זיו לשס מבשל לנו רוטב פוטנסקה

02 Oct
October 2, 2012

כמו את רוב חברי הנפלאים, גם את זיו הכרתי ברשת, נו, בפייסבוק אלא מה…
וזיו מפרגן ואוהב, אוכל.
הוא ואשתו הנפלאה פינקו אותי במתכון משובח ואני רק מחכה לראות מה עוד יפיקו ממטבחם המגוון…
אני, התרשמתי!

קבלו את זיו לשס:

היי,
זו גרסתי לרוטב פוטנסקה.

מקור השם לרוטב: מהמילה “פוטאנה” (זונה).
לפי האגדה, נשות הלילה של נאפולי היו מאוד עסוקות והיו מכינות את המנה המהירה הזו בשביל לאכול בין לקוח ללקוח,
מנה זו לא מוגשת לעולם עם גבינה, אבל בגרסה המקורית היא מכילה אנשובי,
(גם ככה אף פעם לא אהבתי את זה בכלל).


מצרכים:
בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות
3-5 שיני שום פרוסים דק
פטרוזיליה (איך מודדים?) אחרי שקוצצים נהיה בערך כף גדושה
2-3 עלי בזיליקום קצוצים קטן
צ’ילי חריף טרי בלי הגרעינים קצוץ קטן קטן,
(לפי מידת החריפות הרצויה, השמיים הם הגבול, אבל בוא נגיד שבשביל אנשים “נורמליים” אחד יספיק, אני אתמול שמתי 5!)
כוס זיתים שחורים מגולענים פרוסים,
4-5 עגבניות, (עדיף לבחור בעייפות האלה שבד”כ עושים מהן שקשוקה), חתוכות לקוביות ובלי החלק האמצעי הנוזלי הזה עם הגרעינים, אנחנו לא רוצים יותר מדי נוזלים
3-4 כפות שמן זית איכותי.


הכנה:

מחממים חצי מכמות השמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להיות שקוף על גבול ההזהבה, אבל לא לשרוף!
מוסיפים את שאר המרכיבים בדיוק בסדר הבא, כאשר הזמן בין מרכיב ומרכיב הוא לא יותר מדקה או שתיים תוך כדי קצת ערבוב מדי פעם
שום,
צ’ילי,
זיתים,
עגבניות,
מבשלים עוד קצת,
ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם והצורך,
מכבים ונותנים לזה “לנוח” קצת,
מוסיפים את הפטרוזיליה והבזיליקום ומערבבים,
ולפני ההגשה מוסיפים את שאר השמן זית.
להגיש על פסטה טובה מבושלת אל-דנטה….

לינק לזיו

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,
7 replies
  1. רוזי says:

    פוסט מצויין- כל הכבוד…

    Reply
  2. זיו says:

    די , נו, תמשיכו!
    אני אתחיל להסמיק בסוף…

    Reply
  3. ג'מה says:

    מילא בלי אנצ’ובי\טונה אבל למה בלי צלפים? צלפים זה צמח

    Reply
  4. זיו says:

    ג’מה,
    נכון, אפשר גם צלפים, ואפשר גם עוד דברים נוספים, זו הגרסה שאני הרכבתי לעצמי המתאימה לטעמי האישי.
    אולי זו טעות שטעונה תיקון, אבל אני לא מחזיק צלפים בבית באופן קבוע לכן זה לא נכלל באפשרויות למנה.
    אבל צלפים זה לא דבר יקר מדי? הרי לא נראה לי שלזונות של אז היה כסף להחזיק במלאי! 😉
    בכל מקרה, ניתן להעשיר את המנה בכל דבר הנראה לכם לנכון!
    והעיקר: שיהיה בתיאבון!

    Reply
  5. בן רועי says:

    הכנתי את הרוטב ויצא לי- ללקק את האצבעות, אישתי מוסרת תודה רבה לנטלי ולזיו על שיתוף הפעולה הפורה! בהצלחה…

    Reply
    • זיו says:

      איזה כיף לשמוע!
      אם יש סיבה שבגללה אנחנו עושים את זה היא לשמוע שמישהו הכין את המתכון ונהנה!

      Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *