מעטפת בצק פילו מתובל מגולגל על אספרגוס ואפוי בתנור עם טחינת בזיליקום ירקרקה וטעימה…
תערובת תיבול זעתר – 5.5 X כפית שטוחה – סה”כ (22 גרם), 5-6 כפיות זעתר.
שמן זית כתית מעולה קלאסי מעודן – חצי כוס – סה”כ (120 מ”ל), לשים לב להערה במידע הנוסף.
מלח הארץ – מלח גס – 2 X כפית שטוחה – סה”כ (14 גרם)
אספרגוס – 20 X גודל ממוצע – סה”כ (760 גרם), כ- 20 יחידות – 5 לכל מעטפת.
פילו – 8 X עלה – סה”כ (333 גרם), 2 דפים לכל מעטפת.
רוטב טחינה-בזיליקום
טחינה גולמית – חצי כוס – סה”כ (75 גרם)
בזיליקום – צרור (130 גרם)
שום – 2 X שן – סה”כ (14 גרם)
מלח שולחן – כפית שטוחה (9 גרם), לפי הטעם.
מיץ לימון – יחידה (30 מ”ל)
מים – לפי הצורך (פרווה, כשר)
אופן הכנת המתכון
1. את המרכיבים לרוטב טחינה-בזיליקום מכניסים למעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת טחינה ירוקה וטעימה. להוסיף מים לפי הצורך עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
2. מחממים את התנור מראש ל- 200 מעלות.
3. פורסים 2 דפים מהבצק על משטח נקי, מזליפים מעט משמן הזית ומברישים עם מברשת עבה.
4. מכל צד, מפזרים מעט מלח גס ובערך כפית מהזעתר, חותכים את החלק התחתון של האספרגוס (כ- 5 גבעולים) אחרי שטיפה, ומניחים במרכז או נטוי הצידה, כך שיהיה קל לגלגל סביבו את הבצק.
5. מברישים שוב מכל כיוון את שמן הזית, כך שכל הבצק יהיה משוח היטב. כך לעשות עם יתר המצרכים.
6. לסדר בתבנית אפייה ולאפות למשך כרבע שעה או עד שהבצק מזהיב.
7. לאחר האפייה מומלץ למשוח שוב מעט משמן הזית לברק.
8. להגיש עם סלט ליד וטחינה מעל…
9. בתיאבון (:
מידע נוסף: בכל פעם שכתוב “שמן זית” באופן ההכנה, מדובר פשוט על טבילה מחצי הכוס עם מברשת ומריחה על הבצק. חצי כוס מספיקה להכל.
היי אתר מדליק, שמח לראות את השפע שאת מציעה… ממש תענוג. תודה 🙂
בשמחה 🙂 תודה לך
יכנס לרשימת ההכנה שלי :), מאיפה נרשמים פה למנויים?
היי סלינה, שמחה לשמוע, למנוי נרשמים מהעמודה הימינית על האתר, זה בדף הראשי אבל לא רק. מקווה לראות אותך גם בהמשך… בתאבון.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!