גבינת קוטג’ טבעונית- מתכון להכנה ביתית

31 Jan
January 31, 2014


כבר המון זמן שאני מחפשת מתכון מנצח לגבינת הקוטג’ האגדית, לאחרונה יצא שנתקלתי במתכון באנגלית שנתן לי גירוי מוחי וכיוון, עשיתי לו שינויים כנידרש, כמובן, הרי אני נסיינית ולעולם לא הולכת לפי טעם של אחרים, מה גם שטעמים של חו”ל זה לא טעמים של הארץ, לכן ממה שכן זכרתי, עבדתי להתאים את המתכון לטעמנו, ויצא מדהים!
גבינת קוטג’ אמיתית, כן, כן, לא רק אחת כזאת שנראת דומה, לא רק כמעט טעימה, ממש טעימה.

מאוד קלה להכנה, במיוחד אם כבר הכנתם את המיונז קודם לכן, ואם כמויות הכניסות שלכם לבלוג שלי רק עבור המיונז בלבד, אני די בטוחה שלרבים מכם יש מספיק מיונז במקרר כדי לרוץ בזריזות ולנסות את הפלא החדש :)

אני אישית גם מאוד אוהבת את הרעיון של להפוך משהו כל כך תפל כמו טופו למשהו כל כך מעניין ומרגש כמו גבינת קוטג’ מלאת טעם וסידן!

וללא בירבורים מיותרים, אתם פשוט פה עבור מתכון, אז הינה הוא:
גבינת קוטג' טבעונית מתכון

מרכיבים:

לגבינת הקוטג’:

1/2 כוס מיונז טבעוני
2/3 חלב/קרם קשיו בהכנה ביתית
400 גרם טופו קשה (קשה בלבד)


ההכנה:

חלב קשיו:

1/2 כוס קשיו (רואו, לא קלוי או מומלח)

2 כוסות חלב סויה ללא סוכר (או צמחי אחר עם טעם ניטרלי)

ההכנה של חלב/קרם הקשיו:

השרו את הקשיו במיכל יחד עם חלב הסויה, שימרו במקרר לפחות ל-8 שעות השרייה.
העבירו לבלנדר טוב ורסקו עד למרקם חלק עד כמה שאפשר. השתמשו בבד לסינון גבינות אפשר גם יחד עם מסננת מתחת וסננו את החלב עד שכולו עובר דרך הבד ונותרת שארית קטנה של כל מה שכניראה לא נטחן היטב. מהשאריות אפשר להפטר או לזרוק לקומפוסט.

גבינת קוטג' טבעונית מתכון

גבינת קוטג' טבעונית מתכון

גבינת קוטג' טבעונית מתכון

גבינת קוטג' טבעונית מתכון

הכנת גבינת הקוטג’:

בהנחה שעברתם ללינק מעל להכנת המיונז (או אם יש לכם כבר מוכן), אז כל מה שנותר הוא לערבב בין המרכיבים.

את הטופו הוציאו מהמים שלו באריזה וסחטו היטב, ממש עד כמה שאתם יכולים, אני פשוט אוהבת למעוך מעט עם הבד לגבינה וזה סופג את הנוזלים יופי.

בעזרת מזלג או הידיים (אני מעדיפה ישירות עם הידיים), פוררו את הטופו היטב לפירורים קטנטנים, ערבבו עם הטופו את המיונז וחלב הקשיו והוסיפו מעט מלח/לימון לפי הטעם, לדעתי לא צריך אבל הכי טוב לטעום. העבירו למקרר בכלי אטום לספיגת טעמים והטופו מעט יספוג מהנוזלים בנוסף, אם יוצא לכם מעט יבש אפשר להוסיף עוד מעט מחלב/קרם הקשיו, מה שמעביר אותנו ישירות לנושא השאריות.

גבינת קוטג' טבעונית מתכון

גבינת קוטג' טבעונית מתכון

גבינת קוטג' טבעונית מתכון

גבינת קוטג' טבעונית מתכון

מהמתכון נותרו לי מעט שאריות, עוד לא ממש עבדתי על כמויות מדוייקות והאמת, בינינו, הרבה יותר נוח לי לעבוד בכמות גדולה וישארו מעט שאריות, מלדייק ושיחסר או שהבלנדר לא יעבוד מספיק טוב מאחר ואין מספיק חומר לעבוד איתו. אז לשיקולכם.
נותרו ככוס חלב/קרם קשיו (מעולה לשתיה, קפה או מה שבא לכם), וכחצי כוס מיונז (לא מתלוננת בכלל, תמיד משתמשת במיונז),

ויצאה כמות יפה של גבינת קוטג’.

גבינת קוטג' טבעונית מתכון

אפשר להוסיף לגבינה עירית, בצל ירוק, תבלינים למי שאוהב, צנוניות כמוני או מה שבא לכם. והטעם… מושלם! אם אני ואושן “רבנו” על הצלחת, מבחינתי זאת הצלחה!

גבינת קוטג' טבעונית- מתכון להכנה ביתית

גבינת קוטג' טבעונית- מתכון להכנה ביתית

גבינת קוטג' טבעונית- מתכון להכנה ביתית


Print Friendly

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , ,
3 replies
  1. yaara says:

    היי נטלי! ממש חייבים לסנן את חלב הקשיו או שזה לא כזה קריטי?

    Reply
    • Natalie says:

      קריטי זה לא, אבל רצוי, אחרת ישאר מרקם קצת גרגירי…

      Reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] חיפושים וניסויים אהבתי את הרעיון שמאחורי המתכון של נטלי הולדינג ואימצתי לעצמי את השימוש בטופו ובמיונז סויה ביתי. אחרי […]

השאר תגובה

אפשר גם פירגון או הצעת שיפור
אני פתוחה לרעיונות חדשים!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *