תפוז מקורמל וגלידת וניל טבעונית
את המתכון הקליל הזה הכרתי לראשונה בפסח האחרון, זה היה הקינוח הטבעוני היחיד על שולחן הסדר במרכז הקהילתי שהתארחנו בו עם שאר היהודים בעירי והעיף אותי לחלל מרוב ‘טעיייים….’
הוא היה נראה פשוט מבחינת חומרים והצלחתי לשחזר אותו בדיוק רב.
אז שלא אפנק גם אתכם?!…. 🙂
למנה אחת שאפשר גם לחלוק יחד
מרכיבים:
1 תפוז
2 כפות סוכר חום בהיר
2 כוכבי אניס (אופציונלי)
2 כדורי גלידת וניל טבעונית (קנויה או בהכנה ביתית, אין לי מתכון מסודר)
ההכנה:
לחמם 2 כפות סוכר חום על מחבת ולהניח פרוסות תפוז מעל לבישול וקירמול, לבשל על אש בינונית/נמוכה עד לסמיכות של הרוטב, הסוכר יהפוך לנוזלי ללא תוספות ואף יתערבב עם נוזלי התפוז, אפשר להוסיף מעט מים/מיץ תפוזים לרוטב למניעת שריפת הסוכר.
להעביר לצלחת הגשה, לפזר מעל את שאריות הקרמל מהמחבת ולהגיש עם כדורי גלידת וניל.
קלי קלות, מתוק וטעים להחריד 🙂
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!