טארט פירות וקרם וניל טבעוני

21 Apr
April 21, 2013


טארט וניל טבעוני פירות טבעונות

איך אפשר לסרב לכזה קינוח?!…
הצבעוניות והברק, הריח של הוניל והקרמל של הבצק, עושים את הקינוח הזה למשהו שכל כך הרבה יותר שווה מכל מה שהכרתי בבתי הקפה עוד מהימים של לפני הטבעונות.
אז שמחה לשתף אותו איתכם-

כמות ל-2 תבניות אישיות בינוניות (אחד יכול להספיק לזוג בכיף).
בקוטר 12 ס”מ על 3 וחצי גובה.


לבצק-

180 גרם קמח תופח
120 גרם סוכר חום, אפילו הכהה מאוד הוא מעולה
40 מ”ל שמן
40 מ”ל חלב סויה וניל של אלפרו

לקרם וניל-

250 גרם מעדן אלפרו בטעם וניל
2 כפות קורנפלור
1 כף פתיתי אגר-אגר
שליש כפית תמצית וניל
אבקת סוכר לפי הטעם (אם מורגש צורך לפי טעמכם)

לפירות מעל-

פירות לבחירתכם

ולזיגוג המבריק-

אגבה, סילאן, ריבה טובה עם מעט מים רותחים לדילול.

ההכנה-

את כל חומרי הבצק נלוש היטב עד לאיחוד החומרים ונאפה על 180 מעלות למשך כ-רבע שעה או עד שהבצק מזהיב מסביב ותופח בתבנית.
ואני אסביר בדיוק מה קורה לו ולמה,
בדר”כ בבצקים עבור טארט משתמשים בבצק פריך, מקמח רגיל, שיוצא די קשה באפיה, במקרה שלנו, נשתמש בקמח תופח וניתן לבצק לתפוח, אבל לאחר שהבצק מעט מתקרר מחוץ לתנור, את החלק התפוח, נהדק חזרה באופן אסתטי לדפנות התבנית ולתחתית.
בעצם, נעשה מקום לקרם ולפירות, והבצק יצא רך אבל קשה מספיק בקצוות, וטעים טעים, ממש קרמלי.

אפשר לעטוף אותו להשאיר בצד או במקרר.
נעבור להכנת הקרם.

קרם הוניל-

נעביר את מעדני האלפרו לסיר רוטב ונערבב בהם את האגר-אגר, נחמם ונערבב לאורך כל הזמן עד שהאגר נמס.
נערבב פנימה את שאר המרכיבים, וניתן לרוטב הרתחה של דקה.

הרוטב יסמיך די מהר ויצטמק מעט.

כשהרוטב מתקרר מעט נעביר אותו עם כף אל תוך תחתיות הטארט, ומעל נעטר בפירות האהובים עליכם, זה באמת וממש יכול להיות כל פרי, אז אל תתפסו לתמונות או למתכון ותזרמו עם זה בכיף 🙂

מעל הכל אפשר להזליף עבור הזיגוג המבריק והמתיקות, אגבה/סילאן (שימו לב שהטארט יקבל צבע כהה אם תשתמשו בסילאן)/ריבה מתאימה בצבע עם מעט מים רותחים לדילול.

אני השתמשתי באגבה.

להכניס למקרר למשך כ-שעתיים לפחות לפני ההגשה.

* מי שמעדיף את הקרם יותר קצפתי, ניתן לערבב עם הקרם 3-4 כפות שמנת מתוקה צמחית מוקצפת ולערבב לפני המזיגה לבצק הטארט

יצא אדירררר!



טארט וניל טבעוני פירות טבעונות

טארט וניל טבעוני פירות טבעונות

טארט וניל טבעוני פירות טבעונות

טארט וניל טבעוני פירות טבעונות

טארט וניל טבעוני פירות טבעונות

טארט וניל טבעוני פירות טבעונות

טארט וניל טבעוני פירות טבעונות

טארט וניל טבעוני פירות טבעונות

טארט וניל טבעוני פירות טבעונות


Comments

comments

Tags: , , , , , , , , ,
13 replies
  1. E says:

    An impressive share! I’ve just forwarded this onto a co-worker who has been doing a little research on this. And he actually ordered me lunch due to the fact that I discovered it for him… lol. So let me reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending time to discuss this issue here on your blog.

    Reply
  2. דורית says:

    תודה!
    הכנתי לבני הטבעוני ליומולדת 19 ויצא נהדר! היו לי רק רינגים אישיים חלקים אז השתמשתי בהם – פחות יפה משלך… אבל בכל זאת אני מאוד גאה!
    תודה לך על המתכונים והטיפים
    דורית
    נ.ב. – רציתי לשלוח לך תמונה אבל לא מצאתי איפה ואיך אפשר…

    Reply
    • Natalie says:

      איזה יופי, המון מזל טוב לבנך, ותודה רבה רבה על שאת מתוקה כל כך, אם את רוצה לשלוח תמונה, את כל התמונות שולחים לי דרך העמוד של הבלוג בפייסבוק, על העמוד עצמו או בהודעה, איך שיותר נוח לך 🙂
      שיהיה שבוע מעולה…

      https://www.facebook.com/theVlogUK

      Reply
  3. אינה says:

    לקינוח כזה אכן אי אפשר לסרב 🙂
    הקינוח ינוסה בהקדם, תודה על המתכון

    Reply
  4. יניב says:

    כדאי לוודא שהקמח התופח אינו מכיל חלבון.
    פעם ראשונה שאני מכין עוגה ולא לקחתי את זה בחשבון.
    אני גר בהולנד ורק אחרי שהצצתי על האריזה ראיתי שכתוב (eiwit – חלבון).

    חוץ מזה, מחכה לראות איך יילך.

    Reply
    • יניב says:

      שלב ראשון עבר בהצלחה.
      הבצק תפח והידקתי אותו אחרי שהתקרר.
      עשיתי כמות כפול שתיים כדי שתתאים לתבני מלבנית גדולה

      Reply
    • Natalie says:

      אשמח לחוות דעת 🙂 תודה

      Reply
  5. טישו says:

    שאלת המרה, בעצם שתיים –
    ?איך ממירים לקמח לא תופח ומה מוסיפים להתפחה, אם בכלל צריך
    האם אפשר להחליף את הסוכר במלח לקיש ירקות?

    Reply
    • Natalie says:

      לכל כוס קמח לא תופח אחת מוסיפים כפית אבקת אפיה אחת. אפשר להוריד את הסוכר ולהוסיף מעט מלח, אצוי לטעום לראות שלא מידי מלוח. כמובן לא אותה כמות כמו הסוכר אלא ממש מעט לטעם.

      Reply
  6. אריה says:

    תודה רבה נטלי על המתכון המדהים!
    שאלה – מה היחס בין בין המים הרותחים לסילאן בזיגוג?

    Reply
  7. אורח says:

    האם הכמות מספיקה לתבנית בקוטר 26, או שצריך להכפיל כמויות?

    Reply
  8. Anonymous says:

    שמתי סוכר דמררה במקום והשתמשתי בקמח תופח של אוסם. המרתי לכוסות לפי – סוכר חום – 1 כוס = 240 גרם וקמח 1 כוס – 140 גרם.
    אבל הבצק יצא לי ממש ממש מתוק וקשה. לא אכיל. מה עשיתי לא בסדר?

    תודה 🙂

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *