מיני פאי טבעונים ומטריפים
היי חברה, אני ממש מתרגשת לפרסם את הפוסט הזה,
כל כך הרבה זמן תיכננתי להכין איזה משהו פשטידתי טוב, שממש ידמה לדבר המקורי, עם המרקם המבריק והמעט צמיגי מעל,
שאוכל לעבוד על עצמי ושאפילו אני לא אוכל להבדיל בין אחת כזאת עם ביצים לאחת כזאת טבעונית, וסוף סוף זה יצא.
בחרתי בהכנה בתבנית עם שקעי מאפינס מאיזשהו צילום שנתקלתי בו ברשת של משהו דומה עם בלילה אינסטנט וחשבתי לעצמי, אם הם יכולים, אז גם אני,
זה היה נראה כל כך טוב שלא ויתרתי, ישבתי וחשבתי, וכשהגעתי לזמן ההכנה, באמת שלא ידעתי למה לצפות,
לאחר כל צילום עדיין היה בי החשש שהכל יזרק ושאולי לא יצא לי מזה כלום, כל כך קיויתי והינה,
קיבלתי שבחים וה”קהל” בבית ביקש לא לשנות דבר מהמתכון הנוכחי כי הוא מושלם.
הכנתי בכמות יחסית קטנה (10 מיני מאפים) מאחר והיה בי חשש,
אך להבא כמובן שאכפיל ושווה כל ביס…
מאוד קל להכין אותם, אפשר לאלתר עם מה שיש בבית, אפשר לערבב פנימה שאריות של האוכל מאתמול וכבר לא בא לאכול,
ואפילו לשנות טעמי תיבלון, רק לשמור על הבסיס של המתכון אותו הדבר.
הנאה מובטחת ואחלה דרך לאכול ירקות מבושלים בכיף!
כמות ל-10 מיני פאי (10 שקעים בתבנית מאפינס)
מרכיבים:
לבסיס/תחתית:
כוס קרקרים מרוסקים בבלנדר/מעבד מזון
1/2 כוס שמנת צמחית סויה
למילוי:
200 גרם טופו רגיל
2 כפות קורנפלור
140 מ”ל חלב סויה לא ממותק
כף גדושה תבלין עשבי תיבול איטלקי
כ- 1/2 כוס פסטו, רצוי פסטו זיתים
4-5 כפות פטה שקדים (אופציונלי)
מלח לפי הטעם (אני משתמשת בקאלה נמק אבל גם רגיל זה מצויין)
ירקות למילוי לבחירה: אפונה, תירס, גמבה, כרישה, ברוקולי, כרובית, פטריות, גזר ועוד… (מה שיש ומה שבא לשלב ואוהבים, לכו על זה).
*מעט שמן לשימון התבנית
ההכנה:
את הקרקרים נטחן לפירורים במעבד המזון/בלנדר,
נעביר לקערה ובה נערבב את שמנת הסויה עד לקבלת בלילת בצק רך.
נשמן את השקעים בתבנית עם מעט שמן ונרפד כל תחתית בכ-כף מהבצק, נהדק עם האצבעות.
נעבור למילוי,
בבלנדר נטחן את הטופו יחד עם שאר המרכיבים חוץ מהפסטו, גבינת השקדים והירקות, הבלילה תהיה די דלילה יחסית וטוב שכך.
בעיקרון אפשר לערבב גם את הפסטו והגבינת השקדים יחד עם הבלילה בבלנדר אך אני בחרתי להוסיף אותם באופן נפרד. לשיקולכם.
את הירקות הטריים נחלוט למס’ דקות עד לריכוך קל וחלקי.
נסנן ונקצוץ.
נוסיף מעט מהבלילה לכל שקע עם הבצק בסיס, נניח כף פסטו מעל הבלילה, מעל נפזר מעט מהירקות המבושלים והקצוצים, ומעל עוד מעט מהבלילה לאחד את הכל יחד.
נפורר מעט עם היד את גבינת השקדים ונוסיף מעל הכל.
נחמם מראש את התנור ל200 מעלות ונאפה כ-30 דקות או עד שמזהיב יפה מעל…
יוצא להיט ולוהט.
לפני הוצאת המאפים נמתין שיתקררו מעט,
אני למשל, לא אוהבת לחכות, יש לי אופי כזה, לא סבלני באוכל, רוצה מיד ויאללה לאכול כבר, ישר נכנסתי ללחץ, “זה לא יוצא, איך זה יצא עכשיו, פאניקה, בלאגן”, קראתי לטרי שיעזור, הוא הוציא תבנית, מילא במים קרים, רצה שנניח את התבנית החמה בקרה ואמר שזאת שיטה בדוקה להוצאת הפאי (לא שלא ידעתי על זה קודם), אבל התבנית החמה הייתה יותר גדולה מהתבנית שלו כך שממש לא עבד,
בסוף ועד שהחלטנו מה לעשות, התבנית כבר התקררה מעט, וגיליתי שדווקא ממש קל להוציא אותם עם כף שהעברתי מסביב לפאיים הקטנים שלי…
אז נעביר את הכף מסביב לקצוות וזה יקל על הוצאת המיני פאי ושלא יתפרקו.
אם יש להם שקעים מסיליקון, מה טוב. לחיצה קלה וזה בחוץ… הללויה.
אני בטוחה שמישהו ישאל, אז אקדים ואומר שכניראה אפשר להכין את זה גם בתבנית גדולה ושטוחה, אך לא ניסיתי, אשמח לשמוע איך יוצא למי שמכין/ה 🙂
תהנו יקירים! באהבה…
היי נטלי, נראה מצויין,
מה אפשר לטחון לבסיס שהוא לא קרקר?
האם יש תחליף שעשוי מחיטה מלאה או כוסמין?
תודה
היי עדן, יש קרקרים מחיטה וגם מכוסמין, אבל אפשר לערבב גם רק קמח, פשוט שקרקר הוא כבר מעט מתובל ויותר טעים בעיניי מקמח שהוא ממש דק.
היי נטלי
יש משהו אחר שלפי דעתך אפשר להשתמש בו בבסיס, במקום השמנת הצמחית?
ובמקום חלב סויה למלית, נגיד חלב שקדים?
היי קארין, את יכולה להשתמש בחלב שקדים גם לבסיס וגם למלית במקום השמנת צמחית והחלב סויה, רק שימי לב לכמויות, החלב שקדים דליל יותר אז יתכן ולבסיס לא יהיה צורך בכמות הרשומה אלא פחות.
עשיתי עם החלב שקדים 🙂 יצא טעים מאד מאד, אבל קצת התפרק לי כשהוצאתי מהתבנית (הרגיש רך מדי..אולי היו יותר מדי נוזלים)?
יתכן והיו יותר מידי, בעיקרון חלב סויה יותר מתאים מבחינת המרקם שלו, הוא עובד כמו חומר מקשר ולכן יותר מומלץ למאפים.
היי נטלי, האם אפשר להקפיא את הפשטידות? לפני האפיה או אחרי
היי אירה, אני ממליצה להקפיא אחרי האפיה.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!