פסטה ברוטב קרם קשיו טבעוני
לפעמים כל מה שצריך זה שילוב נעים של צבעים כדי להתאהב במנה, והפעם מחווה לדגל האיטלקי ולפסטה המעולה שלהם,
את הפסטה הזו מצאתי בשיטוטי בין מדפי האוכל החוצלארצי של חנויות האוכל באנגליה, תמיד יש שם משהו מעניין ומפתיע, בדר”כ גם במחיר גבוה יותר אבל לפעמים מתחשק להתפנק במשהו יפה לעין ולא רק טעים 🙂
אז מיד עלו בראשי שילובי הצבעים ובחרתי בעגבניות ופלפל כ-אדום, בטימין והאורגנו כ-ירוק, וכמובן הלבן הוא הקשיו האגוז המגניב הזה שפעם אפילו כאגוז לא אכלתי אותו והיום הוא מרכיב כל כך שימושי במטבחי.
פסטה ברוטב ללא בישול, ללא תוספת שמן, בקרם קשיו טבעוני בשלושה צבעים, איך לא נאהב?!… 🙂
מרכיבים:
לפסטה:
250 גרם פסטה בצורה אהובה
מים וקמצוץ מלח לבישול הפסטה
לרוטב:
300 גרם קשיו לא ממולח
1 שן שום כתוש
1/2-3/4 כוס מים חמים, תלוי במידת הסמיכות הרצויה
חצי כפית אורגנו יבש טחון
חצי כפית אבקת שום
1 פלפל גמבה אדום קלוי
2 עגבניות חתוכות לרבעים קלויות
2 כפות עלעלי טימין טרי
מעט פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
*ואם בא לכם לשדרג, תוסיפו גם הזלפה קלה של יין לבן אהוב 🙂
ההכנה:
לחמם בסיר גדול המון מים לבישול הפסטה, להוסיף למים מעט מלח וכשהמים רתוחים ומבעבעים להוסיף את הפסטה לבישול עד לריכוך אך אל דנטה, שישאר מעט נגיס ולא יותר מידי רך ומתפרק. (זמני הבישול תלויים בסוג הפסטה וגודלה). כשהפסטה מוכנה, לסנן את המים ואני אישית אוהבת לשטוף מעט עם מים קרים כי זה מונע מהפסטה להמשיך להתבשל עם החום שיש בה ולהדבק אחד לשני.
את הקשיו להכניס למעבד מזון/בלנדר יחד עם המים, השום, האורגנו, ואבקת השום ולרסק עד לקרם אחיד וחלק.
איך קולים את העגבניות והפלפלים?
פשוט לחמם את התנור על חום גבוה, אני שמה על 200-220 ומכניסה פנימה, מידי פעם מציצה עד שרואה שהירקות חרוכים מעט וזה מספיק, לא צריך שמן ולא מלח. זה יוצא מעולה ופשוט.
כשהפלפל מוכן להכניס גם אותו למעבד המזון יחד עם הרוטב שהכנו בו ולרסק קלות.
לטעום ולהמליח לפי הטעם.
להעביר לצלחת את הפסטה המוכנה, לשפוך מעל כמות רוטב שאוהבים,
את העגבניות להניח בצד המנה, את הטימין לפזר טרי מעלת ואת הפלפל השחור לגרוס מעל. יוצא מעדן!
לאחר קירור הרוטב הוא ממשיך להתמצק ולהתקשות ויתכן ויהיה צורך בהוספת עוד מעט מים ועירבוב.
הי,
נראה מצוין!
שאלה קטנה:
אמורים לקלף את הפלפל אחרי הקליה?
תודה, שאלה של העדפה, אני משאירה 🙂
תודה נטלי, יצא מעולה! השארתי את קרם הקשיו די סמיך (אולי בפעם הבאה אוסיף עוד מים / יין), והבונוס הוא שעכשיו נשאר לי קצת ממרח מצוין 🙂
תענוג… יאמייי ^_^
היי נטלי, אפשר לקנות כבר את הקשיו טחון? ואז פשוט לערבב עם שאר הרכיבים?
אפשר בהחלט
הי נטלי
אני חדשה פה ומאוד נהנת מהמתכונים שלך. תודה
היי נטלי. לכמה מנות המתכון?
יצא טעים מאוד מאוד!! תודה
Trackbacks & Pingbacks
[…] פסטה ברוטב קרם קשיו טבעוני […]
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!