בראוניז טבעוני
אילתורים זה הכי טעים שיש, לפעמים מזל שאין את כל החומרים במזווה, אפשר לחזור לעשות ניסויים בקינוחים והכי כיף לגלות טעמים חדשים… 🙂
אז אחרי הטיזר שעשיתי לכם אמש, הינה המתכון המסודר… ומבטיחה לא להעלות צילומי פוטו פלאפון מזעזעים באמצע הלילה שוב… סתם נראה לכם?!.. 😉
בראוניז טבעוני
מרכיבים:
2 כוסות קמח תופח
6 כפות אבקת קקאו
חבילת שוקולד מריר בין 100-200 גרם, אני תמיד הולכת על יותר.
6 כפות שמן קוקוס
כוס וחצי סוכר
כפית תמצית רום (אפשר גם יותר)
1/4 כוס שרי ברנדי
2 גביעי מעדן אלפרו שוקולד (או 2 גביעי שמנת צמחית מתוקה ו2 כפות גדושות אינסטנט שוקולד של אסם)
1/2 כוס חלב סויה
1/2 כפית נס קפה
חופן צימוקים שחורים
חופן שוקולד צ’יפס
אבקת סוכר לפידור בסוף ההכנה והקירור
ההכנה:
לערבב את כל החומרים היבשים יחד,
להמיס את השוקולד המריר בפולסים קצרים במיקרו יחד עם שמן הקוקוס, או בשיטת באן מרי.
לערבב במערבל יד (אפשר גם ידנית באופן נמרץ) את השוקולד המומס עם השמן קוקוס ביחד עם החומרים היבשים ויחד עם שאר המרכיבים חוץ מהחופן צימוקים והשוקולד צ’יפס והאבקת סוכר לקישוט.
להוסיף את הצימוקים והשוקולד צ’יפס ולערבב היטב.
לשמן תבנית פיירקס ולשטח את הבלילה בתוכה.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ35 דקות. רצוי לבדוק עם קיסם אם הבראוניז מוכנים, לנעוץ קיסם במרכז העוגה ואם הקיסם יוצא יבשושי ואולי מעט לח, הבראוניז מוכנים, אם יוצא רטוב ודביק, להשאיר לעוד מס’ דקות.
להניח להתקרר ולגובה מעט לרדת, כשהטמפרטורה ירדה והגיעה לטמפרטורת חדר, ניתן לפדר במעט אבקת סוכר לקישוט.
אפשר לערבב גם אגוזים ופקאנים למי שאוהב…
הי נטלי,
א. את אלופה! תודה על מלא מתכונים מעולים!
ב. במה אפשר להחליף את הברנדי למי שלא אוהב? משהו לא אלכוהולי?אותה כמות חלב סויה / אורז?
היישלומית תודה רבה 🙂
כן, פשוט תוסיפי נוזל בצורת חלב סויה…
היי, אפשר לוותר גם על המעדן אלפרו?
המעדן די חשוב כאן, גם נוזלים וגם כתחליף לביצה, ממליצה להשאיר 🙂
היי נטלי!
שתי שאלות:
1- מה בערך הכמות שאמורה לצאת?
2-? אפשר להחליף את השרי ברנדי בליקר אחר? קוונטרו, אייריש קרים, וויסקי, וון גוך אספרסו
(אלה המשקאות שיש לי בבית… אפילו לא בטוחה אם הם טבעוניים!)
תודה על התשובה ועל המתכונים המעולים 🙂
היי יסמין
את יכולה לשחק עם זה לפי טעמך, אייריש קרים בטוח לא טבעוני, השאר לא בדקתי. 🙂
2 שאלות,
מה גודל התבנית?
חבילת שוקולד של 100 גרם?
תודה ויום טוב 🙂
200 גרם. אתה יכול פחות וגם יותר לפי הטעם.
לא מדדתי את התבנית אך זוהי תבנית פיירקס סטנדרטית רגילה לתנור.
בבקשה 🙂
גודל תבנית?
פיירקס מגיע בגודל סטנדרטי.
האמת היא שיצא קצת יבש ודחוס… הטעם נהדר אבל המרקם פחות. יש טיפים?
יתכן ונאפה יותר מידי זמן? כי המתכון צריך לצאת קצת דחוס אבל לחלוחי ובטח שלא יבש. אם שינית תבנית או נעשה שינוי מסויים יש להתחשב בזה בתוצאה הסופית.
הי נטלי!
אני מכינה עכשיו את העוגה ושמתי לב שחסר לי שמן קוקוס.. במה ניתן להמיר אותו?
שמן קנולה יעבוד? ואם כן, הכמות זהה או שונה?
המון תודה 🙂
שמן קנולה יעבוד מצויין, אפשר להעלות מעט את הכמות בשליש.
הבראוניס ממש ממש טובים. הכנתי כבר כמה פעמים.
הפעם הכנתי עם מעדן אחד (כי לא היה יותר)
ושמתי כף גדושה של פשתן טחון מושרה במעט מים
ועדיין יצא נפלא.
היי, יש לי בבית פינסט ברנדי ולא שרי… הבנתי שיש הבדל בטעם והפינסט חריף והשרי מתוק.. מה אפשר במקום? משנה בכלל אם לא יהיה?
תודה!!
שמן הקוקוס צריך להיות מוצק או נוזלי בתערובת? זה משנה בכלל לתוצאה?
הוא מתחמם והופך נוזלי כשעובדים איתו. עדיף נוזלי לאיחוד החומרים.
היי נטלי, לא הבנתי לגבי הכמות של השוקולד, זה לא קריטי למרקם אם זה 100 או 200 גרם? אפשר גם 100 וגם 200 וגם באמצע? אבל את ממליצה 200?
תודה! הכנתי בפעם הראשונה את גבינת הפטה שקדים ויצא טעים מאוד!!
Trackbacks & Pingbacks
[…] פוסט שעשה אותי בעיקר רעבה ! אז הנה לינק לבראוניז טבעוניות, שיהיה לכם עם מה להוריד את כל המידע הזה שהפלתי עליכם […]
[…] פוסט שעשה אותי בעיקר רעבה ! אז הנה לינק לבראוניז טבעוניות, שיהיה לכם עם מה להוריד את כל המידע הזה שהפלתי עליכם […]
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!