אורז זעפרן, שקדים מולבנים וחמוציות…

17 Mar
March 17, 2013

על כל שולחן חג חייב להיות אורז מיוחד… וזה האורז הכי מיוחד שאני מכירה 🙂

אורז זעפרן שקדים מולבנים חמ


2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים רותחים
רבע כוס חמוציות
5 כפות שקדים מולבנים
3-4 כפות שמן לבישול (אני משתמשת רק בשמן ענבים)
חצי כפית זעפרן
מלח לפי הטעם


אני עם הזעפרן מאוד מאוד זהירה, יש לו טעם מאוד חזק (בעיניי) ואני אפילו שמה פחות מהחצי כפית הרשומה, אם אתם אוהבים לכו על הכל אבל אם הטעם חזק מידי לכם כמו שהוא חזק לי אז ממש כמה חתיכות קטנות זה מספיק, ועדיין נותן אחלה של טעם.

את האורז אני שוטפת היטב במסננת, שמה את השמן בסיר על האש ומחממת ואליו מעבירה את האורז, מערבבת היטב כדי שכל האורז יתכסה בשכבת השמן המבריקה ולא ידבק אחד לשני ומוסיפה את שאר המרכיבים. מביאה לרתיחה (עיניין של דקה כי המים כבר רתוחים) ומנמיכה את האש ללהבה הכי הכי נמוכה שיש לנו.
בערך 20 דקות בישול אבל מניסיון זה גם יכול לקחת פחות זמן, לכן אני פותחת, מביאה סיבוב בעדינות מכיוון הדפנות ולא באמצע הסיר וטועמת, אם מרגיש כמעט מוכן, אז מכבה את האש ומכסה שוב במכסה, פשוט נותנת לאדים בסיר לרכך את האורז סופית, אחרי 5 דקות פותחת שוב לעוד סיבוב בעדינות ושוב סוגרת לעוד כמה דקות של ריכוך עם האדים שכבר יש בסיר.

האורז יוצא אחד אחד בלי פאשלות אף פעם!



אורז זעפרן שקדים מולבנים חמ


ואם אתם תוהים מה אכלנו על יד האורז… הפעם הכנתי את קציצות הסויה המיוחדות שלי ברוטב עם שומר, תפוחי אדמה ולא היה לי ארטישוק אז הפעם הוספתי חומוסים מבושלים. איזה טעייים.


אורז זעפרן שקדים מולבנים חמ



וקולז-אפ אחרון-


אורז זעפרן שקדים מולבנים חמ


בתאבון 🙂

Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,
16 replies
  1. אסתר says:

    הי, זעפרן לא בא בחוטים?

    Reply
    • Natalie says:

      נכון, קטנים כאלה דקיקים, אני מקווצ’צ’ת אותם קצת וככה מודדת על הכפית. לא צריך הרבה.

      Reply
  2. גבי says:

    נראה מהמם, מסכימה איתך שחובה על שולחן החג, זה מאוד מתאים…

    Reply
  3. מיטב says:

    היי נטלי, תודה רבה על המתכון, נראה גם די קל למרות שאני פאשלנית באורז, כניראה אין לי את זה, אני בכל זאת רוצה לנסות.

    Reply
    • Natalie says:

      אין דבר כזה פשלנית, תנסי עד שתצליחי, לכי שלב שלב לפי המתכון ותצליחי 🙂 בכל אופן מחזיקה לך אצבעות…

      Reply
  4. טל says:

    כל הכבוד מאוהבת בבלוג שלך, וגם בך 😉

    Reply
  5. איציק says:

    זה ה- אוכל, אני מבחינתי שם את זה במרכז השולחן, לא בצד, זה וסלט ואני מאושר… לא צריך יותר.

    Reply
    • Natalie says:

      תאמין לי שאני בכיף מסתפקת בזה, אבל אני לא היחידה בשולחן… שיהיה בתאבון וחג שמח

      Reply
  6. אייל says:

    אני לא מכיר כל כך את הזעפרן, אבל אני אחפש אותו, אני מקווה שאני אוהב את הטעם כי האמת שאין לי מושג…

    Reply
  7. מירו'ש says:

    אני שמה מים לפי העין, קצת מעל גובה האורז ויוצא בול… חג שמח

    Reply
  8. צחי וגנר says:

    צילום משובח… 🙂

    Reply
  9. צחי וגנר says:

    גם מעולה לחג, תודה רבה

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.