עוגת גבינת שוקו-רום טבעונית

13 Jan
January 13, 2014


עוגת גבינה טבעונית קשיו קקאו ורום
תבנית 24 ס”מ
מרכיבים:

שכבת בסיס:

1 מעדן שוקולד סויה

50 ג’ שוקולד מריר מומס

4 כפות שמן קוקוס ללא ריח מומס

1/4 כוס קקאו

1/2 כפית אבקת אפיה

3/4 כוס קמח תופח

1/2 כוס אבקת סוכר

רבע כפית מלח

ההכנה:

לערבב את החומרים הרטובים, ולערבב את כל השאר יחד לבצק שניתן ללוש, ללוש עד לאיחוד החומרים ולסדר בתחתית של תבנית משומנת. להניח במקרר למשך כשעה. להוציא ולאפות על חום של 180 מעלות ל-6-7 דקות בלבד.

שכבה עליונה:

1 כף תמצית וניל

2 כפות קרם קוקוס

4 כפות שמן קוקוס ללא ריח

2-3 כפות סירופ אגבה

350 גרם קשיו רואו

150 מ”ל חלב סויה/שוקו סויה

50 מ”ל רום (האלכוהול) או כף תמצית רום

4 עוגיות אוראו מפוררות

2 כפות אבקת קקאו לפיזור מעל


ההכנה:

לטחון היטב את הקשיו יחד עם שאר המרכיבים מלבד העוגיות אוראו והאבקת קקאו במעבד מזון (אני אישית לא משרה קודם אבל אם המעבד מזון שלכם לא חזק מאוד אז תשרו לשעתיים במים חמימים להתרככות הקשיו), לאחר הטחינה טעמו והחליטו לגבי כמות המתיקות שאתם מעדיפים. אם בא לכם יותר מתוק הוסיפו עוד מעט מסירופ האגבה.

הוסיפו בעירבוב עם כף שברי 4 עוגיות אוראו לבלילה, ובעזרת מרית העבירו את הבלילה הרכה מעל השכבה הראשונה האפויה וסדרו אותה יפה. אני הלכתי על המראה הפרוע ונתתי לה להיות קצת מבולגת 🙂
פזרו מעל כ-2 כפות אבקת קקאו ולמקרר לכשעתיים לפחות עד שמתקרר ומעט מתייצב. העוגה נחתכת יפה אחרי מס’ שעות אך נשארת רכה ונעימה…
הקישוטים- עליכם!
🙂

עוגת גבינה טבעונית קשיו קקאו ורום

עוגת גבינה טבעונית קשיו קקאו ורום

עוגת גבינה טבעונית קשיו קקאו ורום

עוגת גבינה טבעונית קשיו קקאו ורום

עוגת גבינה טבעונית קשיו קקאו ורום

עוגת גבינה טבעונית קשיו קקאו ורום


Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,
12 replies
  1. נילי says:

    הי נטלי,
    קודם כל רציתי לציין שאת גדולה מהחיים ולהודות לך.
    אני טבעוניות קצת יותר משנה ושידרגת לי את החיים
    הכנתי מתכונים אחרים שלך ויצא מדהים.
    בקשר לעוגה האם אפשר להחליף את הסירופ אגבה בסילאן במקום?
    ושאלה נוספת האם לרום טעם דומיננטי?
    תודה רבה

    Reply
    • Natalie says:

      היי נילי, תודה רבה 🙂
      בעיקרון את יכולה להחליף את האגבה בסילאן, יהיה לזה קצת טעם שונה כי לסילאן יש טעם מסויים, אבל לא בהכרח לא טוב.
      אני אישית לא הרגשתי שהרום מאוד דומיננטי, די עדין לטעמי. ואני אוהבת רום 🙂

      Reply
  2. Anat says:

    זוהי ללא ספק העוגה הטבעונית הטעימה ביותר שהכנתי עד היום. היא מזכירה מאוד טירמיסו ומפצה על שנה שלמה של געגועים עזים לעוגה קרמית ראויה. תודה!

    Reply
  3. עינת says:

    היי, יש לי 2 שאלות:
    1. מה זה קשיו רואו?
    2. אני רוצה להכין את העוגה לשבועות שגם ילדים יאכלו ממנה, במה אפשר להחליף את הרום?

    תודה,
    עינת

    Reply
    • Natalie says:

      היי עינת.
      קשיו לא קלוי.
      הרום לא הכרחי מבחינת העוגה, זה רק תוספת טעם. את יכולה להוסיף את הרום בצורת תמצית (ללא אלכוהול) או כל טעם אחר או תמצית אחרת שאת אוהבת.

      Reply
  4. לאה says:

    נראה מעולה.
    לאיזה גודל תבנית העוגה מתאימה?

    Reply
  5. סיון says:

    איפה מסיגים אוראו טבעוני?

    Reply
  6. סיון says:

    משיגים*

    Reply
  7. טליה says:

    הי נטלי,קודם כל זה נראה מושלם (: חושבת שיעבוד אם טוחן בסטיק ידני כיוון שאני חסרת בלנדר?… או שזה לא מספיק חזק ולא יעבוד? תודה מראש!

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *