס שוקולד צ’יפס

לקרם:

3-4 כפות קרם קוקוס מעורבב עם 2 טיפות צבע מאכל מלאכותי או טבעי (אפשר להשתמש בגרעיני רימון או מעט מיץ סלק עד שמגיעים לגוון הצבע הרצוי)
עם 2 כפות אבקת סוכר

*מרשמלו אם מצאתם בנס…

ההכנה:

לערבב את כל החומרים היבשים מלבד השוקולד צ’יפס, להוסיף את הרטובים, לערבב היטב במערבל יד, נוסיף את השוקולד צ’יפס ונערבב ידנית, ולהעביר לכוסיות המאפינס הקטנות בתוך תבנית שקעים.
למלא את הכוסיות עד לחצי במידה ומעוניינים לחתוך את העטרה וליצור את הדוגמא המקסימה שמתחתיה נמרח את הקרם אחרת המאפינס יתפחו יותר מידי ויראו קצת מבולגנים.
הפעם השתמשתי גם בתבניות אישיות בינוניות וגם בתבניות מאפינס קטנות, סתם כי התחשק לי 🙂
2 התבניות הן בקוטר 12 ס”מ על 3 וחצי גובה.

נאפה על חום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות, נבדוק עם קיסם אם המאפינס שלנו מוכנים.

נערבב את חומרי הקרם יחד והוא מוכן.

זוהי התמונה שממנה למדתי את הטריק המתוק הזה-
24460_345576248886006_375939239_n

ואם יש לכם מרשמלו, פשוט הניחו אותו בתחתית הכוסיות ומזגו מעל את בלילת המאפינס.
זה יצא לכם מתפצפץ ומתוק.

באהבה… ועד לשנה הבאה, נשיקות.

מאפינס שוקולד קרם מרשמלו טבעוני טבעונות

מאפינס שוקולד קרם מרשמלו טבעוני טבעונות

מאפינס שוקולד קרם מרשמלו טבעוני טבעונות

מאפינס שוקולד קרם מרשמלו טבעוני טבעונות

מאפינס שוקולד קרם מרשמלו טבעוני טבעונות

מאפינס שוקולד קרם מרשמלו טבעוני טבעונות

מאפינס שוקולד קרם מרשמלו טבעוני טבעונות

מאפינס שוקולד קרם מרשמלו טבעוני טבעונות


Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
19 replies
  1. דגנית says:

    וואו, איזה מתוק ויפה 🙂
    המון מזל טוב, מה היינו עושים בלעדייך…

    Reply
  2. ברכה says:

    מהמם, מזל טוב ולעוד הרבה שנים, לא יאומן שהבלוג רק בן שנה, אני מרגישה שהוא תרם כל כך הרבה. תודה לך.

    Reply
    • Natalie says:

      תודה רבה, יש תחושה שהבלוג אכן כבר קיים הרבה יותר, חשבתי שרק אני מרגישה כך 🙂 תודה רבה

      Reply
  3. חנית says:

    תודה רבה, זה בלוג שממש שינה את חיי… והמאפינס הזה הורסססס, נכנס לרשימה, איזה טריק מהמם.

    Reply
  4. כרמית יפה says:

    אין עליך, אנחנו מהללים אותך הרבה בבית 🙂 רק שתדעי…

    Reply
  5. נופר says:

    מקסימה , מוכשרת להדהים, הבלוג שלך פתוח אצלי דרך קבע ועושה ממאכליו כל שבוע! חוץ מזה הצילומים הנפלאים תאווה לעיניים.
    עלית פה על משהו ביג טיים. עוד נכונו לבלוג ולך הרבה דברים טובים וטעימים.
    תודה

    Reply
  6. מאיה says:

    כמו ששרים ביום הולדת: “שתזכי לשנה הבאה” ולעוד המון שנים יפות ומתוקות

    את עוזרת לי לבשל ולאפות ובכלל להתמיד בחיים האלו שבחרנו

    המון תודה

    מאיה

    Reply
  7. Silvi says:

    . נטלי, הארה והערה כללית שנובעת מניסיון כושל של הכנת מתכון מסוים שלך
    יש לי הרגשה שהמידות בכוסות שאת כותבת במתכונים שלך אינן המידות התקניות
    אנא, בידי זאת כי יש מתכונים שהצלחתם תלויה במידות הנכונות והמדויקות.
    שבת שלום !

    Reply
    • Natalie says:

      תודה רבה, מקבלת בהבנה, בחלק מהמתכונים אכן יש מידות מדודות וחלק מהם אני כותבת ב”כוסות, כפיות” וכו… לרוב, גם אם הכוס היא לא במידה במדוייקת התיקנית, מה שללא ספק עדיף להמנע ממנו כהרגל וכעובדה, בכל זאת כאשר משתמשים באותה מידת כוס לאורך המתכון, קשה לפשל בו, אבל שוב, מקבלת, ועם הזמן משפרת מתכונים בעיקר ישנים שבהם המידות לא מצויינות במשקלים וזה קצת מבלבל למי שאין כוס יעודית ומדודה. תודה.

      Reply
  8. חן says:

    מזל טוב!!!!
    פוסט שנראה כל כך מקסים וטעים!!! 🙂

    אגב, מרשמלו זה טבעוני?

    Reply
    • Natalie says:

      היי חן, מרשמלו בעיקרון הוא לא טבעוני אלא אם כן קונים או מכינים אותו טבעוני, בארץ קשה למצוא, אבל אפשר להזמין באינטרנט.
      כמובן שבמתכון בצילומים המרשמלו הוא טבעוני!

      Reply
  9. ליאור says:

    עוד לא הכנתי, אבל להגיב אני חייבת:

    מזל טוב, ועוד הרבה שנים של מתכונים, לך ולנו (אגואיסטית שכמותי)

    את הקרם- פשוט לערבב קרם קוקוס קר עם צבע? לא להקציף?

    Reply
  10. אסתר says:

    יש לך רעיון מדוע התפרק לי כל העניין, כאשר ניסיתי לחתוך וליצור חור בצורת לב? (יש לי כאלו ברזלים חותכנים בצורת לב.. עשיתי עדין אבל זה הכל התפרק לי)

    Reply
    • Natalie says:

      יתכן והמאפה יצא יבש מידי, או שניסית לחתוך כשהמאפינס היו חמים? כי אני תמיד ממתינה שיתקררו ויתייצבו מעט לפני שאני חותכת.

      Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.