פרוייקט שותפות למטבח, טארט תותים וניל ויין קר וטבעוני
בפרוייקט המקסים של קבוצת הבלוגריות הוחלט החודש על תותים, הפרי (בוטנית זה נקרא מצעית תפוחה ולא פרי) נמצא בשיא עונתו, התותים אדומים ובשלים פשוט תענוג,
תות השדה מהווה מקור טוב לוויטמין C, לוויטמין A ולוויטמינים מקבוצת B. התות עשיר באשלגן, ברזל וסידן ודל בקלוריות: 26 קלוריות ל-100 גרם תות-שדה.
המתכון מקורי לחלוטין וממוגג לגמרי, הטארט קר וכדי להבין עד כמה שזה טעים, חייבים להכין,
אני פינקתי את המשפחה לכבוד שישי, זה היה הלהיט בערב.
התנצלותי הכנה בפני האוכלוסיה האלרגית לתותים, כמובן שאפשר להמיר את הפרי גם בפירות כמו אפרסקים, משמשים, שזיפים אגסים וכו…
לנבחרת שלנו הצטרפו בלוגריות מעולות חדשות, אנחנו כניראה עושות משהו טוב 🙂 :
נעה וגאנסקי – Vegansky
הדס אריאל קמחי – Pink Lady
עינת שגיא – בישול בריא עם עינת
שרה הורניק – משחקת באוכל
נופר יערי- לא על החסה לבדה
סיון מאירי – סיו-פוד
גילוי נאות והתנצלות קטנה … 🙂
ברגע של היסח הדעת הגברת הקטנה שלי (בת 3) החליטה לבקר את הקלתית ולהעביר אותה ביקורת איכות, היא אכלה את כל השוליים עוד לפני שהספקתי לצלם, לכן העוגה בצילומים עדיין מונחת בתבנית ולא יכולתי להשוויץ בכמה שהיא יפה ומפנקת…
אבל לא נורא, לה, מותר הכל… 🙂
השתמשתי בתבנית סיליקון (אפשר גם אחרות) 26 ס”מ רוחב על 3 וחצי ס”מ גובה.
נתחיל במרכיבים-
כ- 20 תותים יפים ואדומים.
לקלתית-
100 גרם שמן קוקוס (לא עובד טוב עם שמנים אחרים מניסיון)
שליש כוס שמנת צמחית או חלב צמחי
250 גרם פתי בר (שרוול שלם) פלוס 15 עוגיות קרמל מסוג לוטוס (או כמו במקרה שלי מצאתי רק את החיקוי הבד”צ שלהם) 🙂
לקרם הוניל הצרפתי-
2 פחיות קרם קוקוס מהסוג השמן, לדעתי הכי טוב של “תומר יבוא ושיווק מוצרי מזון”
חצי כוס סוכר
חבילת אינסטנט וניל בטעם וניל צרפתי
לזיגוג-
3/4 כוס ריבת תותים
רבע כוס יין אדום מתוק
לפיזור של טוויסט- תערובת קראנצ’ית טעימה.
50 גרם שקדים
50 גרם פיסטוקים
כפית סוכר
חצי כפית קינמון
****************************************************
לשלבי ההכנה-
נתחיל עם הקלתית (הבסיס).
את הביסקוויטים נכניס לבלנדר ונפורר עד דק יחד עם שמן הקוקוס.
את השמנת/חלב צמחי נכניס בהדרגה עד שהתערובת מרגישה פירורית אך מספיק לחה בכדי לעצב איתה את הקלתית בתבנית.
אם מורגש חוסר בנוזל, להמשיך להוסיף מהשמנת/חלב צמחי עד שנתפס.
את התערובת נעביר לתבנית הטארט הדי שטוחה, אני השתמשתי בסיליקון ולא היה צורך בשימון התבנית אך אם אתם משתמשים בתבנית שונה, שמנו אותה מעט.
הדקו היטב לתבנית באופן אחיד והכניסו למקפיא למשך 20 דקות, מיד לאחר אפו בתנור שחומם מראש ל160 מעלות למשך כ-10-15 דקות בלבד.
הוציאו לקירור עד לטמפרטורת החדר.
לאחר האפיה, לא להתרגש ממעט סדקים
הקרם-
נשתדל לשמור את פחיות הקרם קוקוס במקרר עד לרגע השימוש בהן,
את הפחיות נהפוך ונפתח מהצד התחתון שלהן, את שכבת המים נשפוך (אין צורך במים) ורק את הקרם נעביר לקערה להקצפה.
נוסיף חבילת פודינג אינסטנט וניל בטעם וניל צרפתי.
וחצי כוס סוכר בהדרגה עד לקבלת קרם/קצפת יציב. אם הקרם לא מתייצב כי השתמשתם בקרם לא מספיק שמן, אל דאגה, הקרם בשלב המקפיא יהפוך ליציב וזה בסדר…
ובנתיים נכניס למקרר.
עכשיו נכין את הרוטב לזיגוג, את הריבה נערבב יחד עם היין בכלי קטן על אש נמוכה ונערבב עד שהמרקם הופך אחיד ונוזלי.
נשאיר בצד לרגע.
ועכשיו נטחן את תערובת הקראנץ בעוגת טארט הקרה שלנו,
נכניס יחד את השקדים, הפיסטוק יחד עם הסוכר והקינמון ונטחן ממש קצרה, עד לקבלת תערובת אחידה ופירורית אך לא דקה מידי ומעט גרגירית….
עכשיו התערובת הזאת, היא הרבה יותר מידי גדולה עבור הטארט, אני מכינה אותה אבל בתכלס משתמשת רק בכמה כפות בלבד, בכל מה שנשאר אני משתמשת בקורנפלקס, או מאלתרת בכל מיני קינוחים, זה ממש מוסיף ומשדרג כל דבר, מומלץ להחזיק במקרר לשעת הצורך, וגם ככה עם כפית זה די ממכר 🙂 .
את התותים נחצה או נפרוס לאורכם.
ובואו נרכיב.
את הקלתית נמלא בקרם הוניל הצרפתי, אם הקרם דליל מידי אז להעביר למקפיא לפני שממשיכים עם ההרכבה, מעל נפזר את תערובת השקדים והפיסטוק, נמרח מעל את הרוטב ריבה ויין ומעל הכל נפזר את התותים החצויים/חתוכים.
אפשר להשאיר כמה כפות מהרוטב ריבה ויין ולמרוח מעל לתותים למראה מזוגג ומבריק יותר.
לאחר ההרכבה, נכניס את הטארט למקפיא לפחות ל-4 שעות להתייצבות. אני מעדיפה להכין את הטארט ביום לפני ולתת לו לנוח בלילה עד לרגע האירוח.
תמיד אפשר גם סתם להתפנק עם כפית…
רוצים עוד קצת?!?. יש גם את זה בבלוג.
עוגת קרם פירות קרה עם שוקולד
לשאר המתכונים המהממים מאת היוצרות האחרות-
הדס אריאלי קימחי- טראפלס תות טבעוני
עינת שגיא- עוגת שוקולד תות טבעונית
נעה וגנסקי- עוגת גבינתותים ומקפא פירות חורפי
שרה הורניק- קרפים טבעוניים עם קצפת תותים וקוקוס
סיון מאירי- סלט תרד עם תותים, אשכולית אדומה, אבוקדו, בצל וויניגרט בלסמי
הכנתי את העוגה הזו ואנשים נפלו פעמיים!
פעם ראשונה כשטעמו ופעם שנייה כשאמרתי שזה טבעוני…
אנשים פשוט גירדו פירורים מהתבנית! לא האמינו לי שזה טבעוני. בקיצור יצא פצצות.
מכיוון שלא היה לי שמן קוקוס לקלתית, החלפתי ב50 גרם מרגרינה, חצי כוס חל”ס וקופסה קטנה של שמנת צמחית. לא יודעת איך היה אמור לצאת עם שמן הקוקוס, אבל גם בצורה הזו זה יצא מעולה.
אנשים ביקשו את המתכון אז הפניתי ישירות לבלוג שלך.
בקיצור – תודה!!
מעולה, שמחה מאוד לשמוע 🙂 כל הכבוד על ההצלחה….
הכנו אתמול את העוגה והיא נטרפה כליל.
במקום הקטע עם היין (שלא היה)- בישלנו תותים קצוצים עם סוכר למעין מרקחת ביתית וקררנו.
ההמשך בדיוק כמו שהצעת.
תודה (:
נשמע מעולה וטוב לראות שהסתדרת גם בלי היין 🙂
שמחתי לשמוע…
נראה ממש מעולה רוצה לעשות את העוגה הזו
יש לי שתי שאלות
באיזה פירות את ממליצה להחליף את התותים
כשאת אומרת לתת לעודג לנוח כל הלילה לפני ההגשה את מתכוונת במקפיא?
עד לרגע ההגשה?
מאוד קריטי
אשמח לשמוע
תודה רבה על היצירתיות והצבעוניות
גל
היי גל, התשובה היא כל פרי משומר שאוהבים, אפשר גם טרי, (משומר יותר רך ומתוק), או פירות יער למינהם. יש לי חברה שהכינה אותו הדבר רק עם דובדבנים ומספרת שיצא לה מעולה… ולשאתך השניה, כן, במקפיא, לפני ההגשה אפשר להוריד למקרר שתתרכך קצת, תלוי איך אוהבים. ותודה רבה לך 🙂
אני הולכת להכין את העוגה הזאת לחבר שלי!
נראית מושלמת!
וחוץ מזה ממש תודה על הבלוג שלך-כל המתכונים נפלאים וזה עושה חשק לשמור על הטבעונות 🙂
בשמחה הילה 🙂
עוגה מ ד ה י מ ה !!!!
הכנתי אתמול ליומולדת של אמא והיא התעלפה מהיופי שלה ומהטעם העשיר !
המתכון מאוד מדויק ועבד נפלא !
תודה רבה על האושר שאת חולקת איתנו 🙂
איזה משמח 🙂 תודה
היי, נטלי
האם ניתן להכין בתבנית נשלפת, או שהקלתית לא תחזיק אחרי השחרור מהתבנית?
היא לא מאוד יציבה אבל עם זהירות, אפשרי.
הפיסטוק והשקדים, קלויים או לא קלויים?
Trackbacks & Pingbacks
[…] טארט תותים עם קרם וניל צרפתי ויין אדום נטלי הולדינג – The Vlog […]
[…] טארט תותים עם קרם וניל צרפתי ויין אדום – מתוך theVlog […]
[…] טארט תותים עם קרם וניל צרפתי ויין אדום של נטלי הולדינג […]
[…] טארט תותים עם קרם וניל צרפתי ויין אדום נטלי הולדינג – The Vlog […]
[…] טארט תותים וניל ויין קר וטבעוני […]
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!