בורקס פיצה יאמייםם

30 Sep
September 30, 2012

מצרכים למתכון

רסק עגבניות – 8 X כף – סה”כ (136 גרם)
בצל – 2 X יחידה קטנה – סה”כ (126 גרם), בצלים קצוצים.
טבעות זיתים – 6 X כף – סה”כ (138 גרם), 2 חופני זיתים מגולענים פרוסים.
שום – 4 X שן – סה”כ (28 גרם), שיני שום כתושות.
מים – 12 X כף – סה”כ (120 מ”ל)
מלח – 2 X כפית שטוחה – סה”כ (18 גרם)
פפריקה – 2 X כפית שטוחה – סה”כ (6 גרם), פפריקה מעושנת.
אורגנו מיובש – 8 X כף שטוחה – סה”כ (24 גרם), או תערובת תבלין איטלקית.
בצק עלים – שקית (1000 גרם)

אופן הכנת המתכון:

1. לטגן קלות את השום הכתוש והבצלים הקצוצים עד להזהבה.
2. להוסיף את שאר המרכיבים מלבד הזיתים לרוטב ולבשל על אש נמוכה למשך חמש דקות.
3. לתת לרוטב להתקרר מעט בכדי שנוכל למרוח על בצק העלים.
4. להוציא את הבצק המופשר מהמקרר, לפרוס אותו על משטח יבש. חייב שזה יהיה בצק מגולגל שכבר מרודד ורק צריך לפרוס אותו, אם הבצק הוא גוש, אז צריך לרדד לדפים.
5. למרוח את הרוטב באופן אחיד, לפזר את הזיתים מעל (2 חופנים), לגלגל לרול ולחתוך כל חלק למספר טבעות. סה”כ יוצא כ- 32 יחידות.
6. להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 20-25 דקות, להציץ ולראות כאשר משחים זה אומר שזה מוכן.
7. בתיאבון (:

רעיונות לשידרוג/טיפים: להגיש לצד סלט טרי.

Comments

comments

Tags: , , , ,
6 replies
  1. ורד says:

    נהנתי מאוד מהמתכון והאתר יפייפה…

    Reply
  2. אסתר says:

    היי, אני הולכת להכין אותם הערב, רק רוצה לברר- האם וכמה זמן אפשר לשמור במקרר?
    (אני זוכרת שבורקסים שהייתי קונה בעבר בחוץ היו ממש לא טעימים אחרי יום.. למרות שכשעבדתי במאפייה שכזו גיליתי שהרבה פעמים הם פשוט מחממים שוב את הבורקסים שנשארו מאתמול ומוכרים גם!)

    Reply
    • Natalie says:

      היי אסתר, אפ תחממי בתנור או בטוסטר אובן הם יצאו כמו טריים, במיקרו הם פשוט יצאו סמרטוטים ולא משהו…

      Reply
  3. לאה says:

    אפשר להכין את זה מעלי פילו?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.