מרק קוקוס וקארי טבעוני
“וואו”, כן, זה בדיוק מה שאמרתי שניה אחרי שסיימתי את ה’ביסשלוק’ האחרון מהמרק הזה…
איכשהו זה הצליח לעשות לי את זה, הצליח לזרוק אותי לאיזה מקום בקאריביים שאף פעם לא הייתי בו, אבל נורא רציתי להרגיש שם.
ונכון שלא ציפיתם לראות אותי פה כל כך מהר אבל היה לי יום של חצי עבודה אז ניצלתי אותו כדי להכין את הקוקוס הזה,
ויצא כל כך טעים שאיך אני יכולה לא לשתף?!?..
בכלל, כל תהליך ההכנה שלו הייתה מלווה בחלומות בהקיץ, אני יכולה להשבע שאם יש גן עדן, מגישים שם מי קוקוס צוננים, בדיוק כמו אלו ששתיתי ישירות מהקוקוס שלי היום, ואין כמו התחושה הזאת של “עשיתי את זה” כל כולי לבדי, הצלחתי לפתוח את הקוקוס, עם סכין שדימיתי למצ’טה (ואז חזר בעלי ואמר שדווקא יש לנו מצ’טה בבית…), בדיוק כמו שזכרתי מהטיול האחרון שלנו לאי מאוריציוס, בו שברנו את הראש, במקום את הקוקוס בניסיון כושל מאוד לפתוח אותו אחרי שקטפנו מהעץ מחוץ למגורים שהיינו בהם, ואז באה אחת העובדות, נתנה חיוך, נכנסה למטבחון, חזרה עם מצ’טה, נתנה על הקוקוס כמה דפיקות טובות, והופ, נפתח, ואנחנו הרגשנו כאלה תיירים ונכלמים…
אבל יצא מזה משהו טוב, למדתי איך לפתוח קוקוס, אז גייסתי את הזיכרון לטובת המעשה ונתתי פייט טוב, לא ויתרתי, אפילו הבאתי את המכתש של ה’מכתש ועלי’ שלי לעזרה בהרחבת הפתח כדי שאוכל להגיש בקוקוס שלי את המרק האלוהי הזה…
עם כל שלוק הזיתי בהקיץ על איים קסומים ומידי פעם איזה לעיסה מפתיעה של למון גאס החזירה אותי למציאות, אבל גם לשבת בשמש בגינה באנגליה זה לא רע בכלל!
אחרי שעברתי את שלב הפתיחה, רוקנתי מהפנים את “בשר” הקוקוס הרך והטעים, נדמה לי שכמה שהקוקוס יותר גדול, הוא יותר רך מבפנים, אבל אל תתפסו אותי במילה, לא גיגלתי את זה ואני לא מומחית קוקוסים :).
את תוכן הקוקוס שרוקננו, נשמור בצד, חתוך לחתיכות בינוניות שיהיה קל לאכול אותן,
והשאר… זה רק לחבר הכל יחד. מרק קל להכנה, מספיק לזוג, או לכ-4 חברה כמנת פתיחה.
את המרק קישטתי עם פרחים קטנים, רצוי לבחור אכילים, אבל אפשר גם בלי. עלה פטרוזיליה כי ירוק זה תמיד מוסיף, והאמת שמלכתחילה חשבתי שיצא לי מרק לבנבן כזה, ואז כשטחנתי את המרק עם הפלפל האדום הצבע שלו השתנה דרמטית, ובהגשה עצמה, בתוך הקוקוס, הכי טעים וכיפי לגרד קצת מהדפנות שלו, אז תשאירו קצת כזה לאקסטרה פינוק… מאוהבת…
מרק קוקוס וקארי טבעוני
מרכיבים:
3 כפות שמן זית
5 בצלצלי שאלוט קטנים חתוכים לחצי (אפשר גם חצי בצל סגול במקום)
שן שום אחת קצוצה
גבעול סלרי חתוך (ללא העלים)
1 כפית אבקת קארי
1 עגבניה מגורדת
2 כפות קרם קוקוס
מיץ מחצי לימון
צרור קטן של פטרוזיליה (אפשר גם כוסברה במקום)
חצי כפית עשב לימון קצוץ קטן קטן (למון גראס)
חצי פלפל אדום חתוך בינוני (גמבה)
1 קוקוס שלם בינוני/גדול (עבור “בשר” הקוקוס ועבור כלי ההגשה)
בערך 800 מ”ל מים
מים מתוך הקוקוס עצמו
מלח לפי הטעם
ואת “בשר” הקוקוס שרוקננו קודם וחתכנו לחתיכות בינוניות
ההכנה:
לחמם את השמן זית, לטגן מעט את הבצל והשום, להוסיף את הסלרי לעוד 2 דקות עירבוב,
להוסיף את הנוזלים ולערבב,
לערבב פנימה גם את שאר המרכיבים חוץ מהמלח והלימון.
להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה לכחצי שעה עד שהכל מרגיש רך.
להעביר לבלנדר חצי מהכמות ולטחון, או שאפשר לטחון מעט בבלנדר מוט ישירות בתוך הסיר. להוסיף את המיץ מחצי הלימון ולהמליח לפי הטעם.
בטחינה רצוי להשאיר חלק מהמוצקים כי פשוט מאוד טעים ללעוס את “בשר” הקוקוס תוך כדי שתיית המרק…
הערה: אם לא מצאתם קוקוס גדול שלם, אפשר להחליף את הנוזלים בחלב קוקוס במקום.
!היי נטלי, ניסיתי את המרק ויצא מעולה
במקום קוקוס השתמשתי במי קוקוס ובקוקוס מיובש שבמקרה היה
.הכנתי הרבה מתכונים מהבלוג שלך וכולם יצאו מעולים תודה לך
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!