שקשוקת טופו טבעונית עם תרד ותפוחי אדמה מיוחדת
שנים, שנים שאני מנסה לחבב את השקשוקה על טרי בן זוגי ללא הצלחה, ואני תותחית בשקשוקות, לא אהב בתקופה שאכלנו עם ביצים לפני הטבעונות ולא אחריה ,הוא פשוט לא היה מוכן לגעת בה, משום מה לא התחברה אליו השקשוקה המדהימה שלי, גם לא של אף אחד אחר, ניסיתי, כי אני מטורפת על זה, אני פשוט מתה על שקשוקה, אחרי המעבר לטבעונות ממש נעצבתי על המחשבה שזה כניראה עוד מאכל שירד מהתפריט, עד שקלטתי שבעצם, לא צריך ביצים כדי להנות מהשקשוקה, זה בכלל הפוך, לא הביצים עשו את המאכל, אלא הרוטב. דינג… (זה הצליל שנשמע אצלי בראש כשאני מבינה משהו חדש, קצת כמו הדינג של המיקרו), ובכלל, עם המלח השחור (קאלה נמק) ההודי, זה ממש מקבל טעם זהה, למלח יש טעם מאוד ביצתי וכשניסיתי את השקשוקה עם תחליפים כמו טופו, הופתעתי לטובה, תכלס, מבחינתי רק הרוטב גם הולך, לנגב עם לחם ואני מבסוטית. אבל טרי לא היה.
עד עכשיו,
החלטתי ברגע אחד להוסיף לשקשוקת טופו שלי טעמים נוספים, וכך נולד לו המתכון הזה.
טרי, מעולף עליו, אפילו הוא לא מאמין שהוא אוהב שקשוקה, והבית כולו מרוצה ושמח 🙂
אז עכשיו גם לכם מגיע…
הכמות בצילום היא חצי מהכמות היוצאת מהמרכיבים הרשומים.
מרכיבים:
2 פלפלים בצבעים אהובים (גמבה)
2 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל
3 שיני שום
1 קישוא/זוקיני
3 עגבניות
3 כפות רסק עגבניות (45 מ”ל)
1 כף ממרח עגבניות מיובשות (אופציונלי)
1 חבילת טופו משי/רגיל (300 גרם, אפשר גם יותר מזה)
3 כפות שמן לטיגון
150 גרם תרד
800 מ”ל מים רתוחים
כף פפריקה
מלח קאלה נמק הודי (מלח שחור) לפי הטעם
ההכנה:
נחמם את השמן במחבת גדולה ורחבה, נקצוץ את הבצל והשום ונטגן מעט עד שמתחיל להזהיב וריח מעולה מתפשט בבית,
נוסיף את הפלפל החתוך לרצועות דקות ונמשיך לערבב, נחתוך את העגבניות לקצוץ, נוסיף למחבת ונערבב מידי פעם בפעם שלא ישרף,
לאחר כ-5 דקות העסק יתחיל להתרכך ונוסיף את המים, נמשיך בהוספת רסק העגבניות וממרח העגבניות המיובשות, התבלינים והתרד בהדרגה כי הוא ממש תופס נפח עד שמתחיל להצטמצם או לחילופין אפשר מראש לאדות את התרד עד שהוא רך ומדובלל ואז להעביר למחבת השקשוקה שלנו.
נחתוך את תפוחי האדמה לגודל בינוני-קטן, לפרוסות לא עבות מידי כדי שיתרככו היטב ומהר. נוסיף למחבת.
מעל הכל נוסיף פרוסות עגולות של הזוקיני/קישוא ונפזר גם את הטופו, נכסה במכסה ואחרי רתיחה ננמיך את האש ללהבה קטנה ונבשל למשך כ- 30 דקות,
נבדוק שתפוחי האדמה רכים ואם רכים נפתח את המכסה לבישול של עוד כ-5-10 דקות לצימצום הנוזלים והסמכת הרוטב. נפזר מעט מהמלח ההודי עד שטעים לנו.
טה-דהה
שקשוקת טופו טבעונית פלוס תוספות!
יוצא… ללקק את האצבעות, והצלחת.
נראה מעולה, אני גם מכיר את המלח הזה וזה רעיון בומבה.
נראה מעולה, אנסה מחר… תודה רבה
וואו, חייבת לקנות את המלח הזה כבר, שמעתי עליו אבל לא יצא לי לקנות, אני אשיג או מקסימום אכין בלי המלח, בכל מקרה זה נראה מושלם! וגם משביע.
איפה קונים בארץ את המלח הזה?
אני מכירה בתחנה המרכזית, בחנות הודית, ושווה לחפש בגוגל איפה לקנות את המלח, או לשאול בחנויות תבלינים/הודיות, הם יודעים מה זה.
אני אישית קונה ישירות מאיביי או חנויות באינטרנט כי זה יותר נוח לי.
נטלי, יש מישהי שיכולה להביא לי מהודו.
לבקש מלח שחור (קאלה נמק), פשוט כך ?
בדיוק. אבל לא צריך ללכת רחוק, יש גם בארץ 🙂
באיזה מצב הטופו ?
איזה מצב על הטופו להיות ? קוביות, מגורר ?
נטלי, כיתובי לי בבקשה באנגלית את שמו של המלח השחור
תודה
היי,
אפשר בלי קאלה נמק ?
אפשר אך יחסר מעט טעם ה”ביצה”
טעים מאוווד בכל מקרה!
היי נטלי, חייב להגיד שעשיתי ויצא ממש מדהים, אבל אני הוספתי גם המוןןן המוןן כמון וכורכום (כי אני ממש אוהב) במקום המלח ההודי שלא היה לי. נותן תחושה של פינוק פשוט, ממליץ לנסות ככה
תענוגות, נשמע מעולה 🙂
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!