תפוז מקורמל וגלידת וניל טבעונית

26 Jun
June 26, 2013


את המתכון הקליל הזה הכרתי לראשונה בפסח האחרון, זה היה הקינוח הטבעוני היחיד על שולחן הסדר במרכז הקהילתי שהתארחנו בו עם שאר היהודים בעירי והעיף אותי לחלל מרוב ‘טעיייים….’

הוא היה נראה פשוט מבחינת חומרים והצלחתי לשחזר אותו בדיוק רב.

אז שלא אפנק גם אתכם?!…. 🙂

קינוח טבעוני תפוז מקורמל עם גלידת וניל טבעונית טבעונות טבעוני

למנה אחת שאפשר גם לחלוק יחד

מרכיבים:

1 תפוז
2 כפות סוכר חום בהיר
2 כוכבי אניס (אופציונלי)
2 כדורי גלידת וניל טבעונית (קנויה או בהכנה ביתית, אין לי מתכון מסודר)

ההכנה:

לחמם 2 כפות סוכר חום על מחבת ולהניח פרוסות תפוז מעל לבישול וקירמול, לבשל על אש בינונית/נמוכה עד לסמיכות של הרוטב, הסוכר יהפוך לנוזלי ללא תוספות ואף יתערבב עם נוזלי התפוז, אפשר להוסיף מעט מים/מיץ תפוזים לרוטב למניעת שריפת הסוכר.

להעביר לצלחת הגשה, לפזר מעל את שאריות הקרמל מהמחבת ולהגיש עם כדורי גלידת וניל.
קלי קלות, מתוק וטעים להחריד 🙂

קינוח טבעוני תפוז מקורמל עם גלידת וניל טבעונית טבעונות טבעוני

קינוח טבעוני תפוז מקורמל עם גלידת וניל טבעונית טבעונות טבעוני

קינוח טבעוני תפוז מקורמל עם גלידת וניל טבעונית טבעונות טבעוני

קינוח טבעוני תפוז מקורמל עם גלידת וניל טבעונית טבעונות טבעוני

קינוח טבעוני תפוז מקורמל עם גלידת וניל טבעונית טבעונות טבעוני


Comments

comments

Tags: , , , , , ,
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *