טחינה – לא כמו שהכרתם…

22 Aug
August 22, 2012

טחינה בצבעי פסטל זה פשוט אחד הדברים הטעימים שהכרתי, אין כמו להכניס צבע לשולחן וזה ממש קורץ לילדים (גם למבוגרים) שלא יכולים לעמוד בפני זה,
מאוד פשוט להכנה ואיך לא חשבו על זה קודם…
יצא לי גם להכין טחינה עם עגבניות מיובשות טחונות (במטחנת תבלינים) עד למחית וזה יצא מדהים,
והשמועות אומרות (וזה נשמע פשוט חלומי) שלהכין גם עם פלפלים אדומים קלויים זה שווה שווה,
נכנס לרשימת הטו-קוק ליסט שלי ואני בהמשך אוסיף תמונות אם יצא לי לצלם לפני שזה מתחסל…


מרכיבים:
כוס טחינה גולמית
2 לימונים
4 שיני שום
כפית מלח
צרור גדול בזיליקום
סלק אחד מבושל
2 כפות כורכום
מים לפי הצורך


אופן הכנה:
מתחילים בהכנת הטחינה כבסיס:
מערבבים כוס טחינה גולמית, מיץ משני הלימונים, 4 שיני שום כתושות, כפית מלח וחצי כוס מים. מכניסים לבלנדר ומוסיפים מים בהדרגה לפי הצורך עד שמגיעים למידת הסמיכות הרצויה.
טחינה זו תהיה הבסיס לסוגי הטחינה השונים בצבעים שונים.

הצבעים והטעמים המיוחדים יושגו בעזרת הבזיליקום, הסלק והכורכום.
מוציאים 3/4 מהטחינה שהכנו לקערה נפרדת, ואת השאר משאירים בתוך קערת הבלנדר.
עבור הטחינה הירוקה:
מוסיפים כמות נאה של בזיליקום לטחינה שנשארה בבלנדר ומפעילים את הבלנדר עד שהצבע הירקרק יוצא וצובע את כל הטחינה. .
מוציאים את הטחינה הירוקה, ושוטפים את הכלי בזריזות.
עבור הטחינה הורודה:
מחזירים חלק נוסף מהכמות (בערך רבע) של הטחינה הלבנה ששמרנו בצד,
מוסיפים חצי סלק עד סלק שלם חתוך ומבושל, ומפעילים את הבלנדר עד שמתקבלת טחינה ורדרדה.
חוזרים על הפעולה עם הטחינה שנותרה, אך הפעם מוסיפים כורכום לקבלת טחינה צהובה.

בתיאבון…

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,
11 replies
  1. איריס says:

    מה שאת עשית פה!!!!! אני לא יכולה לחכות להפתיע את החבר מכור הטחינה שלי :)))

    Reply
  2. liyon says:

    שלום נטלי. יופי של בלוג ושיהיה בהצלחה. איך אפשר להרשם לקבלת פוסטים ? וגם….אולי בגללבתוליותו של הבלוג….לא רואים הרבה מאוד מהתמונות והעמוד נראה חתוך מצד ימין, אולי זה אצלי ? להשתמע, ליון

    Reply
    • Natalie says:

      היי ליון, תודה רבה 🙂 הבלוג כרגע מותאם לצפיה בכרום, ובפיירפוקס עושה בעיות, אני צריכה לעדכן תוכנה וזה יסתדר, הכל יסודר אוטוטו, כנ”ל לגביי המנוי לפוסטים, הערב זה יעודכן. זה ברשימת ה טו-דו ליסט שלי 🙂

      Reply
  3. נועה says:

    גם אני רוצה עדכון למייל בכל פעם שעולה פוסט!!! חח בלוג נהדר, תתחדשי

    Reply
  4. שרי says:

    מעולה, גם מתכונים נפלאים, כל אחד שניסיתי יצא בפרצוף, וגם רציתי לציין שאת מאוד מוכשרת, וששיתפתי אצלי בפייסוק, מקווה שזה יגיע לעיניים הנכונות…

    Reply
  5. נועה רותם says:

    מהמם 🙂 תודה רבה רבה, את פשוט מכניסה לי אור למטבח…

    Reply
  6. נדב says:

    נראה ממש מעניין…

    אגב – עוד שיטה לקבלת טחינה אדומה היא לטחון פלפל קלוי ולהוסיף לו טחינה.
    מומלץ בחום 🙂

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.