מאפה טבעוני, חומוסים ברוטב פלפלים ועגבניות לצד עירית

30 Sep
September 30, 2012

בצק עם תבלינים עבודת יד שהכנתי לפני כמה ימים והקפאתי, עם מילוי של חומוסים ברוטב פלפלים ועגבניות לצד עירית וחומוסים…

מצרכים לבצק-
כוס וחצי קמח תופח
200 גרם טופו
כף מלח
כף תערובת של אורגנו יבש עם מעט צ’ילי יבש או כל תערובת תיבלון שאוהבים.
חצי חבילת מרגרינה -175 גרם (או רבע מרגרינה ו-2 כפות שמן קוקוס).

אופן ההכנה:
לשים את המצרכים עד שמתקבל מרקם אחיד ונעים ללא גושים (אני מכניסה את המרגרינה והשמן קוקוס ל-20 שניות למיקרו והכל נמס ונעים לעבודה).
מניחים בצד ומכינים את המילוי.

או- שאפשר לקנות בצק מוכן.

לרוטב-

לטגן בסיר רוטב 3 שיני שום, חצי בצל קצוץ דק, 2 פלפלים אדומים (גמבה) חתוכים קצוץ , 2 עגבניות חתוכות ומעט מלח ופלפל לפי הטעם. להוסיף אחרי כמה דקות 2 כפות גדושות של רוטב עגבניות ומעט מים לדילול הרוטב, לבשל למשל 10 דקות ובעזרת בלנדר מוט (או מעבד מזון ) לרסק לרוטב חלק. את הרוטב לערבב יחד עם גרגירי חומוס מבושלים או מקופסא למי שעצלן כמוני :).

ליצור עיגולים מהבצק ולרדד עם המערוך על משטח נקי ומעט מקומח בכדי שלא ידבק, למלא כל עטיפה בכמות מספקת ופשוט לעטוף הכל כמו מתנה…
להכניס לתנור חם-180 מעלות למשך 10-15 דקות תלוי בתנור או בצבע המעטפת (מידי פעם להציץ ולוודא שזה מזהיב יפה).

לאכול מיד! בתיאבון…

Comments

comments

Tags: , , , , , ,
4 replies
  1. דור says:

    אז מתי אמרנו שאת פותחת סדנאות???
    אני חייב עזרה טבעונית 🙂

    Reply
  2. חן says:

    זה נראה מאוד טוב

    מה אפשר לשים בבצק במקום טופו?
    אפשר לשים שמנת או גבינה או משהו במקום?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.