(לחם שכבות עם פסטו וזיתים לכבוד חג השבועות (עם ציזיקי בצד

04 May
May 4, 2013


לכבוד חג השבועות הכנתי מתכון על טהרת שניים משבעת המינים, החיטה והזית.
שילוב של שמן הזית והזיתים בפסטו מזכירים לי כמה נכון היה לתת לזית מקום של כבוד גדול כאחד המינים הארצישראלים שלנו, והלחם הזה הוא פשוט גאוני, לחם מבצק שמרים טעים ומפנק, רך ומתאים לכל כך הרבה ארוחות או אפילו כארוחה בפני עצמה…
את המתכון הזה הכנתי בהשראת חברתי הבלוגרית עינת ספקטור המקסימה, החלטנו להכין מתכון משותף חובק עולם וחיפשנו משהו מיוחד, שכולם יאהבו, שיתאים לחג וששתינו נהנו ממנו…
מהצד שלה עינת קישטה את הלחם והפסטו במדבקות המקסימות שמכינה עם המון כישרון ואהבה,
מוזמנים לראות את ההפתעות שלה כאן- מזמינים

לחם שכבות עם פסטו וזיתים

מצרכים:

לבצק:

2 כוסות קמח לחם/רגיל

חצי כוס קמח רגיל

1 כוס מים חמימים

2 ורבע כפיות שמרים

3 כפות סוכר

3/4 כפית מלח

2 כפות שמן קוקוס/זית לשימון הבצק והקערה

למילוי:

5 כפות פסטו גדושות

רבע כוס זיתים קצוצים

4 כפות שמן זית

4 כפות שמרי בירה (אופציונלי)

אם אין לכם פסטו זיתים ואתם לא בעיניין של להכין לבד, אפשר להשתמש בפסטו קנוי ולטחון אותו עם זיתים או להשתמש רק בזיתים קצוצים מעל הפסטו.

ההכנה:

בקערת המיקסר (או בקערה רגילה עם כף כמו שאני עשיתי כי לי אין מיקסר), ערבבו היטב את המים, המלח, הסוכר והשמרים.
לחם שכבות פסטו טבעוני טבעונות

הוסיפו את 2 הכוסות הראשונות של הקמח וערבבו עד לאיחוד החומרים.
השתמשו בוו הלישת בצק במיקסר וערבבו במהירות נמוכה הוסיפו את החצי כוס קמח האחרונה בהדרגה, מס’ כפות בכל פעם עד לבצק אחיד.

NAT_9932

NAT_9935
המשיכו ללוש כ-10 דקות עד לבצק רך ולא דביק.
לא לדאוג, את הכל ניתן ללוש גם ידנית כמו שאני לשה.

NAT_9940

העבירו את הבצק למשטח מקומח קלות ולושו לצורת כדור חלק.
העבירו לקערה מעט משומנת ואת הכדור שמנו מעט עם הידיים בתנועות ליטוף על מנת שלא יתייבש. הניחו מגבת מעל והשאירו לתפוח למשך כ-שעה עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את גודלו.
NAT_9947

NAT_9948

NAT_9950

לאחר מכן השטיחו מעט את הבצק על משטח, (פשוט הוציאו את האויר מהבצק), והניחו לנוח ל-5 דקות.
בזמן הזה הכינו את מצרכי המילוי שלנו.

רדדו את הבצק לכ- 30 ס”מ על 50 ס”מ .

NAT_9959

הברישו עם 2 כפות שמן הזית ומירחו את ממרח הפסטו באופן שווה מעל לבצק.
פזרו את הזיתים הקצוצים, ופתיתי שמרי הבירה באופן שווה מעל.

לחם שכבות פסטו טבעוני טבעונות

חתכו את הבצק ל-6 חתיכות שוות, אפשר להשתמש בסכין או בחותכן לפיצה.
NAT_9965

הערימו את החתיכות אחת מעל לשניה בערימה, וחתכו ל-6 חתיכות שוות. (תקבלו צורה דומה למרובע).
NAT_9974

שמנו תבנית באורך 23 ס”מ על 13 ס”מ רוחב והעבירו את חתיכות המרובעי בצק לתוכה.
הדרך הנוחה ביותר היא בהחזקת התבנית בצורת עמידה והערמת החתיכות בצק אחת על השניה כך שיוצא שהן עומדות יפה אחת אחרי השניה במצב שכיבה.

אפשר לפזר מעל הכל עוד מעט זיתים קצוצים או שימרי בירה לטעם גבינתי, ואת 2 הכפות האחרונות של שמן הזית.
לחם שכבות פסטו טבעוני טבעונות

כסו במגבת מטבח נקיה והשאירו לתפוח למשך 40 דקות נוספות,
NAT_9992

לאחר התפחה, כמה שזה נראה נפלא ושמנמן…
לחם שכבות פסטו טבעוני טבעונות

חממו את התנור 180 מעלות ואפו למשך 35-45 דקות או עד שהבצק נראה זהוב ואפוי ונאפה היטב גם באמצע.

אם החלק העליון נאפה מהר מידי, כסו אותו עם נייר כסף בחלק מהזמן.

הוציאו מהתנור וקררו למשך 30 דקות.

העבירו את הלחם לכלי הגשה ותהנו…

לחם שכבות פסטו טבעוני טבעונות

לחם שכבות פסטו טבעוני טבעונות

לחם שכבות פסטו טבעוני טבעונות

לחם שכבות פסטו טבעוני טבעונות

לחם שכבות פסטו טבעוני טבעונות

לחם שכבות פסטו טבעוני טבעונות

את הלחם הגשתי בתוספת מטבל
ציזיקי חגיגי לחג השבועות, ואם אין לכם יוגורט ולא מתחשק לכם להכין את הציזיקי בעצמכם, השתמשו במתכון דומה, רק החליפו את היוגורט
בשמנת צמחית סויה של אלפרו,

מתכון לדוגמא-
חצי מיכל שמנת צמחית,
הוסיפו לה מיץ מרבע לימון, חצי מלפפון מגורד בפומפיה (לסחוט את המים שלו), שום כתוש, מלח לפי הטעם ובצל ירוק אחד או מעט עירית קצוצה וזה מטבל מדהים!

אפשר גם להכין את המטבל עם יוגורט במתכון של היוגורט קשיו החדש שפירסמתי…

לחם שכבות פסטו טבעוני טבעונות

לחם שכבות פסטו טבעוני טבעונות

לחם שכבות פסטו טבעוני טבעונות



הצילומים המקסימים עם המדבקות של עינת בטוח יעשו לכם חשק לעבור לאתר המהמם שלה ולרכוש את המוצר המשדרג הזה, בנוסף יש אצלה גם שלל מדבקות לסוגי אירועים שונים ועוד המון הפתעות באתר- מזמינים

1305_mazminim6

1305_mazminim7

DSC_5418


Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , ,
40 replies
  1. שרון says:

    הלחם נראה משגע!
    אני עוקבת אחרי המתכונים שלך כבר כמה זמן ואת כל כך מוכשרת, תענוג!

    Reply
  2. דורון says:

    מה זההההה??? מדהים…

    Reply
  3. מירב says:

    מוכנה לנסות על אף שאני בחיים לא אופה, אבל זה נראה יוצא מין הכלל ואני רוצה את זה עכשיו! 🙂 אז אם אני לא מבינה משהו, צפי למטר שאלות מנבוכת מטבח שכמותי… את מעולה תודה רבה

    Reply
  4. נעמה מלול says:

    וואו, נכנס לרשימת ההכנה…

    Reply
  5. מורין says:

    אני חושבת שאכין את זה עם ממרח שום או בנוסף או במקום הפסטו, זה נראה מדהים אבל בעלי לא מת על פסטו… את ממליצה?

    Reply
  6. ארי says:

    למה אי אפשר להעביר ריח מהמסך… בעצם מזל שאי אפשר, אחרת הייתי מת פה 🙂

    Reply
  7. סיון says:

    כל הכבוד על שיתוף הפעולה, אני מאוד מעריכה אותך על זה, במיוחד כשאני רואה שאת אולי היחידה שכל כך הרבה משתפת בבלוגים אחרים אצלך ללא תנאי או קינאה או כל שאר הדברים שאני כבלוגרית נתקלת בהם, ישר כוח, את באמת גדולה מהחיים… והלחם נראה מ ה מ ם…!

    Reply
  8. רינת says:

    נטלי, איזה מזל שיש לנו אותך, הבלוג שלך מהמם, המתכונים קלים ויחד עם זאת מרשימים וטעימים.
    את הפייבוריטית שלי , ללא ספק.

    Reply
  9. Gali Baharouzi says:

    שלום מה שלומך?
    ? האם אני יכולה לשדרג את המתכון ללא גלוטן

    תודה

    Reply
    • Natalie says:

      היי גלי, לא ניסיתי אבל את מוזמנת לנסות אולי עם קמח כוסמין ולדווח לי איך יצא ואני אשתף עם כולם… בהצלחה 🙂

      Reply
  10. סתיו says:

    נראה מדהים.
    אם לא חשוב לי שיהיה פרווה או טבעוני, כדאי להחליף את המים או חלק מהמים בחלב?

    Reply
    • Natalie says:

      אין שום סיבה להחליף את המים בחלב, זה לא יעבוד יותר טוב, זה פשוט לא חלק מהמתכון.
      זה עובד הכי טוב כמו שזה עם מים.

      Reply
  11. עדי says:

    יצא נהדר
    🙂

    Reply
  12. מוריה says:

    אפיתי היום לארוחת ערב ויצא מעולה! קיבלתי כל כך הרבה תשבחות שאני עדיין מסמיקה=)
    ממליצה לכולם על המתכון הפנטסטי!!!

    Reply
  13. נורית says:

    לא אמור להיות גם שמן בבצק?

    Reply
  14. נורית says:

    יצא מעולה , תודה על הבלוג המקסים

    Reply
  15. Anat benoliel says:

    כמה גרם של שמרים הם שתיים ורבע גרם של כפות?

    Reply
  16. Anonymous says:

    היי.. הכנתי את הלחם כבר מספר פעמים אבל הבצק תמיד יוצא לי דביק (אני לש בידיים כיאה לסטודנט בלי מיקסר) ויוצא שאני מוסיף כחצי כוס קמח בנוסף , זה נשמע לך הגיוני או שאני עושה משהו לא נכון? תודה!

    Reply
  17. carmel says:

    היי, היום אני הולכת להכין לחם בפעם הראשונה. יש לי אפילו מחמצת שמחכה לרענון.
    הבעיה היא שאני לא יודעת איך ובאילו כמויות לשלב אותה במתכון כדי לא להרוס את הבצק.
    תשובות ורעיונות יתקבלו בברכה

    הלחם נראה כל כך טעים,
    הוא דומה לכלב שארפיי החמוד והשמנמן(לא אוכלת כלבים!)

    Reply
    • Natalie says:

      🙂 תודה כרמל, האמת שאין צורך בשינוי או שילובים לא בדוקים, המתכון יוצא מצויין כפי שהוא.

      Reply
  18. מורן says:

    היי

    לאלרגים לזיתים, מה לדעתך אפשר לשים במקום?

    Reply
  19. נעמה says:

    נראה מצויין
    זה יעבוד לדעתך עם קמח מלא?
    והשמרים – הכוונה היא לשמרים יבשים?

    Reply
  20. מורן says:

    המתכון הזה אליפות! הכנתי כבר כמה פעמים ותמיד זה נחטף ראשון מהשולחן.
    הבלוג שלך תענוג לעיניים ולחיך 🙂

    Reply
  21. ליהי says:

    שאלה מטופשת:
    שמרים יבשים, כן?

    תודה על המתכון:)

    Reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] for this bread is from 2 Israeli blogs, Natalie’s and […]

  2. […] ללחם מבוסס על מתכון של נטלי המוכשרת מכאן, אני הכנתי עם קמח כוסמין מלא מטעמי בריאות, למרות שהוא […]

  3. […] התוצאה היפיפייה שלו, אבל לא רק. הבלוג של נטלי הולדינג The Vlog תמיד נותן לי הששראה וכל מתכון שאני מנסה ממנו יוצא פשוט […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *