גלילות חצילים טופוטי ופסטו…

02 Nov
November 2, 2012



אוהבים חצילים- אוהבים.
אוהבים לגלגל- אוהבים.
אז קדימה לעבודה, מתכון פשוט (סתם יצא לי ארוך), ונורא כיפי להכנה…
אני מידי פעם מכינה אותם במילויים שונים, הפעם בחרתי בגבינת הטופוטי, ובשאר המרכיבים כי הם נורא פוטוגנים וטעימים 🙂

בין היתר אפשר להשתמש במתכון לגבינת הפטה הטבעונית בלינק.

מרכיבים-

אני הכנתי את שורת הגלילים בצילום מחצי חציל, תשריינו לכם בין חציל אחד לכמה שאתם רוצים.
קופסא של גבינת טופוטי – רצוי בטעם שמנת אם הצלחתם להשיג (שמעתי שלאחרונה יש בעיות עם זה)
מעט שמן זית
כמה כפות של רוטב פסטו
חופן קטן של צנוברים
כמה כפיות זעתר
אפשר גם בזיליקום טרי אם אתם רוצים
שום אחד חצוי לחצי (שיטה שלמדתי מההכנות על האש בעברי)
ועגבניות מיובשות (לא לוותר על העגבניות בשום אופן)

אז כפי שאתם מבינים, לא רשמתי כמויות, לא צריך להיות מדענים הפעם,
את הכל מכינים עם קצת מכל דבר או לפי הטעם האישי שלכם…
פשוט תשחקו קצתת אני בחרתי את המרכיבים באופן אקרעי ממה שהיה במקרר.
ונתחיל על החצילים.

נכון שהוא חתיך?!?..


את החציל נפרוס לעובי ממד דק, במקרה שלי, אל תקחו דוגמא, אני פרסתי עבה יחסית, מאשימה את הסכין, היא ממש לא חדה, תודה לה על ששומרת לי על האצבעות, אני מאלה שלא קונים סכין חדשה שנים כי רק בזכות זה אני עדיין במטבח אז חיה עם החסרונות בשלום…
אתם- תחתכו דקיק יותר.


איך חותכים? בשכיבה, הכי בטוח.


עכשיו, תגידו שלום למחבת פסים שלי..,
לא ראיתי אותה מאז ימי הקרניבוריות.
הדבר האחרון שהיא ראתה היה סטייק.
עכשיו שהוצאתי אותה מהפינה החשוכה והרחוקה ביותר במזווה, גם היא רואה את האור…


נשמן אותה קלות במעט שמן זית, נחמם ונקח את השום החצוי שלנו, נתקע בו מזלג בצד העגול ונעביר את השום על המחבת, זה יתן לנו ניחוח עדין של שום לחציל עצמו ומאוד מוסיף, לפני כל החלפת רצועת חציל נעבור שוב עם השום, ונתחיל לצרוב את רצועות החצילים משני הצדדים. 2-3 דקות לכל צד בלי לנער או לשחק עם החציל על המחבת , אחרת לא נקבל את הסימני פסים היפים שאנחנו רוצים לקבל…




עד פה הכל טוב ויפה…. אני אישית, כן, רק אישית, אל תתפסו אותי במילה, אבל אוהבת כבר עכשיו להתחיל לגלגל כשהחצילים חמימים ונעימים.
אבל אם החצילים שלכם קצת קשים כאלה, מה נעשה? אז נעטוף אותם היטב, ניילון נצמד או בקופסת פלסטיק, ו-2 דברים יקרו, או שהאדים ירככו את החצילים וכבר נהיה מוכנים להמשך או שנכניס למקרר לכמה שעות ואז הם יצאו קצת סמרטוטים כאלה, אבל נוחים לעבודה…
גם הטעם שלהם יתחזק מעט.


בנתיים נשים חופן צנוברים על המחבת שלנו, שיקבלו קצת צבע, ריח וטעם, אש בינונית למס’ דקות ולנער כל הזמן.
כשיש קצת צבע, הם מוכנים.


מוכנים לגילגול?
פזאצטה… (סתם סתם)…

נתחיל.

פורסים את החציל ושמים ככה, כפית שמנת, חצי כפית פסטו, 4-5 צנוברים, כמה חתיכות עגבניות (טעים בגלל שזה החלק הכי מלוח במתכון), חצי כפית זעתר,
ובתכלס… זרמו עם זה, תוסיפו, תורידו, תשנו את התוכן, מה שבטעם שלכם.





ולצלחת ההגשה…
קצת זעתר מעל, בעיקר לקישוט ולחטוף!

חיילים התפקדו בשורה!




טיפ טיפון-

אם אתם לא ממש מתים על הטעם של הגבינה, ערבבו אותה מההתחלה עם הפסטו או טחנו עם קצת זיתים מגולענים והרי לכם גבינה משובחת וטעימה…
רק רציתי לציין…
בהצלחה…



Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , ,
3 replies
  1. Anonymous says:

    היי, נראה מעולה..!!
    מה את אומרת אפשר להכין יום לפני הגשה ולהגיש קר?

    Reply
  2. דנית says:

    מעולה :)) הכנתי היום ויצא מעולה ממש

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.