טארט בצק פילו עם בצל מקורמל וגבינת פטה טבעונית
הכנתם לכם גבינת פטה שקדים מעולה לחג השבועות וחוץ מלמרוח על הלחם אתם לא בטוחים מה עוד לעשות איתה? מעולה. כי הטארט הזה הוא בדיוק מה שאתם מחפשים :),
מתכון מאוד קל, מעט מרכיבים ומינימום מאמץ אבל עם מלוא הטעם, נרשמה הצלחה והטארטים חוסלו עוד לפני שהספקתי לומר להם להגיד ‘צ’יזזזז’ כמו שצריך…
סתם, כולם ישבו יפה וחיכו עד שאסיים לצלם כי בלי תמונה אין ארוחת ערב בבית שלנו 🙂
2 תבניות קטנות בקוטר 12 ס”מ על 3 וחצי גובה.
מרכיבים:
כמה כפות שמן לטיגון, אני משתמשת בשמן ענבים שהוא יותר בריא ואני ממליצה עליו בחום
כף וחצי רוטב בלסמי
בצל אחד סגול, רצוי גדול
8 דפי בצק פילו מופשרים
8 כפות גבינת פטה שקדים, אפשר אפויה ואפשר גם את הממרח לפני האפיה
5 כפות שמן זית
2 עגבניות שרי
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה:
נפרוס את דפי בצק הפילו ונמרח עליהם (אפשר אפילו משני הצדדים) מעט משמן הזית,
נקפל כל דף ונסדר בתוך התבנית, 4 דפי פילו לכל תבנית.
אפשר להרטיב מעט את האצבעות ולהדק את השוליים שידבקו יפה.
נכניס לתנור שחומם ל-200 מעלות למס’ דקות רק עד שמתחיל להזהיב בשוליים. נוציא ונשאיר בצד.
בזמן שהבצק בתנור אפשר להכין את הבצל המקורמל, נפרוס את הבצל לרצועות דקיקות, נשים את השמן ענבים/קנולה/איזה שאתם מעדיפים, בסיר הקטן או המחבת ונטגן עד להזהבה, נוסיף את הרוטב הבלסמי ואת המלח והפלפל השחור ונערבב במשך כל הזמן עד שהבצל מקורמל ונראה יאמי.
כשהבצל מוכן, נחלק את הכמות לשתי התבניות ונהדק היטב בתוך הבצק.
מעל נשתמש במרית או באצבעות (כמוני) ונמרח את גבינת הפטהבאופן שווה במרווח הנותר.
מעל נקשט בעגבניות השרי (מוסיף הרבה לטעם וליופי), נפזר מעט פלפל שחור ונעביר לתנור על 200 מעלות עד שהטארט מזהיב כולו ונראה מוכן.
גבינת הפטה שלי עורבבה עם מעט מרוטב הפלפלים הקלויים שהייתה מעליה (מהמתכון הקודם), ולכן הגוון המעט כתמתם, זה יצא ממש טעים, אם יש לכם במקרה בבית איזשהו ממרח עגבניות מיובשות או פלפלים קלויים, אל תהססו, ערבבו יחד עם הגבינה לפני הפיזור שלה וזה יצא משהו לא מהעולם הזה! (ככה אמא שלי אומרת…)
וזה הכל. פשוט אהה…?!…
ועכשיו בתמונות-
היי המתכון נראה מעולה! וממש בא לי להכין משהו טעים וטבעוני לשבועות. את יודעת אם אפשר להחליף את הגבינה בגבינה טבעונית מוכנה שקונים?
כן, ללא ספק אפשר, לא יהיה אותו הדבר, אבל אם זה טעם שאת אוהבת, אז בכיף 🙂 חג שמח…
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!