שיפודים טבעוניים, פולנטה וטופו ברוטב ג’ינג’ר וליים

24 Apr
April 24, 2014

 

 

 
קל להכנה, לא דורש ידע מקדים, טעים להפליא, נראה אלגנטי אך לא מתפלצן,
שיפודים, אך בקלאסה ^_^
מתאים לכם לעל האש הקרב?
 

שיפודים טבעוניים, פולנטה וטופו ברוטב ג'ינג'ר וליים

שיפודים טבעוניים, פולנטה וטופו ברוטב ג’ינג’ר וליים

כמות: מפנק ל- 2 סועדים רעבים. הכמות המוצגת בצלחת ההגשה היא חצי מהכמות המתקבלת.

מרכיבים:

לשיפודים:

150 גרם טופו

150 גרם פולנטה (או תפוחי אדמה חצי רכים)

מדריך קל להכנת הפולנטה למי שממש רוצה

5 פטריות שומפיניון בינוניות

מס’ עגבניות שרי לפי החשק

למרינדה:

רבע כפית מלח

2 כפיות שומשום קלוי (פשוט ללא שמן להניח במחבת חמה, לנער מעט עד להזהבה והשומשום מוכן וקלוי)

2 כפות כוסברה קצוצה (אפשר פיטרוזיליה במקום)

2 שיני שום כתוש

1/4 כפית פפריקה חריפה (אפשר מתוקה אם יש ילדים)

מיץ מ1/2 ליים ומעט גרידת ליים מהקליפה

4-5 כפות מים רותחים

1 אצת נורי (או אחרת חזקה יותר בטעמי הימי)

1/4-1/2 כפית ג’ינג’ר טחון (אם זה ג’ינג’ר טרי אז לכתוש/לגרד בפומפיה הדקה 1/4, אם הוא מגיע כתוש מוכן אז 1/2 כפית)

לרוטב מעל:

מה שנשאר מהמרינדה לאחר ההשרייה של הפולנטה והטופו, פשוט לסנן.

2 כפיות טחינה גולמית

מלח לפי הטעם

 

שיפודים טבעוניים, פולנטה וטופו ברוטב ג'ינג'ר וליים

ההכנה:

נתחיל עם הטופו והפולנטה, נסחוט מעט את הטופו ונחתוך את הטופו והפולנטה וריבועים קטנים-בינוניים.

בקערה גדולה נשרה לכ- 2 דקות את האצה יחד עם המים הרותחים ונפרק אותה לחתיכות, נכניס פנימה את קוביות הפולנטה וטופו.

בכלי קטן נערבב את שאר החומרים למרינדת השיפודים ונשפוך פנימה לקערה ובה הפולטה והטופו, נערבב קלות, נסגור בנייר נצמד ונשאיר במקרר לספוג טעמים לעד 4 שעות.

 

לאחר ההשריה במרינדה, אפשר להעביר לשיפודים, לסדר יפה, ואל הגריל, אם בא לכם להשאר בבית, אז פשוט ללא השיפודים להעביר למחבת ולטגן מעט משני הצדדים, רצוי מחבת פסים ללוק מרשים, אפשר לסדר על השיפודים אחר כך עבור ההגשה…:)

 

לרוטב מעל, לשמור את המרינדה שלנו ולטחון אותה יחד עם טחינה גולמית, אפשר גם רק לערבב ללא שלב הטחינה במעבד מזון/מטחנה קטנה,  אני טוחנת כי אני לא אוהבת את האצות כחתיכות רכות ברוטב.

לפזר את הרוטב מעל בזמן ההגשה, ולהגיש מעט בצלוחית אישית, אפשר גם לעטר עם כוסברה/פיטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק קצוץ, פלפל צ’ילי אדום חריף, והרבה מיץ ליים…

בתיאבון!

שיפודים טבעוניים, פולנטה וטופו ברוטב ג'ינג'ר וליים

NAT_9054-2-3_

NAT_9059-2-4_

NAT_9062-2-5_

NAT_9065-2-1_

שיפודים טבעוניים, פולנטה וטופו ברוטב ג'ינג'ר וליים

שיפודים טבעוניים, פולנטה וטופו ברוטב ג'ינג'ר וליים

שיפודים טבעוניים, פולנטה וטופו ברוטב ג'ינג'ר וליים

שיפודים טבעוניים, פולנטה וטופו ברוטב ג'ינג'ר וליים

שיפודים טבעוניים, פולנטה וטופו ברוטב ג'ינג'ר וליים

NAT_9121-2-12_


Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,
5 replies
  1. נוה שטרית says:

    אם את יכולה להתחשב בקשיי הקליטה, הקריאה. . . עזרי לנו והעלי סרטים ליוטיוב. . . ככה אפשר לנו לנגן הלוך וחזור את המתכון, מבלי לקרא שוב מהמחשב או הסמארטפון. . . אנא שקלי ברצינות את בקשתי ורבים יודו לך. . ,

    Reply
  2. ענת says:

    אפשר להשרות את הטופו יותר זמן במרינדה?יממה נניח?
    וחוץ מזה, אני מתה על הבלוג שלך!כל מה שאני מכינה ע”פ מתכוניך תמיד קוטף המון מחמאות!

    Reply
  3. דנה says:

    כמה זמן על המנגל במידה ועושים על האש.?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *