גבינת אגוזי מלך ופלפלים קלויים טבעונית

27 Apr
April 27, 2013



גבינה טבעונית לחג השבועות-

שלום לכולם, את מתכון הגבינה המעולה הזאת, הכנתי מתוך השראה נפלאה שנתן לי ידידי גיא מוגרבי מקבוצת בישול טבעוני בפייסבוק (קישור בעמוד הקבוצות בפייסבוק).
לגבינה הוא קורא ממרח, אבל ערכתי בה מס’ שינויים אישיים והיא הפכה מממרח משגע, לגבינה אדירה,
גבינה שהבוקר נהנתי ממנה שוב ושוב בלחמניה עם אבוקדו, מצליחים לדמיין?!…

הכמות יוצאת די יפה ומספיקה להרבה מריחות, כבר שלושה ימים במקרר ובנתיים טובה כמו חדשה.

מצרכים-

200 גרם אגוזי מלך
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום
2 פלפלים אדומים (גמבה) בינוניים
כף פתיתי שמרי בירה
3 כפות שמן זית
חצי כוס מים (אם צריך טיפה יותר אז להוסיף עד למרקם ממרחי)
מלח לפי הטעם

ההכנה-

את האגוזים נשרה במים למשך שעתיים (מומלץ אבל לא חובה במידה ויש בלנדר ממש חזק שסומכים עליו שיטחן היטב).
את הפלפלים נחתוך לרצועות עבות, נרוקן את גרעינים ונניח על תבנית שטוחה בתנור, קולים על חום גבוה עד שמקבל צבע יפה, בערך חצי שעה,
מומלץ להפוך לצד השני, למשקיעים כדאי אפילו לקלף את הקליפה החיצונית הדקה של הפלפלים, אני טחנתי עם וגם זה מעולה.

את הכל להכניס לבלנדר טוב ולטחון עד לממרח, ממליצה להוסיף את המים בהדרגה עד שמגיעים למידת הסמיכות הרצויה, הממרח די סמיך.

יוצא פלאים. מאוד גבינתי, לא הייתי מאמינה שמדובר שמרכיבים שהם לא חלביים. מושלם לחג ובכלל…
אני מדמיינת המון שימושים לגבינה מעבר למריחה, אבל זה עליכם… תפתיעו אותי 🙂

גבינת אגוזי מלך ופלפלים קלויים לחג השבועות



גבינת אגוזי מלך ופלפלים קלויים לחג השבועות



NAT_9129 copy_1


Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , ,
11 replies
  1. NoamS says:

    זה יוצא טוב גם בלי השמרים? 🙂
    תודה

    Reply
    • Natalie says:

      אני אכתוב לך פה מה שכתבתי לך שם עבור שאר הקוראים 🙂
      זה יוצא מעולה גם בלי,
      השמרי בירה מחזקים את טעם הגבינה, הופכים אותה לממש גבינתית, אפשר בקלות להתבלבל עם הטעם שלה, אבל ללא ספק אפשר בלי.

      Reply
  2. ימית says:

    נראה מעולה!! הולכת להכין…מה קורה אם לא שמים פלפלים?? גם טוב?

    Reply
    • Natalie says:

      יותר טעים עם, אבל יותר גבינתי וחלק בלי. לטעמך בלבד 🙂

      Reply
      • Anonymous says:

        הכנתי! בלי שמרי בירה כי לא היה לי, יצא מעולה!! תודה 🙂
        ממליצה על הבלוג שלך לכל מי שמתעניין בסביבתי.

        Reply
  3. דפנה says:

    יצא מעולה! המון תודה 🙂

    Reply
  4. עינת says:

    שאלה כללית לגבי כל הגבינות, כמה זמן אפשר לשמור במקרר?

    Reply
  5. roni says:

    ביצעתי ללא שמרי הבירה. והתוצאה נפלאה. נטלי תודה!!! הבלוג שלך מצויין

    Reply
  6. ofer says:

    תודה נטלי, יצא מעולה
    לא ממש גבינתי, אולי לא שמתי מספיק שמרי בירה ואולי הטעם של האגוזים השתלט. טיפה מזכיר פטה כבד מבחינת הצבע המרקם והטעם. אבל מה שחשוב זה שיצא ממרח ממכר.
    יש לך רעיונות מה אפשר לעשות כדי לדמות יותר לגבינה?
    יש עוד המלצות לשילובים אחרים של תוספות ותיבול?

    ניסיתי גם את הגבינה מהשקדים המעולה בכמה וריאציות על המתכון המקורי, ויוצא מדהים כל פעם. מזל שיש לי את הויטמיקס כדי להכין את המתכונים שלך..

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.