עגבניות מיובשות בתנור
טוב, באתי חיובית, קניתי מלא עגבניות, תיכננתי תוכניות אך השמש צחקה עליי, לא הציצה אפילו, שאני אוותר?!…. הצחקתם אותי, יאללה לתנור.
יותר פשוט ממה שחשבתם, יותר טעים מלקנות!
ואוח כמה משדרג לי את הסנדוויץ’, רק שעד שזה מצליח להגיע לשלב הסנדוויץ’ כבר תקעתי כמה פרוסות בלי לשים לב, בין טעימה לטעימה, ממ… טעימה מאוד היא הייתה.
עגבניות מיובשות
מרכיבים:
עגבניות לפי גודל התבנית, כמה שנכנס, אני הכנסתי בערך 6 עגבניות בינוניות וחופן של שרי תמר
2 כפות אבקת תבלין איטלקי (רוזמרין, אורגנו, טימין וכו…)
מלח גס לפי הטעם
יש כאלה ששמים גם פלפל שחור, אני ויתרתי
כחצי כוס שמן זית למריחה על התבנית, לפיזור מעט מעל העגבניות וגם לשמירה על הטריות בכלי האיחסון
ההכנה:
פשוטה מאוד, מחממים תנור לכ-150 מעלות,
חותכים את העגבניות לפרוסות בעובי בינוני, את השרי חציתי ל-2, מפזרים על תבנית משומנת כמה שנכנס, מפזרים תבלין, מלח ופלפל לפי הטעם ואופים בתנור למשך מס’ שעות, מציצים מידי פעם לראות באיזה שלב זה נמצא, להוציא כשהן יבשות אך לא שרופות מידי או עדיין רכות מידי, להעביר לכלי ולפזר מעל עוד מעט שמן לשימור, לשמור במקרר.
אפשר לטחון את העגבניות לממרח או לאכול ככה כתוספת בתוך סנדווי’ץ…
זה כמה שעות?
עד שטועם מוכן 🙂
נטלי,אני שוב שואלת,ממה מורכב התבלין האיטלקי.?
תערובת של עשבי תיבול מיובשים- אורגנו, בזיליקום-טימין-רוזמרין וכדומה, לכל תערובת שילוב שונה מעט אבל הכל על אותו בסיס.
נטלי שלום, תודה על המתכונים הנהדרים. רוטב הפסטו הנהדר, מככב אצלי (למרות שלפעמים טעם הבזיליקום חזק מדי) ומקיש השקדים והירקות (שדרגתי אותו בעגבניות צלויות, עם הרוטב שלהן, שמוסיפות טעם מדהים, בארטישוק ירושלמי ובפטריות מוקפצות) מתלהבים מאד.
רק היום, ראיתי, שיש לך מתכון לעגבניות מיובשות (זה משהו, שאני מכינה על בסיס קבוע) ורציתי להציע לך, להוסיף פרוסות שום, .שפשוט משדרגות את הטעם
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!