צ’יפס קייל עם קקאו וקינמון
צ’יפס קייל. מה?? מה זאת אומרת?
לקחת את הקייל ולהפוך אותו לצ’יפס? ועוד מתוק? אז כן, כמו שזה נשמע, הפוך על הפוך, וזה כל כך טעים, אני אישית, מכורה!
בחו”ל זה להיט, מככב בכל בלוג טבעוני,
למזלי אצלי ניתן לקנות (יקר כמו זהב) אז אני מפנקת את עצמי פעם ב- באיזה אחד קנוי, אבל למי שלא מכיר ורוצה להבין על מה כל המהומה, הינה מתכון קל קל ופשוט מאוד.
על אותו עיקרון אפשר במקום להכין עם חומרים מתוקים, להשתמש בבסיס הקשיו ולערבב עם מעט מלח, שום, ופתיתי שמרי בירה והינה צ’יפס מלוח, אפילו אפשר להוסיף חריף!
מי שלא ניסה לא יודע מה הוא מפסיד…
צ’יפס קייל עם קקאו וקינמון
מרכיבים:
1/3 כוס קקאו
1/2 כוס קשיו מושרה לכ-4 שעות לפחות
1/2 כוס ממתיק כמו מייפל, סירופ אגבה, סילאן
חצי כפית-כפית קינמון
כפית תמצית וניל
200 גרם עלי קייל
ההכנה:
לערבב במעבד מזון את כל המרכיבים חוץ מעלי הקייל, עירבוב עד לממרח חלק, כל מעבד מזון יתאים.
לשטוף את עלי הקייל ולהפריד את רוב הגבעול האמצעי מהעלים בצדדים, רצוי להשתמש בעלים ללא הגבעול.
את העלים לחתוך ידנית לחתיכות בינוניות קטנות.
להעביר לקערה ולערבב יחד היטב עם הממרח שהכנו קודם.
לפזר על תבנית עם נייר אפיה, באופן אחיד, ופרוס, כך שהעלים לא יעלו האחד על השני.
להכניס למייבש מזון על 135 מעלות ל2-4 שעות עד שמתייבש והופך לצ’יפס,
או לתנור שחומם מראש על 150 מעלות לכ-20 דקות, רצוי לפתוח ולבדוק אם הקייל מתייבש היטב,
להפוך באמצע שגם הצד השני יתייבש וצ’יפסים שכבר התייבשו להסיר.
להגיש בטמפרטורת החדר.
ככול השצ’יפס מתקרר הוא מתקשה יותר.
לנשנש…
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!