כרוב ממולא

13 Sep
September 13, 2012

התעוררתי רעבה… אז החלטתי לבשל משהו טעים.
אבל מה, לא היה לי מושג,
כהרגלי נכנסתי לצ’וטט בפייסבוק, הגיעה מיכל לביקור, ואמרה את מילת הקסם
“כרוב ממולא”
מממ…. יאמממ…. התחלתי להזיל ריר והחלטתי לצאת לסיבוב קניות.
אך שוד ושבר, בחנות יש רק כרובים קטנים ודחוסים כאלה עם עלים נורא עבים…
בווו… התבאסתי, אבל החלטתי לנסות בכל זאת.
הרי כבר התרגלתי למחשבה שהיום נאכל כרוב ממולא, וכבר הבטחתי לטרי וכל זה,
אז קניתי.
עכשיו ניגש למשימה.

איך בעצם מכינים , האמת שזה די פשוט,
תמיד המאכלים המסורתיים האלו נראים לי כמו משימה מסובכת של מומחים כאלה או שפים גדולים, אבל תכלס,
די קל.

נתחיל במרכיבים

למילוי:

חצי כוס אורז
כוס פתיתי סויה , אפשר של טבעול, אם בוחרים בפתיתים יבשים אז רצוי כבר אחרי השרייה.
בצל אחד מטוגן,
2 שיני שום כתושות,
חצי כפית מלח,
חופן יפה של פטרוזליה,
חצי כפית אולספייס (תבלין אנגלי בדר”כ עם תבלינים כמו קינמון,ציפורן,כוסברה יבשה, אגוז מוסקט, ג’ינג’ר ושמיר טחון)
כפית תבלין מעורב לטאג’ין (כמובן שאפשר גם בלי, זאת תערובת מוכנה שאני מבקשת ממוכר התבלינים וממליצה לבקש משהו דומה)
כף פפריקה אדומה,
עגבניה מגוררת בפומפיה.

מרכיבים כלליים:
כרוב אחד גדול,
3-4 תפוחי אדמה מקולפים,
3 כפות שמן זית לטיגון הבצל

מרכיבים לרוטב:

4 שיני שום כתוש
2 עגבניות מגוררות בפומפיה,
שלושת רבעי קערה מים ממי הכרוב,
כף מלח,
כף פפריקה מתוקה,
כף סילאן,
כף תבלין לטאג’ין (אם יש משהו כזה),
2 כפות רסק עגבניות, גדושות,
חצי כפית פלפל שחור,
לימון ,חצי לרוטב וחצי לבזיקה מעל לאחר שהתבשיל מוכן.


איך מכינים:

את מרכיבי המילוי לערבב יחד עם
הבצל שנטגן, פשוט לקלף את הקליפות מסביב, לקצוץ מאוד קטן ולטגן עם מעט שמן זית בסיר שנשתמש בו בהמשך לבישול הממולאים, עד לשקיפות ולהעביר לקערה עם שאר התערובת למילוי.

את הכרוב הנבחר שלנו (תעשו לעצמכם טובה ותקנו אחד יפה וגדול)
נקלף מהעלים החיצוניים ונחתוך את הליבה החוצה עם סכין ובזהירות…

את הכרוב נעביר לסיר גדול מלא במים ונרתיח לפחות 10 דקות עד שהעלים מתרככים וקל להפריד אותם ולגלגל.

נקלף את תפוחי האדמה ונפרוס די דק, ונשטח על תחתית הסיר המשומנת קלות,
זה משומן כי זה אותו הסיר שבו טיגנו את הבצל קודם…
כך נוודא שלא יחרכו לנו הכרובים במידה ויש סיכוי שזה יקרה, אני אישית משתמשת בטפלון וזה מעולה.

כשהכרוב רך פשוט להוציא החוצה מהמים בזהירות רבה ולקרר מעט על מנת שנוכל לעבוד איתו,
לשים מעט מהמילוי על כל עלה, בסביבות תחילת העלה ולגלגל בערך כמו אגרול, הגילגול לא עקרוני מבחינת צורה, רק לדאוג
שהקצוות דחוסות כלפי פנים כדי שלא יתפרק לנו בבישול.
כל כרוב ממולא מגולגל כזה להניח כשהחלק של הסגירה שלו כלפי מטה. זה יעזור לתפוס את הכרוב.
אני השתמשתי בקיסמים, העלים היו כל כך קטנים שהבנתי שאין לי סיכוי וצריך התערבות כירורגית 🙂

כשסיימנו לגלגל ולהניח על תפוחי האדמה את אחרון הכרובים, נעבור לערבב את הרוטב בקערה שסיימנו לעבוד איתה.

פשוט נערבב את כל המרכיבים יחד, ונשפוך את הרוטב מעל לכרובים בסיר.

נדליק את האש ונרתיח את הרוטב ולאחר שרתח נשאיר את הסיר לבישול של כעוד שעה עד שעה וחצי. זה די מספיק, על אש קטנה,
מידי פעם נציץ לבדוק שלא נגמרו לנו המים ואם נראה מצומצם מידי, נוסיף מעט מים.
הרוטב בתחילת הבישול צריך להגיע כמעט עד לכיסוי מלא של הממולאים, הם זקוקים להמון רוטב נוזלי שיספג באורז.

לי לא היה מושג בין אם זה מוכן כבר או לא, אז שלפתי אחד החוצה והתענגתי עליו 🙂

מזגתי לשולחן ומעל סחטתי מעט לימון ופיזרתי מעט עירית קצוצה,
גם טעים וגם יפה 🙂

נהננו…

טיפ קטן- יש כאלה ששמים צלחת מעל לממולאים כדי שהממולאים לא יזוזו בבישול ויתפרקו.
אני לא עשיתי כך, אך ממליצה למי שמרגיש שיש צורך…

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , ,
14 replies
  1. אלה says:

    הי נטלי, תוכלי להוסיף בתחילת המתכונים לכמה מנות המתכון?

    Reply
    • Natalie says:

      שנה טובה אלה, זה בחלט רעיון מבורך, אני תמיד מתקשה לתת מספר מדוייק של מנות מאחר
      ואצלי בבית למשל, הסיר הזה של 15 חתיכות ממולאים ושיכבה שלמה של תפוחי אדמה נגמרו בשלוש מנות, ואני מניחה שבבית אחר זה היה יכול להספיק ליותר מנות, אם אכתוב לך שיש פה 3 מנות זה בטח יצחיק, לכן אני מוסיפה צילום של הסיר, ושכל אחד יעריך לפי מידת העין והבטן שלו, כמובן שמידי פעם אני כן רושמת, כשהמנות ברורות יותר 🙂
      בכל אופן אני אשתדל לעשות הערכה מסויימת בהמשך.
      תודה רבה לך…

      Reply
  2. אלה says:

    חג שמח 🙂
    לא התכוונתי במובן של מספר מנות לאנשים, אלא פשוט איזו כמות יוצאת- כמו שרשמת- בערך 15 יח’ של ממולאים ..
    עשיתי את הממולאים- יצאו מעולייייייים

    Reply
  3. גלעד says:

    היי נטלי, אנחנו קבוצת חברים שעושים פעילות טבעונית, אני אצרף לינק לפרטי, ואני שמח להיות כאן ולגלות כל כך הרבה פעילות ועבודה נהדרת, נשמח לאישור לשימוש בתכנים אצלנו בקבוצה. תודה רבה…

    Reply
  4. ליאת says:

    תקשיבי אני לא הכנתי את המתכונים שלך עדיין וברור שאני יעשה… אבל זה נראה כל כך טעים! אני בטוחה שזה גם טעים.. כל הכבוד לך!

    Reply
  5. עמי says:

    הי נטלי,
    מה את ממליצה לשם במתכון במקום העגבניות ורסק העגבניות שאני מנוע מלאכול ?
    עמי

    Reply
    • Natalie says:

      אז רק איזה כף תבלין על בסיס פפריקה אדומה מתוקה, לא חריפה עם מעט מים לרוטב, שיהיה קצת אדום, ושאר התיבול, אני מקווה שזה בסדר 🙂

      Reply
  6. הילה says:

    היי נראה אחלה מתכון, יש לי שאלה אין לי כרוב לבן רק אדום האם הוא גם מתאים?
    אשמח לשמוע דעתך.

    Reply
    • Natalie says:

      על זה עוד לא שמעתי, יתכן וזה כי הטעם ממש שונה ודומיננטי לכרוב הסגול, אני לעולם לא שוללת ניסיונות חדשים באוכל, אך פחות ממליצה 🙂

      Reply
  7. קרן says:

    הי נטלי, נראה מצויין. את האורז את מכניסה לתערובת כמו שהוא? ללא בישול?
    תודה

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.