חביתה טבעונית מוצלחת

25 Jun
June 25, 2013


הוקוס פוקוס- חביתה טבעונית מוצלחת! 🙂
אז אחרי ההכנה הנפשית הינה המתכון המשופר והמוגמר מבחינתי.
יוצא טעים ועם מרקם מעולה. הרבה יותר טוב מכל חביתת חומוס קיימת. 🙂
אחרי 7 ניסיונות שבהם ניסיתי מרכיבים שונים, זאת התוצאה הכי טובה שקיבלנו.
כמובן שהבלילה יכולה גם לשמש כבסיס מעולה לפשטידות, לחביתות עם תוספות ועשבי תיבול מסוגים שונים, ולכל מה שבדר”כ מצריך ביצה.

חביתה טבעונית מוצלחת

אשמח לשמוע דעות, כל דעה מועילה, משפרת, או גם מפרגנת מתקבלת באהבה ענקית.
קצת פחות מעניינות דעות כמו: “נדבק לי למחבת”- שימו עליה שמן או שתקנו טפלון.
או- “החביתה לא התבשלה טוב” גם פה פשוט תחכו קצת יותר זמן עם הבלילה, תקראו היטב את הטיפים המובאים למטה וזה יסתדר.
תנסו אחד ותלמדו איך להכין במדוייק יותר את הבאים.
הבלילה מספיקה לכ-5 חביתות גדולות או 10 בינוניות/קטנות.
הכל מדוד על הגרם והמ”ל בסט מקצועי ומשקל חדש דנדש שהוספתי ל-2 הקודמים רק כדי להיות מדוייקת יותר.
בהצלחה…
🙂

מרכיבים:

400 גרם טופו

כמה כפות מים עד למרקם של בלילת פנקייק (אפשר מהמים של הטופו שנשארו באריזה)

3/4 כפית מלח קאלה נמק

1/2 כפית כורכום

3 כפות+ 2 כפיות קורנפלור (או 11 כפיות)

2 כפות+ 2 כפיות קמח טפיוקה (או 8 כפיות)

כף שמן זית/ענבים/קוקוס ללא ריח

כפית אבקת אפיה (אופציונלי)


ההכנה:

לערבב הכל יחד בבלנדר עד לממרח במרקם של בלילת פנקייק.
לטגן עם מעט שמן (רצוי במחבת טפלון מאחר וזה לא נדבק) למשך קצת יותר זמן מאשר חביתת ביצים, לתת לבלילה להתבשל היטב ואז להפוך בזהירות לצד השני. אפשר לעשות את החביתות די דקות ואז קל לראות את הצד השני שלהן.

בשילוב של אבקת האפיה יתכן ויתקבלו מעט נקודות אדמדמות והמרקם קריספי וטעים יותר לטעמי.

טיפים חשובים-

* כמה שיותר דק, יוצא יותר טוב אחרת נשארת קצת בלילה רכה באמצע, שזה לא רע אבל לא כמו חביתה אורגינלית.
אם אין לכם כפות מדידה ויוצא לכם לא מדוייק:
אם הבלילה רכה מידי, הוסיפו קורנפלור.
אם הבלילה סמיכה מידי, הוסיפו מעט מים.
לכיוון סמיך זה יותר עדיף מדליל.

* רצוי להכין על מחבת קטנה או חביתות קטנות על מחבת רגילה כי יותר קל לשלוט בהן ולהפוך ללא חשש של קריעה.

* רצוי לדקק את החביתות עם שימוש במרית, פשוט לשפוך את הבלילה למחבת ולפזר אותה סביב עם המרית עד שהבלילה שווה ואין “חורים” קטנים בחביתה.

* אל תניחו אותן אחת על השניה חמות- הן תדבקנה.

* לא להוסיף יותר כורכום ממה שרשום, הצבע נראה בהיר אך מתכהה בחימום.

* תוספות כמו בצל ירוק, עגבניה או עשבי תיבול מוסיפים ה-מון.

* אפשר להכין את הבלילה מראש בכמות כפולה ולשמור במקרר.

הגבינה בצילום היא גבינת מקדמיה וקשיו עם עשבי תיבול:

80 גרם אגוזי מקדמיה
20 גרם קשיו
2 שיני שום
כמה עלי רוזמרין ואורגנו טריים (את שלי קטפתי מהגינה, תרשו לי להשוויץ מעט) 😉
מיץ מחצי לימון
מים עד לסמיכות רצויה
מלח לפי הטעם

הכל לבלנדר היטב עד לממרח משחתי.

כמובן שאפשר גם להכין טחינה טובה ליד וסלט ירקות קצוץ דק וחמצמץ והארוחה מושלמת.

הניסוי הבא יהיה- הכנת הבלילה רק ללא הטופו, ואת הטופו להוסיף מגורר לבלילה ולראות איך מרגיש המרקם כשהוא כך.


טופו

טופו

טופו

NAT_6996

כורכום

כורכום

מלח קאלה נמק

NAT_7000

חביתה טבעונית מוצלחת

חביתה טבעונית מוצלחת

חביתה טבעונית מוצלחת

חביתה טבעונית מוצלחת

חביתה טבעונית מוצלחת

חביתה טבעונית מוצלחת

חביתה טבעונית מוצלחת

חביתה טבעונית מוצלחת

כמה מילים על המלח ההודי השחור-

קאלה נמק:

ניתן להשיג בעיקר בחנויות תבלינים הודים.

יש בתל אביב חנות בשם “אום” בתחנה המרכזית (מחוץ לתחנה, על הרחוב). פתוח גם בשבת.

ובשוק רמלה בחנות הודית.

ירושלים- (ברחוב האשכול שעולה ליד בר השכנה לשוק) חנות תבלינים הודית קטנה.

יש חנויות שמוכרות את המלח בדימונה, באשדוד, ברמלה.

אם יהיה לי עוד מידע אני אוסיף, תשתפו איפה מצאתם בעירכם שאוסיף לחברים המחפשים.

ובנתיים, חפשו בגוגל חנות קרובה לאיזור מגוריכם:
לחצו עליי


Comments

comments

Tags: , , , , ,
33 replies
  1. יעל says:

    נראה מדהים!!

    השאלה המתבקשת..:
    מה זה המלח הזה ואיפה משיגים אותו?

    Reply
    • Natalie says:

      תודה 🙂 הוספתי מידע בפוסט…

      Reply
      • יעל says:

        תודה 🙂
        אם מישהו יודע איפה אפשר להשיג בחיפה, אני אשמח להמלצות..
        שוקלת להזמין באיביי, המשלוח מייקר את זה.. 6.5 דולר ל100 גרם זה הגזמה פראית?

        Reply
  2. Silvi says:

    את משתמשת באבקה של המח הנ״ל ?

    Reply
  3. Silvi says:

    מלח

    Reply
  4. עומר says:

    אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תירס?

    Reply
    • Natalie says:

      אם הכוונה לקמח העבה מעט, אז לא. אם זה דק כמו קורנפלור אז כן. תלוי במוצר. בעיקרון קורנפלור זה עמילן תירס, שזה גם סוג דק של קמח תירס.

      Reply
  5. יובל says:

    הבלילה עובדת כמו ביצים? אני לא טבעוני, אבל רציתי לנסות להכין דברים טבעוניים. אם אכין בלילה זו ללא המלח והכורכום היא תעבוד כמו ביצה? (או במילים אחרות: כדאי לי לנסות להכין פחזניות עם זה?)

    Reply
    • Natalie says:

      זה לא ממש כמו ביצים. ויש לי מתכון לפחזניות שבקרוב אעלה, אם לא דחוף לך, שווה להמתין.

      Reply
  6. עדי says:

    היי נטלי,
    הכנתי הערב את החביתה. יצא טעים מאוד!
    מבחינה ויזואלית ממש לא נראה יפה כמו אצלך 🙂 אבל טעים.
    השמטתי את המלח והשתמשתי במלח רגיל.
    רציתי לשאול מדוע הבחירה בקמח טפיוקה דווקא. עד היום לא הכרתי אותו וקניתי במיוחד עבור המתכון. האם יש לו איזשהם יתרונות על פני קמחים אחרים?

    Reply
    • Natalie says:

      היי עדי ותודה על הפידבק, אני משתמשת בקמח די הרבה, גם בהכנת גבינת מוצרלה שיש לי פה מתכון עבורו אם מעניין אותך, הקמח מאוד דביקי ויוצר מרקם יציב לחביתה ועם גמישות, כמו שלחביתת ביצים יש. כמובן שאפשר לעשות איתו עוד המון דברים, הוא מסמיך מאכלים ופה ושם אני מעלה מתכון איתו אז עוד ימצא לו כיוון בהמשך 🙂

      Reply
  7. מאיה says:

    עשיתי. יצא מעולה.
    אח”כ הוספתי לבלילה פטריות ובצל ירוק, יצא אפילו יותר טעים.

    תודה על המתכון

    את אלופה

    Reply
  8. שרון says:

    היי נטלי!
    נראה מדהים!!
    אני פחות אוהבת להשתמש בקורנפלור, האם להוסיף עוד קמח טפיוקה במקום או האם להשתמש בקמח אחר?

    Reply
    • Natalie says:

      אם לא קורנפלור אז אולי קמח חומוס/כוסמת? לא ממליצה עוד מהטפיוקה, יצא צמיגי מידי לטעמי…

      Reply
  9. פט says:

    נראה מעולה. תודה רבה
    יש סיכוי שאם יש לך שלושה משקלי מטבח מדוייקים להפליא תתני מידות גם בגרמים ולא רק בכפות וכפיות מידה? כמות של 5 חביתות גדולות הרבה יותר מידי גדולה לי ונוח לי מאד לעבוד עם משקל.

    שוב תודה

    Reply
    • Natalie says:

      היי פט, יש לך טבלאות משקל, חיפוש בגוגל יניב תוצאות מעולות. כרגע יש לי רק משקל אחד. מקסימום ניתן לחלק ל-2 או לשמור במקרר ליום אחר.

      Reply
  10. אור רמות says:

    שלום נטלי, תודה על המתכון! הכנתי הערב ויצא פצצות.

    שני שינויים לפשוטי עם – את המלח החלפתי במלח רגיל, ואת קמח הטפיוקה החלפתי בקמח לבן רגיל.
    ואכן כן הוספתי אבקת אפייה וקילבתי נקודות אדומות . הילדות טרפו וזה מה שחשוב.

    טריק להפיכה (בגלל שזה נורא עדין) – שני תרבדים – אחד מרים פינה, השני נכנס מתחתיו ומתקדם קצת, מוציאים את העליון ומכניסים מתחת לשני ומתקדמים עוד קצת. עד שיש תרבד מלא מתחת לחביתה.

    שוב המון תודה.
    אור

    Reply
    • Natalie says:

      נשמע אחלה, קצת פחות טעם “ביצתי” בגלל המלח הרגיל, וקצת יותר רך כי הטפיוקה נותנת מעט צמיגיות, יכולת גם ללא הקמח הרגיל ורק עם הקורנפלור (טיפ קצת לפעם הבאה) 🙂

      Reply
  11. דנה says:

    הי נטלי,
    ניסיתי את החביתה ועקבתי במדוייק אחר המתכון. בעקרון אהבנו את זה, זה אכן הזכיר לנו חביתה רק שני דברים לא ברורים לי.
    1 – לא יצא לי צבע אפילו דומה לצבע היפה שיצא לך ולא ברור לי למה, שלי יצא משהו אפור ירקרק – אולי בגלל שהשתמשתי בשמן זית וזה נתן צבע? זה ממש יצא אחרת
    2 – אם אני לא עושה אותן ממש ממש דקות אז בפנים נשארת בלילה לא מוכנה ולא משנה כמה זמן אני משאירה את זה על אש נמוכה זה עדיין נשאר בפנים אותו דבר, יש דרך להגיע לאפייה גם בפנים, כלומר שהם יצאו עבות יותר ועשויות? אולי יותר קמח?

    Reply
    • Natalie says:

      היי דנה, אם תפחיתי מקמח הטפיוקה או תורידי לגמרי מהמתכון, החביתות יתבשלו ללא בעיה, הטפיוקה יוצרת צמיגיות מסויימת במרקם. אפשר גם להכין אותן דקות יותר, אצלי זה מסתדר עם הקמח טפיוקה מצויין, אבל אולי המחבת שלך שונה…
      הצבע, נשמע שהשתמשת בסודה לשתיה? במקום אבקת אפיה?

      Reply
  12. אריאל says:

    היי נטלי!
    תודה רבה על המתכון, נראה מעורר תאבון.
    הלכתי היום לשוק מחנה יהודה, רחוב אשכול שליד “השכנה”, ולא מצאתי את החנות שדיברת עליה ובה מוכרים את המלח הזה… את יודעת מה השם שלה, הכתובת המדויקת או מול/ליד איזה חנויות היא נמצאת?
    תודה רבה!

    Reply
    • Natalie says:

      היי אריאל, מאחר ואני לא מהסביבה קשה לי לומר לך דיוק של כתובת או שם, אני רק מכירה אותה מהמלצות של קוראי הבלוג. אני מניחה שחיפוש בגוגל יניב תוצאות. בהצלחה 🙂

      Reply
  13. אפרת says:

    יצא מעולה!
    שינויים/שידורגים לפי מה שהיה לי בבית.
    קודם כל הייתי צריכה הרבה יותר מים מכמה כפות כדי להביא את הבלילה למרקם שיהיה אפשר לעשות ממנו חביתות טוב.
    לא היה לי קמח טפיוקה אז השתמשתי בקמח חומוס ונגמר לי קורנפלור באמצע אז השתמשתי בקמח תפוחי אדמה.
    לתיבול הוספתי בצל מטוגן, שום, עגבניות מיובשות, פפריקה מעושנת וצ’ילי מתוק.
    הכנתי חצי מהתערובת ואת החצי השני אני שומרת למחר.

    יצא מעולה ובהחלט נראה כמו חביתה, למרות שנראה אחרת לגמרי מהתמונות שלך. עדיין שווה פלוס פלוס. נראה לי הולך להיות אחד המתכונים שאני יותר אחרוש עליהם.

    Reply
  14. אלה says:

    היי
    תודה על מתכונים נפלאים וצילומים שנותנים הרבה חשק לנסות(ולאכול 🙂 רק במתכון של הגבינה ניראה לי שהכמות של השום גדולה מידי התחלתי עם חצי שן וזה גם היה טיפה יותר מידי….אולי זה עינין של טעם אסל עדיף לשים פחות ולתקן…

    Reply
  15. נועה החמסה says:

    הרבה זמן אחרי פרסום המתכון והנה הולכת להכין אותו בסופשבוע הקרוב 🙂 תודה. האם צריץ בלנדר רציני בשביל שתיווצר הבלילה? או שמספיק אחד פושט כמו שלי

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.