עוגת גזר טבעונית

04 Jun
June 4, 2013



זהירות, פוסט זה מכיל צבעים עזים במיוחד 🙂

התענוג שבימים המדהימים שהגיעו אלינו עושים לי חשק להתפנק בכל יום עם אוכל טוב, ובחוץ, אז בכל יום פורסת את השטיחון הצבעוני שלי ויושבת לעבודות יצירה, קריאת ספר, כתיבת רעיונות וזלילת עוגות בגינה הפרטית שלי 🙂

עוגת הגזר הזו, במקור הייתה אצלי מאפינס גזר, אבל לא נתקנטן על הצורה, היא יפה כמו שהיא, עגולה ושמנמנה, עמוסה בגזר וטעימה במיוחד, ההכנה קלה והאכילה, כולם ילקקו אצבעות…

עוגת גזר טבעונית טבעונות

תבנית- 22 ס”מ רוחב על 5 וחצי גובה

לעוגה:

1 כוס + כף גדושה (220 גרם) סוכר (אפשר סוכר חום)

חצי כוס רסק תפוחים

חצי כוס שמן

7 גזרים בינוניים קלופים ומגוררים גס (אני אפילו התחרפנתי וטחנתי אותם בבלנדר, יצא אחלה)

חצי מיכל שמנת מתוקה סויה של אלפרו 175 מ”ל או אותה כמות חלב סויה

2 כוסות קמח

1 וחצי כפית קינמון

1 כפית אבקת אפייה גדושה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה שטוחה

1/2 כפית מלח

100 גרם פקאן או (אגוזי מלך קצוצים גס)


לציפוי:

אופציה ראשונה:

30 גרם שמן קוקוס

1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת סויה טופוטי בטעם טבעי

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר

להקציף הכל יחד ולמרוח מעל.

אופציה שניה:

גביע שמנת מתוקה צמחית להקציף עם אבקת סוכר לפי הטעם ומעט תמצית וניל ולמרוח מעל.

אופציה שלישית:

להקציף 2 מיכלי קרם קוקוס עם אבקת סוכר לפי הטעם וחצי כפית תמצית וניל


ההכנה של העוגה:

מחממים תנור ל-160-170 מעלות.

מקציפים קלות את השמנת מתוקה והסוכר בקערת מיקסר.

יוצקים שמן ומקציפים כשתי דקות נוספות.

מקפלים את שאר המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים אגוזים ומערבבים רק עד שנבלעים בתערובת.

מעבירים לתבנית משומנת קלות.

אופים 40-50 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לחלוחי או יבש.

מצננים היטב.
רצוי לא להוציא מיד מהתנור ורק לכבות אותו ולהשאיר עם דלת פתוחה כדי שתתקרר לאט לאט ולא בבת אחת.


מכינים את הציפוי:

בשלושת האופציות פשוט מקציפים את הקרם עם שאר המרכיבים לתערובת אחידה ומורחים מעל כיד הדימיון…

מדריך להקצפת קרם הקוקוס

מקשטים עם איזה פקאן שובב ומעט קינמון מעל ויאיי…. מוכן.

להכין כוס מיץ גזר.

לחזור לתת לי נשיקות כתומות…

עוגת גזר טבעונית טבעונות

עוגת גזר טבעונית טבעונות

עוגת גזר טבעונית טבעונות

עוגת גזר טבעונית טבעונות

עוגת גזר טבעונית טבעונות

עוגת גזר טבעונית טבעונות

עוגת גזר טבעונית טבעונות

עוגת גזר טבעונית טבעונות

עוגת גזר טבעונית טבעונות

עוגת גזר טבעונית טבעונות

עוגת גזר טבעונית טבעונות

עוגת גזר טבעונית טבעונות

עוגת גזר טבעונית טבעונות

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
47 replies
  1. אלפי says:

    וואו, נראית נהדרת.
    מה גודל התבנית שהשתמשת בה?
    תודה עבור המתכון.

    Reply
  2. ענבל says:

    תודה על כל בלוג העשיר הזה!!
    להכנת העוגה בתבניות מאורכות, לכמה תספיק הכמות הזו וכמה זמן בתנור להערכתך?

    Reply
    • Natalie says:

      אני רק משערת לפי העין, אז לדעתי הכמות תספיק ל-2 תבניות וחצי שעה לכל אחת בתנור וזה יאפה מצויין. מקסימום תוקעים קיסם ובודקים, אם הקיסם יוצא רטוב ומצופה בבלילת עוגה אז היא לא יבשה מבפנים, אם הוא יוצא יבש ועם פירורי עוגה אז היא מוכנה. 🙂

      Reply
  3. מעיין says:

    נראה מטריף… ואיזה גינה כיפית 🙂

    Reply
  4. צורי says:

    אם אני לא טועה הכנתי את זה בדיוק בתור מאפינס ויצא ממש טוב וטעים, לא חזרתי לכתוב תודה אז אני לוקח את ההזדמנות וכותב פה, יום מעולה

    Reply
  5. עינב says:

    באיזה קרם את בוחרת להשתמש עבור העוגה? יש המלצה? תודה רבה על אתר מהמם ושנכנסת לחיי…

    Reply
    • Natalie says:

      מתוקה… תודה. אני בעוגה הזאת השתמשתי בקרם קוקוס עם טיפת תמצית וניל ואבקת סוכר, פשוט אופציה יותר בריאה.

      Reply
  6. לורה says:

    אפשר להשתמש בקמח תופח במקום?

    Reply
  7. סיגל צוריאל says:

    נראה מצויין, אני אכין לשבת, איזה כיף…

    Reply
  8. היי נטלי, says:

    זה לא יוצא הרבה מידי גזר? תודה רבה מראש.

    Reply
  9. אנונימוס says:

    וואו, הכנתי אותה וממש נהננו בבית, תודה רבה רבה, אני אחזור אליה שוב.

    Reply
  10. שלומית says:

    היי נטלי,
    אולי פספסתי – לא מצאתי איפה מוסיפים את רסק התפוחים.
    ושתי שאלות נוספות: האם אפשר להחליף את רסק התפוחים בסילאן?
    והאם אפשר להסתדר בלי מקציף? עם ערבוב פשוט..?
    תודה רבה!

    Reply
    • Natalie says:

      היי שלומית, הרסק הוא חלק מהמרכיבים הרטובים, בעיקרון פשוט לערבב הכל יחד גם עובד.
      רסק התפוחים מחליף מעט מהשמן והביצים אז אי אפשר להחליף בסילאן. אפשר להחליף באלפרו וניל.
      וכן, אפשר גם בעירבוב ידני, את העוגה הזאת אני מכינה לפעמים גם ידנית, רק לערבב היטב ולהוסיף את הנוזלים בהדרגה שלא ישארו גושים.

      Reply
  11. שלומית says:

    תודה רבה 🙂 הבלוג שלך מקסים!

    Reply
  12. עמית says:

    הי.

    תודה על המתכון! אני חדש בעסקי האפייה הטכעונית וזה היה אחלה ספתח.
    הוצאנו את העוגה קצת מוקדם כי היינו חייבים לצאת מהבית והיא לא מוכנה לגמרי. את ממליצה לשים במקרר או לחמם שוב (סיימנו להכין לפני כמה שעות)?

    תודה!

    Reply
    • Natalie says:

      אפשר להחזיר את העוגה לאפיה נוספת אבל קח בחשבון שכשמוציאים עוגה באמצע אז היא לא תופחת יפה כמו שלא נוגעים בה עד שהיא מוכנה, זה מקלקל את התפיחה אבל העיקר שתהיה מוכנה כי זה הכי חשוב עכשיו.

      Reply
  13. ליאור says:

    עכשיו יצאה מהתנור. אעדכן בתגובות… מריח נפלא!

    Reply
  14. levana shabtai says:

    שלום לכולם אני טבעונית חדשה אך סוכרתית אשמח לקבל הדרכה ומרשמים לחולי סוכרת אוהבת את כולם

    Reply
    • Natalie says:

      המלצה זריזה היא להמיר את הסוכר לסירופ אגבה בתור התחלה, אם יהיו לי המלצות ספציפיות אכתוב לך עוד…

      Reply
  15. דפוס דיגיטלי says:

    טואוב! יצא טוב! הנה יש לי עוגה ליומולדת של אחותי!
    אלף תודות ועשרים נרות…

    Reply
  16. ליאורלי says:

    היי נטלי,
    הכנתי את העוגה והיא יצאה ממש טעימה! יש לי כמה שאלות:

    1. העוגה נורא דחוסה ורטובה. האם ככה היא צריכה לצאת? השתמשתי באופציה של החלב סויה במקום שמנת

    2. ניסיתי להקציף את השמנת עם אבקת סוכר ותמצית וניל ללא הצלחה. לא צלח להיות קצפת. מה הסיבה?

    3. העוגה שלך נראית הרבה יותר גבוה. אני תוהה למה שלי יצאה קצת פחות משלך. שמתי את כל החומרים

    Reply
    • Natalie says:

      היי ליאורלי, נשמע שהעוגה לא מספיק אפויה ומעט רטובה מידי, כניראה שחלב הסויה היה רטוב מהשמנת, יכולת לשים מעט פחות אם כך, ולאפות יותר זמן שתתייבש גם מבפנים, העוגה מכילה המון גזר ולכן כבדה וצריך לאוורר אותה עם דיוק במרכיבים ואפויה מדוייקת, לגבי השמנת, אפשר להוסיףך מעט חלב סויה לשמנת המתוקה להקציף, זה אמור לעבוד, תנסי לעשות את זה כדי ללמוד איך להקציף, ולתת לזה זמן לעבוד. בהצלחה 🙂

      Reply
  17. נילס says:

    כרגיל, מתכון מושלם!!! כל מי שטעם ליקק את האצבעות. שמתי בעוגה שברי פקאנים ואגוזי מלך ואפיתי אותה בשתי תבניות אינגליש קייק – שלמות 🙂 תודה!

    Reply
  18. Karina Charuchi says:

    היי העוגה ניראת מהמם!
    לא יכולה לחכות להכין אותה!!
    יש לי רק שאלה קטנה: ניתן להחליף את החלב סויה בחלב שקדים??
    תודה!
    שבת שלום!

    Reply
  19. שרון says:

    שלום נטלי,

    העוגה נראית מצויינת.

    רציתי לשאול האם ניתן להחליף את חלב הסויה בחלב קוקוס
    והאם העוגה טובה (כמעט באותה מידה) גם בלי הציפוי…

    תודה רבה!

    Reply
    • Natalie says:

      רצוי לא להחליף, החלב סויה מייצב את העוגה, אפשר להחליף, אבל לא ממליצה. העוגה מעולה גם ללא הציפוי, אנחנו פשוט אוהבים אותה ככה 🙂

      Reply
  20. שירלי says:

    היי הטלי,
    האם אחת מהאופציות של הקרם יכולה להוות ציפוי לעוגת יומולדת? לפני ששמים עליה בצק סוכר או לחילופין לעשות צורות של פרחים על כל העוגה כציפוי?

    Reply
  21. אלין says:

    היי! נראה ממש כיפי ומקסים, שאלה קטנטונת- האם לאפות בבנית סיליקון של קאפקייקס קטנים גם טוב? והאם אצטרך להוריד טמפ’ או זמן אפיה?
    תודה לך! 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      תודה. כן, אפשרי. אותה טמפרטורה, אבל הרבה פחות זמן אפיה. תלוי בגודל של הקאפקייקס, פשוט תבדקי עם קיסם אחרי 15 דקות ואם עוד לא אפוי, תמשיכי לאפות ולבדוק כל 5 דקות.

      Reply
  22. חלי says:

    היי,

    העוגה נראית מדהים!!
    אני מתה לנסות אותה!!!
    רק שאלה קטנה – למה הכוונה בשמנת צמחית מתוקה של אלפרו?
    אני מכירה את השמנת הרגילה שלהם על בסיס סויה ואת השמנת על בסיס קוקוס.

    תודה, חלי

    Reply
    • Natalie says:

      אני משתמשת בסויה. יש לבישול ויש שמנת מתוקה להקצפה. אני לא בטוחה מה נמכר אצלך.

      Reply
  23. Anonymous says:

    היי
    במה אפשר להחליף את הקמח לרגישים לגלוטן?

    Reply
  24. Nitsa says:

    היי
    במה אפשר להחליף את הקמח לרגישי גלוטן?
    אבקת שקדים תתאים?

    Reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] אין, אין, המתכונים של נטלי פשוט מאלפים […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *