חביתת חומוס- חביתה טבעונית עם פטריות, כוסברה ובצל

25 Aug
August 25, 2012

החביתה שכולם מכירים, קלה להכנה, אפשר לשדרג במה שאוהבים כתוספות, ותחליף מעולה…


מרכיבים:

כוס קמח חומוס

כוס מים

מעט מלח

כוסברה ובצל קצוץ

פטריות קצוצות

כפית אבקת אפיה

ותערובת תיבלון לפי הטעם, אני הלכתי על תערובת על בסיס כורכום.

ההכנה:

לטגן קלות את הפטריות והבצל בשמן זית,
את קמח, המים, המלח והתיבול לערבב במיקסר ידני (כמו של ביצים), ולשפוך מעל לבצל והפטריות המטוגנות,
מעל להוסיף את הכוסברה, לדאוג לעשות שכבה לא עבה, אפילו די דקה אחרת זה לא מתבשל טוב מבפנים.
וזה כל הסיפור, אפשר לגוון בתוספות לפי הטעם ויוצא ממש ממש טעים 🙂

אני ממליצה להשתמש במחבת גדולה, פשוט יותר נוח להפוך,

הכמות מספיקה ל 5 חביתות בינוניות.

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , ,
23 replies
  1. אור says:

    פוסט מעולה, משתמשת בו מלאאאא…
    המשיכי כך 🙂

    Reply
  2. ורד קימחי says:

    היי נטלי, שאלה לי אליך, אין בעיה להחליף את הירק בחביתה נכון?!?.. כאילו זה רק עיניין של טעם, לא יתפרק לי או משהו…

    Reply
    • Natalie says:

      היי ורד , לא אין שום בעיה, כל עוד זה מינוס פלוס אותם מדדים זה סבבה, את יכולה להתפרע למשל עם שמיר, פיטרוזליה או בזיליקום שאני מאוד אוהבת…

      Reply
  3. עומרי בזלת says:

    את מכירה קמח חומוס אחר שלא ייתן טעם מר ודוחה לחביתה?

    Reply
    • Natalie says:

      אין לי אישית ניסיון בקמחים הנמכרים בארץ, אבל מהניסיון שלי באנגליה, פשוט קניתי את כל סוגי הקמחים שמצאתי, וההבדלים בטעם היו משמעותיים, הקמח הראשון שניסיתי כמעט והוריד אותי לגמרי מהרעיון של קמח חומוס, למזלי השתכנעתי מאחרים שיש יותר טובים וזה באמת עיניין של לנסות ולהתביית על ההכי טוב שמוצאים.
      בהצלחה… 🙂
      (כבר מעלה פוסט שידרוג לחביתה באופן מיקרי שכזה…)

      Reply
  4. דנה says:

    טוב, בדיוק הכנתי את החביתה אחרי שמלא זמן אני מתכננת להכין אותה. היא יצאה מאד יפה אבל ממש לא טעימה. התבאסתי… אחכ שהחזרתי את המצרכים למקום גיליתי שהשתמשתי בטעות בקמח כוסמין במקום בקמח חומוס!
    אז יש עוד סיכוי לחביתה. המשך יבוא…

    Reply
  5. קירה says:

    הכנתי את החביתה ויצא מגניב. נראה ממש כמו חביתה רגילה.
    תודה על המתכון!

    Reply
  6. דין says:

    היי נטלי

    החביתה יוצאת נהדר.

    האם ניתן לשמור את החביתות שנותרו במקרר ליום-יומיים או שעדיף להכין מראש כמות מדוייקת למידת הרעב והאנשים?
    🙂

    Reply
  7. אורנה says:

    היי נטלי
    האם קמח חומוס זה גרגירי חומוס טחון והאם אפשר להכין חביתה אחת ולשמור את הבלילה שנותרה במקרר ולכמה זמן?

    Reply
    • Natalie says:

      היי אורנה, זה גרגירי חומוס טחונים, אבל לא טחינה ביתית, אלא ממש מעובדים דק דק, אפשר לקנות בכל מיני חנויות טבע,
      אפשר לשמור את הבלילה במקרר, אני שמרתי יומיים אולי גם שלושה והיא הייתה עדיין טובה, מעבר לכך לא החזקתי במקרר.

      Reply
  8. רחלה says:

    הי נטלי,
    מה שלומך?
    לגבי החביתה- מה עליי לעשות כדי שהחביתה תשמור על שלמותה ולא תהפוך למקושקשת? (הוספתי עוד שמן, דיללתי את העיסה.. ועדיין לא יוצא לי חביתה שלמה כמו בתמונה)
    תודה ובוקר נפלא!

    Reply
    • Natalie says:

      אני מנחשת פה אבל יש לי הרגשה שזאת המחבת. תשתמשי במחבת נון סטיק, כמו טפלון למשל והיא לא תדבק, ללא המחבת פשוט סיוט להתעסק איתה, מניסיון רב, ואין צורך לשנות את המתכון עבור זה, המתכון יעבוד נפלא 🙂

      Reply
  9. רוני says:

    שלום, האם צריך להשתמש בקמח חומוס קלוי או רגיל?

    Reply
  10. קרן says:

    הכנתי היום – יצא מעולה, בן הזוג אפילו לא שם לב שזו לא ביצה. איזה כיף להחליף ביצים בתחליף בריא וטעים! תודה!

    Reply
  11. roy says:

    אני עושה את המתכון הזה בפעם השלישית וכל פעם לחביתה יש טעם חזק של קמח חומוס, (אפילו אם אני שם הרבה תבלינים)
    יש לך מתכון שמזכיר טעם של חביתה רגילה? (או לפחות בלי טעם של קמח חומוס)

    Reply
    • Natalie says:

      יש עוד אחת על בסיס טופו, מאוד מוצלחת, תערוך חיפוש בשורת החיפוש. אגב סוגי קמח חומוס שונים מגיעים בטעמים שונים ורמות טעם שונות. מניסיון בדוק. בהצלחה.

      Reply
  12. חנה אורלב says:

    שלום נטלי,
    מישהי שאלה אם זה חומוס קלוי או טבעי ולא ראיתי תשובה,זה מעניין.ןבנוסף את כותבת ‘הלכתי על טעם כורכום ,האם זה כמה תבלינים יחד,או רק כורכום? אגב עשיתי את קציצות השעועית וזה יצא מזעזע,בלתי אכיל צרפתי חומוס שעועית אדומה לבנה ושחורה הטיגון השתה את כל השמן והקציצות התפרקו,שמתי בתנור לא התפרק אבל הטעם איום
    מבאס.
    להת’ חנה,

    Reply
    • Natalie says:

      החומוס לא קלוי.
      מזיכרון אני חושבת שהלכתי על תערובת תיבול על בסיס כורכום.
      לגבי הקציצות, נשמע שלא טחנת מספיק עבור פירוק העמילן שהוא מה שמחבר בין המרכיבים, לכן התפרק וטבע לך בשמן.בתנור זה לא יוצא אותו דבר, במיוחד אם לא טחון היטב, נשאר טעם קימחי ולא מבושל. מקווה שעזרתי להבין את התהליך לפעם הבאה.

      Reply
  13. עדן says:

    היי אז ניסיתי ויצא פצצה!!
    גם אני מאנגליה אבל חזרנו לישראל

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *