סחוג תימני טרי
נכון, נכון, זה גם ככה טבעוני, טוב אז אולי לא חידשתי במתכון וסחוג היה פה הרבה לפני שנולדתי, אבל כחצי תימניה לא להעלות לבלוג איזה סחוג טוב זה ממש חילול הקודש,
במיוחד שגם ככה יש כמעט תמיד סחוג טרי על השולחן בדרישתו של האנגלי שלי שגילה עולם מעבר לפיש אנד צ’יפס מאז שהכרנו 🙂
וככה סבתא שלי מכינה:
בעיקרון עם התבלינים אני מוסיפה קורט קטן, משהו כמו רבע כפית מכל תבלין, כמון אפשר לשים חצי כפית ויוצא מושלם.
מרכיבים:
חבילה גדולה של כוסברה (200 גרם)
10 פלפלים צ’ילי ירוקים ואדומים, או רק צבע אחד אם רוצים
בערך 8 חתיכות שיני שום, אפשר גם ראש שום שלם
אפשר להוסיף תיבול לפי הטעם, אני הוספתי תערובת של ג’ינג’ר, אגוז מוסקט, הל, פלפל שחור, כמון, כורכום, וציפורן, להוסיף קורט קטן מכל תבלין או לחילופין כף תערובת תבלין חוואיג’, המכילה את רוב התבלינים האלו בכל מקרה.
מלח לפי הטעם
ההכנה:
את הכוסברה שטפתי היטב, וחתכתי רק מעט מהגבעולים, אפשר לטחון חלק מהם וזה בסדר גמור. לטחון במעבד מזון.
את השום קילפתי וכתשתי כי אני לא אוהבת שלפעמים נשארים גושי שום קטנים בסחוג אז מיד לתוך המעבד מזון כתשתי.
את הפלפלים חתכתי בזהירות (ועם כפפות כי אני רגישה), יש שמשאירים את הגרעינים אבל אני מסירה כי הם מאוד חריפים ואני אוהבת את הטעם של הפלפלים מבלי לסבול הרבה, גם את החלק ה”חוטי” הלבנבן שהגרעינים מחוברים אליהם אני מסירה כי גם בהם נמצא כל החריף.
את הכל לרסק היטב, להוסיף את התבלינים, לטעום, לתקן תיבול ולהעביר לצנצנת לשמירה במקרר או במקפיא.
אם הכנתם כמות גדולה אפשר להקפיא אותה בחלקים קטנים ולהפשיר במקרר מידי צורך.
לשמור על הכלים נקיים למניעת חימצון וקילקול מהיר, הסחוג נשמר למשך זמן רב וצבעו מתכהה לאחר מס’ שעות.
יוצא מעולה ומשדרג כל תבשיל וצלחת…
ואם כבר הכנו סחוג, איך לא נכין גם עגבניות בסחוג…?!?..
עם השאריות שנותרו במעבד מזון טחנתי בפולסים קצרים למשך 2 שניות 2 עגבניות גדולות וטריות. אחלה תוספת בצד, טיפה המלחתי מאחר והטעמים פוחתים עם הוספת העגבניות. מומלץ להוסיף גם סחיטה קלה של לימון ולערבב היטב. מושלם!
הי נטלי,
הסחוג (מתכון) הגיע בדיוק בזמן.
תודה!
תענוג 🙂
היי,
בלי שמן?
אפשר להוסיף, לא חייב ולא ממש צריך, לבחירתך.
תודה רבה. יצא מעולה 🙂
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!