גבינת מוצרלה טבעונית
גבינות טבעוניות זה מצרך כל כך נחשק בעולמנו הטבעוני, לא יאומן שעד לא מזמן לא הכרתי את החלק הזה בטבעונות ואני כל כך שמחה לראות אותו מתפתח ומגיע לאנשים מאוד מוכשרים שהופכים מתכונים ליצירות משובחות ומשפרים אותם עם גאונות אישית והשראות…
הפעם הכנתי את המתכון למוצרלה הטבעונית המעולה שהומלצה בקבוצת בישול טבעוני על ידי גיא מוגרבי
שהעלה את הפיצה המשגעת שלו (וואו כמה ריר היא מורידה), עם המוצרלה מעליה, את המתכון תירגמתי מהאתר של
artisanveganlife
ומאוד שמחתי להכיר את המתכון המצויין הזה, הוא מתורגם ממש אחד על אחד, אין פה שום שינוי או תוספת משלי, מי שרוצה יכול לקרוא את אותו הדבר גם באנגלית בלינק.
מצרכים-
כוס יוגורט סויה (או אחר) לא ממותק- מתכון ליוגורט טבעוני
כוס קשיו מושרה ל 3-8 שעות
כוס מים (מחולק לשניים במתכון בהמשך)
1 וחצי כפיות של מלח ים
3 כפות של קמח טפיוקה
1 כף של אבקת אגר אגר (או 2-3 כפות של פתיתי אגר אגר- אפשר לטחון פתיתים לאבקה במטחנת תבלינים)
אופן ההכנה:
להכניס לבלנדר את היוגורט, הקשיו, חצי כוס מים והמלח ולבלנדר עד שמתקבל מרקם חלק, קרמי ואחיד.
נעביר לכלי גדול ונניח בצד לנוח עם מגבת מונחת מעל באופן שהמגבת לא ממש אוטמת את האויר רק מונחת קלות.
נשאיר לנוח למשך כ-12-24 שעות עבור התסיסה של הבלילה לקבלת הטעם המיוחד והגבינתי של המוצרלה.
בצילום- לאחר התסיסה, המרקם הופך למעט יציב יותר.
נטרוף פנימה את קמח הטפיוקה.
ונעבור לטפל באגר-אגר:
בסיר רוטב נערבב את האגר-אגר יחד עם חצי כוס מים רגילים, נביא לרתיחה ונצמצם על אש קטנה למשך 3-4 דקות.
נוסיף לסיר את הבלילה ונערבב היטב מס’ דקות עד לקבלת מרקם חלק, ומבריק, צמיגי ומעט מוצק.
נמלא קערה גדולה במים ובהמון חתיכות קרח,
ובעזרת 2 כפות נעביר “כדורים” קטנים לתוך הקערה הקרה.
נשאיר את המוצלה במים הקרים למשך 20-30 דקות והיא מוכנה לאכילה…
אני הכנתי עם המוצרלה, בנתיים כן?!.., רק סלט, רק כדי לטעום ולהתפנק קצת,
קצת עגבניות, עלי בייבי, רוקט, זיתים ורוטב בלסמי מעל הכדורי מוצרלה הטבעונית שלנו.
מחר תגיעה הפיצה של גיא מוגרבי, שנראת כל כך הרבה יותר טוב מ’רק סלט’, וכבר הבטחתי לאישי, אז נחזיק אצבעות לתוצאות טובות.
תמונות יגיעו כמובן לפה בקרוב.
הצעת הגשה נוספת-
מעניין אם אפשר להתיך על פיצה…
מחר נגלה… על פי גיא, זה נראה מעולה, אבל אני אנסה מחר ואדווח…
היי,
איך יצאה הפיצה? את חושבת שכדאי להוסיף שמרי בירה על מנת לקבל אפקט התכה?
נראה נפלא דרך אגב,
עינת
הפיצה יצאה מעולה, יש צילום בעמוד שלי בפייסבוק, שמרי בירה בהחלט מומלצים כאן…
🙂
תודה רבה
מתי מוסיפים את שמרי הבירה ואיזו כמות?
(פעם ראשונה שאני מנסה להכין משהו כזה….)
תוסיפי לדעתי אחרי ההתססה, 3-4 כפות נשמע לי מספיק, תטעמי ותחליטי אם בא לך יותר…
טוב, ננסה…
תודה רבה על הבלוג הנפלא, את מדהימה!
<3
אפשר להחליף את היוגורט בחלב סויה פשוט? כי לפי המתכון של היוגורט זה פשוט חלב סויה עם פרוביוטיקה..
או – יש יוגורט סויה שאפשר לקנות? 🙂
לצערי אין בארץ עדיין. אבל מאוד פשוט להכין. 2 צעדים ואת שוכחת מזה למס’ שעות וזה מוכן.
לא. כי החלב צריך לתסוס ולהפוך קודם ליוגורט, והיוגורט משמש כמו סטרטר לתסיסה של הגבינה עצמה לאחר מכן. צריך לתת לזה זמן לעשות את שלו.
תודה 🙂
מה זה אגר אגר?
זה ג’לטין צימחי.
http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-AgarAgar.htm
ואם אין לי אגר?
לא ניסיתי אם מרכיבים אחרים. תקני.
שלום נטלי, מאחר ולא הצלחתי להשיג קמח טפיוקה השתמשתי בטפיוקה, לכן לא הצלחתי להגיע למרקם של מוצרלה אבל הגבינה יצאה מדהימה. מילאתי קנלוני בתערובת התרד שנותרה לי ממתכון הקיש שלך, הוספתי רוטב עגבניות ואת הכמו מוצרלה מלמעלה, ואפיתי בתנור, יצא מעדן. הערב הזלפנו על הכמו-מוצרלה שמן זית וסומק וניגבנו עם הפיתות שאפינו על פי המתכון שלך, והתמוגגנו. אני לא בטוחה שאמשיך לשלב הטבילה במים גם בפעם הבאה… תודה!
היי נטלי…יצא לך לנסות את הגבינה על פיצה? האם זה יוצא מוצלח?
ניסיתי, היא לא נמסה, אבל מתרככת אחלה, וממש טעימה, גם ניסיתי בבורקס, בעלי כמעט התעלף, הוא נשבע שלא היה מרגיש בהבדל בין זה לגבינה חלבית.
תודה 🙂
נטלי כמה זמן הגבינה מחזיקה מעמד במקרר? והאם יש דרך אידיאלית לאחסן אותה?
תודה דפנה
כמה זמן זה משהו שעדיין לא הגעתי אליו, היא הייתה אצלי 4 ימים לפני שנגמרה, השארתי אותה במים בלבד, אבל הכי אידיאלי זה לערבב מעט מלח במים ולשמור בכלי סגור.
זה מוסיף מליחות מעט לגבינה, קצת כמו גבינה מלוחה עדינה.
היי,
תודה על הבלוג והמתכונים!
האם את משאירה את הבלילה ‘לנוח’ במקרר או מחוצה לו?והאם התססת במשך 12 או 24 שעות?
אשמח לתשובתך ..מנסה את המתכון היום 😉
היי שרון, הבלילה נשארת לתסוס מחוץ למקרר. זה לא או-או, זה בין 12 ל-24 שעות, אז כל עוד את בטווח הזה, זה בסדר, לא פחות מידי ולא יותר מידי… בהצלחה, אשמח לפידבק 🙂
תודה רבה על התגובה המהירה..
אעדכן בקרוב לגבי התוצאה
יום נפלא!
יצא נהדר!
פשוט מאוד להכנה ושווה ביותר!
אנסה גם את גבינת הפטה בקרוב..
המון תודה 😉
נראה מעולה!:)
ואגב אפשר להחליף את היוגורט סויה ביוגורט קשיו או שזה לא תופס חחח?
🙂 לא ניסיתי אז אין לי תשובה, החומרים פועלים אחרת, הייתי ממליצה לדבוק במתכון. (מקסימום לנסות רק כדי להיות בטוחים ולחזור לספר לי מה יצא 🙂 )
במחשבה שניה זה לא יהיה יותר מידיי קשיו ופחות גבינתי? ואני אעדכן אותך אם זה מה שאעשה. תודה!:)
גם הקשיו וגם הסויה הם בטעם גבינתי, העיניין הוא יותר לגבי המרקם.
אפשר להשתמש ב xantham gum
במקום האגר? אני לא מצליחה למצוא אגר בשום מקום. כמו כן האם אפשר להשלמת ביוגורט קשיו במקום יוגורט סויה? אם כן איך משנים את המתכון? תודה
היי מיכל, לא ניסיתי אחרת ולכן אני לא לוקחת אחריות לשער אם זה נכון לעשות, אני ממליצה לדבוק במתכון, אגר אגר אפשר להזמין באינטרנט אם חסר במלאי בחנויות הקרובות.
בהצלחה…
הי, מה אפשר לשים במקום קמח טפיוקה? אין לי …
היי ליאת לצערי זה ממש הכרחי במתכון, תחכי עם זה עד שתקני.
שלום נטלי,
האם אפשר להחליף את הקשיו הטחון בקמח שקדים למשל?
הבלנדר שלי לא טוחן מספיק טוב אגוזים ואת המתכון של גבינת הפטה שקדים למשל זה קצת פקשש…
תודה!
נטע
כן אני מבינה, צריך לטחון היטב, דווקא אחרי ההשרייה הקשיו מתרכך ולא קשה לטחון אותו. במתכון הזה צריך רק את הקשיו אז או שתנסי למצוא קשיו טחון.
הבלוג ישר למועדפים!
🙂
נטלי, תודה ענקית!! אני טבעונית כבר שנה וחצי, וכל כך כיף להכיר מתכונים שהם לא רק מחליפים מוצרים מהחי, הם טעימים, מיוחדים, ועושים חשק לבשל ולאכול! את עוזרת לי להמשיך בחיוך בדרך שבחרתי בה, המתכונים נהדרים והצילומים מדהימים, תודה!
הי ,
קודם כל המתכון נראה מדהים
אני צמחוני לא מעט שנים ( עם 90% טבעונות )
לאחרונה החלטתי לנסות לגשר על ה 10% הנותרים….
הבעיה העיקרית שלי היא עם מוצרי הסויה – שיש להם , מעין טעם שכזה… קשה לי להגדיר אותו – מעין טעם צמחי\קטנייתי שכזה .
במיוחד חלב סויה …. שם זה ממש לא נסבל ללשון שלי, ( אני מודה אני מפונק כנראה ….)
בטופו למשל הוא גם קיים אך חלש יותר
האם יש דרך להעלים את הטעם הנ”ל ?
האם הגבינה יוצאת עם הטעם הזה ?
אני לגמרי מבינה את עיניין הרגישות, לי זה היה בתחילת הטבעונות, אחר כך התרגלתי, היום זה כבר לא מורגש, אפילו טעים.
מפה אני עונה לך שקצת קשה לי לומר אם יש או אין את אותו הטעם, מבחינתי לא, אולי לשון רגישה יותר תרגיש אחרת. וחלב סויה אני שותה רק בטעם וניל, בקפה/תה… אחרים באמת לא טעימים לי אלא אם כן זה חלק ממתכון ואז זה לא מורגש לי.
תודה על הכנות!
אני חייב לומר שהיום אכלתי טופו של חברה שאני תמיד קונה ( לא יודע אם מותר לרשום חברות אצלכם ) ויש לו בד”כ את הטעם הנ”ל ( אם כי חלש יחסית ) וראיתי לפתע סוג רך יותר, כמעט והטעם לא היה קיים שם .
יש אפשרות לעשות את זה עם טופו ? ( במקום החלב ? אני יודע שאני מתפרע פשוט הטעם הזה, אוי…. )
בכל מקרה – השתכנעתי אגב, אני בדרכי לקנות מצרכים ….
יש לי חלב סויה שפתוח איזה כמעט שבוע זה בסדר ? האם מריחים כשהוא מתקלקל ?
אני מנסה כעת את המתכון עם היוגורט סויה החדש של תנובה אבל הוא “במתיקות מעודנת”, יש מצב שזה יהרוס הכל נכון?
טוב בכל מקרה זה כבר בתהליך… אדווח איך יצא בהמשך
יצא מעניין 🙂
מה זה יוגורט סויה לא,ממותק?
כל מה,שאני רואה בסופר זה מתוקים – עם פירות, וניל, שוקולד..
אפשר להכין לבד בבית (יש מתכון באתר) או לקנות מחברת תנובה שמשווקת יוגורט סויה טבעי ללא תוספת סוכר.
גם הרגיל שלהם מכיל סוכר
וזה יוצא לא טוב….
היי נטלי!
הכנתי את המוצרלה, כל השלבים נראו נכונים חוץ מהתוצאה הסופית:
המרקם היה יותר מדי רך לדעתי, הכדורים שמרו על הצורה אבל לא היו נגיסים כמו שציפיתי
וגם הטעם היה קצת מוזר..
המרקם אמור להיות ממש כמו של מוצרלה או רכרוכי יותר?
לא בטוחה אם ככה אמור להיות ולא לטעמי או שפישלתי איכשהו…
המון תודה!
היי יעל, בואי ננסה להגיע לנקודה. בשלב הבישול, האם הגעת למצב שהבלילה ממש צמידית ודביקה (יותר ממה שנראה אצלי בצילום) ? כי זה המפתח ליציבות והצמיגיות של החומר. בפעם הראשונה שהכנתי, לא הבנתי כל כך את העיניין וגם לי יצאו רכרוכיים. לכן אני מנחשת שזה מה שקרה.
ממממ העיסה היתה כן כמו בצילום…
אז מה לעשות אחרת בעצם?
שלום נטלי, אני לא מוצאת יוגורט סויה לא ממותק ולצערי הפרבאיוטיקה עולה ים כסף! יש אופציה נוספת?
עד כמה לדעתך זה ישפיע על הטעם אם אשתמש ביוגורט סויה של תנובה במתיקות מעודנת?
תודה על המתכונים הנפלאים 🙂
לא ממליצה לך, המתיקות תורגש ולא יצא טוב. תודה על המחמאות 🙂
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!