לביבות תפוחי אדמה ורוזמרין אפויות ללא ביצים
לביבות קלות להכנה, בריאות, ללא קישקושים וטעימות… פשוט נפלא, מושלמות לחג חנוכה וכמובן שגם “סתם” ככה בכל ארוחה. *מומלץ*
לביבות תפוחי אדמה ורוזמרין אפויות
מרכיבים:
בצל אחד גדול או 2 קטנים קצוצים דק
5 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים
2 כפות גדושות תבלין רוזמרין יבש
2 כפות גדושות קורנפלור מעורבב עם 4-5 כפות מים ליצירת עיסה דביקה וסמיכה
חצי כוס פירורי לחם
2 כפות גדושות שמרי בירה (אופציונלי)
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות שמן זית לטיגון הבצל הקצוץ
2 כפות שמן זית לערבב בבלילת הלביבות
2 כפות שמן זית למריחה מעל הלביבות לפני הכניסה לתנור לאפיה
ההכנה:
כמות: כ-40 לביבות, מתאימות מאוד לחנוכה.
נחמם תנור ל-180 מעלות מראש.
נתחיל בתפוחי האדמה, אותם נרצה להפוך לפירה,
אז פשוט נכניס את תפוחי האדמה מקולפים וחתוכים לסיר עם שפע מים ונרתיח עד לריכוך מלא ולאחר מכן נסנן מהמים ונמעך לפירה.
בנתיים את הבצל נקצוץ היטב ונטגן ב-3 כפות שמן זית בסיר/מחבת.
לאחר מעיכת תפוחי האדמה, נערבב את כל שאר המרכיבים וניצור כדורים, רצוי להרטיב את הידיים כי יתכן והעיסה תהיה מעט דביקה, ונשטח את הכדורים בתבנית אפיה, אפשר להשתמש בנייר אפיה או פשוט לשמן מעט את התבנית עצמה.
נשמן מעט עם מברשת או האצבעות את החלק העליון של הלביבות בשמן הזית,
ונפזר עוד מעט מהרוזמרין.
לאפות למשך 30 דקות על 180 מעלות.
לא ממליצה לטגן, יוצא טעים אך “שותה” שמן ומעט מתפרק.
ואומנם הייתה לי טחינה מעולה במקרר אך בחרתי להגיש
עם ממרח מדהים מחצילים קלויים, עגבניות מיובשות וצנוברים, אבל זה כבר לפוסט אחר…
חג שמח 🙂
היי נטלי, חסר לי עלים ירוקים….
היית מוסיפה פטרוזיליה ו/או כוסברה לעיסה ?
היי סיון, אפשר להוסיף אבל לא יותר מידי ורצוי טחון דק 🙂
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!